Eğitim sistemi yenilenmeli. Yeniliğe açık olmamak karşı durmayı gerektirir. Son derece faydalı bir tasarı olduğunu düşünüyorum. Ki ayrıca Türkiye'nin en büyük eğitim sendikası da bu yönde görüş belirtmekle eğitimcilerimizin tasarının yasalaşması için görüş belirtiyorlar. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararlar bu yönde. Bilimsel ve objektif düşünen insanlar da böyle görüş belirtiyorlar. Mevcut sistem nitelikli birey yetiştirmekten uzak olduğu gibi, başarılı ve mutlu bireyler de yetiştirmemektedir. Hayatın gereklerine göre değil, sınavlar için öğrenci yetiştiriyoruz. Ki sınavlardaki başarı da istatistiklere bakın 20 sorudan ancak 2 soru yapılabilmektedir. Halen buna rağmen hangi gerekçeyle eski demode olmuş sistem savunuluyor bin yıl düşünsem mantıklı bir yönünü bulamıyorum. dünya çağında ülkemizin geçerli bir patenti dahi yok. Uluslararası yapılan sınavlarda da en geri kalan ülkeler arasındayız. Bu tasarı inşallah meclisten geçer ve de yasalaşır. Hayırlı olur inş ve de olsun.
Sayın hocam yeniliğe açığız,derdimiz nasıl bir yenilik olacağının bakan dahil kimse tarafından bilinmemesi.Eğitim sistemi tabi yenilenmeli ama bunun için önce alt yapının oluşturulması gerekir.Alt yapıyı oluşturmadan ne yapacağını bilmeden sadece 4+4+4 diyerek yasa yapılması ne kadar mantıklı.Net bir şey yok ortada bu sizi rahatsız etmiyor mu ? Türkiye'nin en fazla üyeye sahip sendikasının sizinle aynı görüşte olması,tasarının hatasız olmadığı anlamına gelmez.Ki zaten sendikanın bu tasarıyı desteklemesinin ne anlama geldiğinin herkes farkında.
Dedim ya plan yok program yok diye.Peki 4.sınıfı bitiren bir öğrenci gideceği ortaokulu kendisi mi belirleyecek,velisi mi yoksa öğretmeni mi ? Çocuk atıyorum anadolu öğretmen lisesinin ortaokul bölümüne gitmek isteyecek ama yetersiz bunu nasıl belirleyeceğiz ? Mecbur sınav yapacağız.Hiç bundan bahsedilmiyor.