Günaydınlar..dün sınıfımızda veli toplantısı vardı..oğlum 11 yaşında 5 sınıfa gidiyor ..ilk toplantıya gidemedim..işlerimin yoğunluğu sebebiyle .annemi yolladım.bundada 5 senedir 3 öğretmenimiz saoğlsun Meb öğretmen nakillerine çok kolay okey veriyor..öğretmen daha söze başlar başlamaz..defter kitap getirmediğini hiç derse katılımı olmadığını herkesin içinde çekinmeden söyledii kii sınıfta o kadar haşarı çocuklar varken bu döneme böyle sıkıntılı sancılı bir şekilde başlaam beni yıktı..veli toplantıları bizleri üzmek içinmi yapılır..eğer problemler varsa birebir söylenilemezmi birde sadece benim çocuğummu diğerlerini isim vermeden söyledi..bende onun kedinsin sorumluluk alması adına kontrolünü yapmadığımı,ama özel dersler aldırdığımı ve çocuğumun başarısını çok iyi bildiğimi söyledimm..çocuğu kazanmak değil yermek yermek kii ben çocuğumu babasız büyüten übiversite eğitimi alıp yüksek kurumda görevli bir memurum ..cahil değilimm..Oğlumu derhal başka okula nakil ettirsem iyi olurmu ne yapabilirm..bu gece hiç uyumadımm..oğlumuda üzdümm ..
1)diğer velilerin içinde sadece bir öğrencinin hedef olarak alınma durumu tabi ki uygun olmamış. ancak öğretmenin de bir insan olduğunu, onun da zaman zaman hata yapabileceğini, o an hangi ruh halinde bulunduğunu, çocuğunuzun başka ne gibi hatalar yaparak öğretmenin damarına damarına bastığını bilmiyoruz. Bu konuda salim bir kafayla tekrar öğretmeniyle sessiz ve uygun bir ortamda konuşup fikir alışverişinde bulunmanız herkes için daha uygun olabilir. Sonuçta öğrencilerini önemsemese öğretmen veliye çocuğu şikayet etmez, bunun yerine boş ver deyip geçebilirdi. Meseleye bir de bu açıdan bakmaya çalışın ve olumlu düşünmeye çalışın.
2) MEB sözleşmeli, ücretli, geçici görevli vs şeklinde öğretmen istihdam ettikçe daha çoook öğretmen değiştirirsiniz. Kadrolu öğretmen atandığı okulda en az (normal dönemde atanmışsa) 2 yıl, normal dönem dışında atanmışsa en az 3 yıl çalışır kanunen. bu yasal zorunluluk tamamlanmışsa ve şartları öyle gerektiriyorsa tayin istemesi kadar normal bir durum yoktur. ama genelde tayin istemeden önce bütün sınıf öğretmenleri (olağanüstü durumlar hariç) öğrencilerini 5. sınıftan mezun ederler ve öyle tayin isterler.
3) Çocuğun başarılı olması sadece özel dersle mümkün olmayabilir. Her şeyden önce ailede ilgi, şefkat, destek ve kontrol mekanizmasının dengeli bir şekilde yürütülmesi gereklidir. Okul, öğretmen, veli üçlüsü organize bir şekilde öğrenci yararına sürekli iletişim halinde olmalıdır. Kısaca sıkmadan, kontrol ve dengeli bir birliktelik sağlamaya çalışın çocukla.. Eğitimli bir veli olduğunuzdan zaten buna zaman ayırdığınızı düşünebiliriz. Gerekirse durum düzelene kadar daha çok zaman ayırınız çocuğunuza. Hatta mümkünse çocuğunuzun yaş durumuna göre davranış özellikleri ve gelişimini önce olması gerekenleri araştırıp öğrenerek, kendi çocuğunuz için takip ediniz..
4) 5. sınıfa giden bir çocuğu okulundan ve arkadaşlarından ayırıp sırf bu yüzden başka bir okula nakil ettirmek bence çözüm olmayabilir. Benzer problemleri çocuğunuzun orda da yaşamayacağı ve yaşatmayacağının garantisi yok çünkü. Bunun yerine yine tekrar ediyorum sınıf öğretmeniyle sakince konuşmak ve ortak bir fikir üretmek, meseleye çözüm aramak daha uygun olabilir.
Unutmayalım, her ne kadar mesleği olsa da bir öğretmen sınıfta 40 çocukla, nöbetlerde ise bin-iki bin çocukla uğraşıyor. veliler ise sadece kendi çocuğuyla..
Naçizane fikirlerim bundan ibaret. Umarım karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesinde sorunlarınız hallolur.