Arkadaşlar ilkokul öğrencilerinin iller arası gezilere katılmasına yanlış hatırlamıyor isem İzmirden Ürgüp e gelen otobüsün kazası sonrasında yasak geldi diye biliyorum. benim size kastettiğim şey gezi değildi aslında yanlış anlaşıldım sanırım. artı şunuda eklemek lazım elinizdeki planlarda yani yıllık planlarınızda gezi yapılması ile ilgili planda vardır büyük ihtimalle. ben gezi anlamında il içi il dışı yatılı yada günü birlik şeklinde çok hatta çok çok gezi düzenledim. izcilik satranç oryantring kampçılık mendil kapmaca antrenörlük ve hakemlik vs. birçok alanda belgem var ama söylemek istediğim farklı olan öyle bir uygulamanız. örneğin biz sınıf içinde okuma yaparken özellikle serbest okuma metinlerini okurken yarışma yapıyoruz amacımız yanlışsız hecelemeden tamamlamak 3 hata hakkınız var okurken hata yapmış iseniz parçanın başına dönüyorsunuz 3 hata yapınca eleniyorsunuz. böylelikle okumamızda gelişmeler oluyor evde öğrenci daha çok okuma gayretinde bulunuyor. bunun gibi bir çok örnek daha verebilirim... ![Mutlu :)](/cdn/sm/default/smiley.gif)
Öğretmenim dediğinize katılıyorum. En son yaptıgım etkinlik su şekilde; (daha öncede paylaşmıştım )
Zümrem ,
Hangi onluğa yakın konusunda göbeğim çatlıyor. Sayıları ezberleselerde unutuyorlar haliyle zamanla.
Yine 2.sınıflarda ayın konuyu tekrar ederken şöyle birşey geldi aklıma.
Bizim ilk okuduğumuz okul Bozlağan ilkokulu. Burada 1-2-3-4. sınıf var. Sonraki okulumuz Gedil okulu. Orada 5-6-7-8 var. (9 kalıyor sadece .Onu da anlıyorlar zaten )
Biz önce Bozlağan 'a sonra Gedil'e gidiyoruz.
İki basamaklı sayının birler basmağını sınıf olarak söyledim. Birler basamağındaki sınıf hangi okulda diye sorunca direk cevabını buldular.
Örneğin; 1.2.3.4 46 5-6-7-8-9
Bozlağan Gedil
-46 sayısındaki 6 sayısı 6.sınıf . 6.sınıf hangi okulda okuyoruz?
- Gedil'de.
- O zaman 46 sayısı hangi onluğa yakın?
- Sonrakine.
Sonraki onluk kaç?
-50
Sayının önündeki ve arkasındaki onlukları bulabiliyorlar zaten.
Çok faydasını gördüm. Kullanmak isterseniz