Sayın Hocam, hiç bir şekilde şimdiye kadar aşı karşıtlığı yapmadım. Bir çocuk sahibiyim ve çocuğumun gerekli tüm aşılarını yaptırdım. Eşimin doktor olupta aşıyı olmayışını yazmamın size neden rahatsızlık verdiğini merak ettim. Doktor olupta aşıyı olmayışını bulunduğu riskin sizdende benden de yüksek olması nedeni ile paylaştım. Sizin o yüzde 86 diye verilen doktorların aşı olduğu bilgisi tamamen yanlıştır, bizzat ilk elden şahidiyiz. Doktorların gerçekten ne düşündüğünü ( en azından kendi çevrem için konuşuyorum) gayet iyi biliyorum. Tamamen mevcuttaki aşılara olan güvensizliğimiz nedeniyle biz aşıyı olmuyoruz. Sinovac için Çin Ulusal sağlık dairesi hafta sonu aşının güvensizliğini açıklamışken, diğer aşı için hala güvenirliliğ ve ulaştırılması konusu büyük problemken ben fikrimi açıklarım siz ister saygı duyar ister duymazsınız.
Öğretmenim ısrarla anlamak istemiyorsunuz beni.
Eşinizin de sizin de aşı olmamanıza saygı duyduğumu ifade etmiştim.
Benim takıldığım nokta, doktor olan eşim diye belirtmeniz.
İnsanları sen, ben etkileyemeyebiliriz belki ama sağlık çalışanları oldukça etkiliyor. Bırakın insanlar kendi kararlarını kendileri versinler.
Ben ve eşim aşı olmayacağız demeniz yeterliydi bence.
Gelelim aşıların güvenirliğine, İlk kez Çin aşısı geleceği zaman insanlarda bir tedirginlik oldu neden Alman aşısı yok diye. Çinlilere güvenmeyenlerin oranı da bir hayli fazlaydı. Şimdi seçme şansınız da var.
Diğer bir husus çocuğunuzu Allah bağışlasın, aşılarını zamanında yaptırmışsınız. Sanıyorum olduğunuz bütün aşıların analizini önceden laboratuvara girerek test ettiniz.
Aynı ithamla suçlanmak istemediğimden tekrar ediyorum.
Aşı olmama kararınıza sonuna kadar saygı duyuyorum, eşinizin de .
Fakat doktor olarak belirtiğiniz eşinizin değil.