valla bilsem i kazanamayan çocukların velileri genelde, bilsem velisinden çok duymadım.
Çok doğru [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] hocam. Çok haklısınız. Ben sizlere güvenim sonsuz olduğundan yine de sormak istedim. Peki sizce bileşenlerdeki en büyük eksiklik ya da sorun ne? Bilirsek en azından ona göre gardimizi aliriz:))
En büyük eksiklik demeyelim de veli etkisi diyelim. Örnek:1. Şimdi çocuk tarih alanında o kadar ilgili ki neredeyse tüm Avrupa tarihini biliyor. Savaşların nedenleri sonuçlarını analiz ediyor, farklı bakış açılarıyla bakıyor. Özel yetenekleri geliştirmede tarih ve matematik aldı. Çocuk fen lisesi kazandı. Proje aşamasında fen lisesi öğrencisi matematik seçsin mutlaka baskısı olunca... Bilsem'e gelmiyor artık. Ailesi tıp yazmasını istiyor. Büyük ihtimalle yazmayacak.
2. Sosyal seçmesin hocam, bizim çocuk sayısalcı. Zaten fen lisesine gidecek. Hem sayısal dersleri alırsa LGS'de de daha iyi yapar. Yüzdelik dilim 16.
3. Benim çocuğuma normal zekalı biri mi eğitim verecek? Siz üstün zekalı değilmişsiniz, nasıl olacak? ( Sizin çocuğunuz büyüyünce öğretmen olarak açığı kapatabilir deyince çok kızıyorlar.)
4. Hocam sınavlarda çıkacak konuları hiç anlatmıyor musunuz, çocuk sınavından düşük aldı. (Anlatmıyoruz.)
5. Teknoloji tasarım seçmesin hocam, gerek yok. Çok malzeme aldırıyorlarmış. (Evet, malzemeleri artık çocuklara aldırıyoruz. Tanesine 60 lira verdiğimiz sıvı yapıştırıcı tüpünden 3 tane kullanarak şelale görseli yapmıyorlar o zaman.)
6. Okulun fen öğretmeni çocuklara çok kötü davranıyor, nereye şikayet edelim? (Kötü davranıyor: Laboratuvar ortamında önlük ve gözlük kullandırıyor, yeme içmeye izin vermiyor.)
7. Bilişim öğretmeni çocuğumun canına kast etti. Çocuğum böbrek hastası. Derste su içmesine izin vermediği için çocuğum hastalandı. (Su içmeye izin vermemek: Su şişelerinin askı bölümüne asılmasını ve bilgisayar masasına konmamasını istemek. Çocuğun hastalanması: Ders çıkışında anne ağzım çok kurudu kendimi kötü hissediyorum demesi. Böbrek hastalığı: İdrar yolu enfeksiyonu Ders süresi: 30 dakika)
Rehberlik öğretmeni bizimle ilgilenmiyor. İkizlerimizden Bilsem'e gelmeyen, geleni kıskanıyor. (Öğrenci bilsem öğrencisi değil ama demek ki ilgilenilmeliymiş.)
Bu arada her okulda olduğu gibi Bilsem'de de öğrencilerle diyaloğu iyi olmayan veya öğretmenlik mesleğinin gerekliliğini yerine getirmeyen öğretmenler olabilir. Öğrenciniz sorun yaşadığında mesela bizim kurumda öğretmen, rehber öğretmen, veli ve idareyle toplantı yapılıp sorun çözülmeye çalışılır. Başka kurumları bilmiyorum.
Malzeme temininde güçlük yaşamıyoruz.
Kendimize ait binamız yoksa diğer okulla ilgili sorunlar çıkabilir. Kalıcı olarak okula yaptırmak istediğimiz bazı güzel materyalleri kullanamıyoruz.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.