iyi akşamlar HOCALARIM ... sizden bir RİCAM olacak ..... benim öğrenciler zehir gibi olmalarına ragmen 70 soruluk deneme sınavlarında bır turlu ıstenen basarıyı gosteremıyorlar .... bunun bence ılk nedenı DUZENLI ders calısmamaları - 2. nedeni ise soru coklugundan dıkkatlerı dagılıyor .... bunun bır cozumu var mı sızce ? daha once bu sorunu yasayanlar daha ıyı bılır ...... AYRICA sunu dusunuyorum her hafta bır deneme sınavı yapmak ıstıyorum .... hazırda yayınlar var mı deneme sınavı FASIKUL halınde olan ? onerebılecegınız herhangı bır yayın ? bu konu benı cok uzuyor ....
Analiz , turuncu, mutlu, kırmızı beyaz yayınlarının poşet denemelerini biz 3. sınıfta kullandık. her cuma dönüşümlü olarak birini yapıyorduk. çok faydasını gördük. zamanı kullanma ve soru çözme tekniğini kavradılar. ama bu sene vaktimiz olmuyor. poşet deneme kullanmıyoruz. ama
istekli çocukları 12-13 tane; yayınevi, özel okul ve dersane sınavına soktuk bu sene. daha faydalı oldu diye düşünüyorum. Çünkü bu sınavlara sadece psikolojik olarak hazır olanları ve isteyenleri soktuk. diğer öğrenciler bu sayede öğrenilmiş çeresizlik duygusunu yaşamadılar.
sınava girdikleri salonların kimi üniversite binası, kimi dersanenin daracık etüd odası, kimi tozlu, kimi gürültülüydü. Kimine sabah 09.00 da girdiler, kimine akşam 18.00 da. Kimi 50 soruluktu, kimi 100 soruluk.
bu öğrenciler şu an sınav kaygısını aştılar. zaman ve mekan ile ilgili olumsuzluklardan etkilenmemeyi öğrendiler. ilk sınavlarda hatasını görünce ağlayanlar, şimdi bir dahaki sefere deyip, başarılı olan arkadaşını tebrik etmeyi öğrendi. işin güzel tarafı da bu çocukların çoğu ödül olarak burslar, tablettler, altınlar kazandı. bu sınavlar sınıfta tatlı bir rekabete yol açtı. beni sevindiren ise her sınavda aynı değil, farklı öğrencimin il birinci olması oldu.
okulda ise ayda bir, okul idaremiz analiz ve batı akademi sınavlarını uyguluyor. ortalamamız fena değil.
eğer vaktiniz varsa ben poşet denemeleri kullanmazınızı tavsiye ederim. yanlız burada da en büyük sıkıntı, öğretmen -öğrenci ve özellikle velinin sınava yaklaşımı. sınavların amacı unutulur ve iş yarışa dönerse faydasından çok zararını görürsünüz. kantarın topuzunu iyi ayarlamak gerek.