Konu nereden nerelere gidiyor İşte bu nedenle bu tartışmanın uzağında kalıyorum. Herkes kendi sabit düşüncesine göre haklı. Kimin haklı olduğu elbet bir gün ortaya çıkacaktır...
Andımızın kaldırılmasına tepki gösteren arkadaşların çoğu andımız okunurken sınıfın başında bile durmuyordur eminim. Bir kaç saat önce yazdığım yorumu yine yazacağım :
Bu konunun kendisi gibi düşünmeyenlere saygı duyarak devam etme şansı pek yok gibi görünüyor... Herkes kendi düşüncesinde sabit olduğundan burada tartışmanın da gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Eğer andımızın bir faydası olsaydı, her gün doğruyum, çalışkanım diye bağıran çocukların dosdoğru ve çok çalışkan olmaları gerekirdi. Kuru bir söylem yerine, öğrencilerimize andımızın ruhunu öğretmek, kavratmak, yaşatmak zorundayız.
Hocam aynı duyguyla..Olaya siyasi boyutu aşamayıp sadece körü kkörüne bağlanmışlıkla bakarsak adı tartışma olacak.Ben tartışma değil de herşeyi kenara bakıp ne ne değl gözzüyle bakılsın istiyorum..Ama vatan millet Sakarya gene ...Eğitim andımız kaldırılınca düzeldi ironisini yapanların andıımız kaldırılınca Milli duyguları yıkmak olduğunu savunması ayrı gariplik..Başka bir sayfada yazmıştım..Buraya sırf siyasi bir başlık diye yazmayacaktım ama yazcam..
Kendi düşüncem:
.
Okulu askeriye gibi görüp dışarda samimiyetsizce yapılan bağırmaların ...Çalışkanım demekle Ya da büyüklerimi sevmek demekle daha sonrası yapılan tezat davranışların..
Alışkanlıkların
Yaptırımların.
Vs vs vs
Şekilciliğe oldum olası karşıyken ben dışarda tek düze aynı tip bireyler yetiştirmeye adanmış kurbanları sıraya dizip sırf olmayan şeyleri zorla dikte ettirmeler yüzünde Andımıza karşıydım oldum olası zaten..Bunu kimisi ırk kimisi milli duygular olarak algılayabilir .
Ben eğitim açısından bakarken penceremden
Öğretmensem bir de
Eğitsel niteliği olmayan şeyi istemem okulumda zaten ..
Acaba kaç öğrenci biliyor (and)ne ddemek..Yada sabah söylediklerinin anlamını ..Ezber sitillere duruşum yüzünden seviniyorum..Düşüncem bu.
Saygıyla ..