Aslında çocuğu; ilgisinin, yeteneğinin, becerisinin olmadığı konularda ders görmeye zorlamak, o çocuğa da haksızlık diye düşünüyorum. İlk 8 yıl ve hatta lise 1'i de sayarsak 9 yıl, bütün öğrenciler aynıymış gibi hepsini aynı eğitim öğretimden geçirmek bana pek doğru gelmiyor. Bence ilkokul 5den itibaren ayrıştırılmalı öğrenciler.Herkes üniversite kapısına gidecek diye bir şart mı var?
Haklısınız Hocam hatta bence 3. sınıf itibarı ile ayrılmalı bu kesintisiz eğitim eğitimi mahvetti gibi geliyor bana bugün yine 7. sınıflardan bir sınıfa girdim boş dersimde!....
Bazılarının ne yazısı yazı gibi ne okumaları üşenmedim tenefüste gözüme kestirdiğim 2 tanesini okuttum dakikada 20 kelime zor okudular. Bu çocukları o sıralarda tutmak zulümden başka bir şey değil ben olsam anlamadığım şeylerin anlatıldığı bir yerde dahaçok yaramazlık yaparım.
Bence çocuk ancak kendi sevdiği ve denediği bir işte başarısızlığı tatmalı ki yeniden başarıya koşabilsin yoksa hiç ilgisi olmayan bir konuda başarısız olmuş onu hiç de ilgilendirmiyor.
Bazen kendimi onların yerine koyuyorum ve sınıfta ne kadar uslu durduklarını görüp şaşırıyorum .Haklı değiller mi yaramazlık yapmakta?
Eğitim hayatı bir bütün olarak algılamaksa bu çocuklar için bir şeyler yapılmalı yoksa lise mezunu dakikada 20-30 kelime okuyan bir gençlik geliyor ve bu gençlik ne dediğini ne yaptığının farkında olmayacak.
Tabiki sonuçta kaybeden :Birilerinin inadı uğruna kaybolan gençlik ve ülkemiz olacak.