kisa sureli bellek cok zayif artik oyleki ogretmen sana bugun okuma yaptirdimi dedigim de bile emin olamiyor.
Yapıcı olun. Küçük adımlarla ilerleyin. Çocuğunuzu en iyi siz tanıyorsunuz onu kritize edecek durumardan kaçının destek olun. Özgüven, huzur, moral kritik kelimeler. Özellikle ödevlerde beliren öğretmen anne-öğrenci çocuk ilişkisi diğer anne-çocuk iletişiminize gölge düşürmemeli çünkü asıl bu kanalı etkin kullanacaksınız. Teknik çalışmalar yol aldırır tamam ama asıl problemi küçültme kanalınız burası. Unutmamamız gereken şey karşımızdaki küçük beden bu durumdan çıkmak için sorumsuzca görünmesine rağmen büyük çaba sarfediyor o nedenle örselenmemiş olması önemli. Umarım bu psikolojik farkındalığı aktarabilmişimdir.
Teknik konulara gelince; 1. sınıf itibariyle yeni edindiği beceriler var o da Okuma-yazma. Bahsettiğiniz Ulama Tekniği, Kelime Kutucuklamak, Kelime Analizi sizin yol almanızı hılandıracaktır. Yanı sıra ses kaydının alınması, gerekirse video kaydının alınması, göz sıçramalarıyla ilgili düzenleme çalışmaları, fonem farkındalığı çalışmalarıda önemli yer tutacakır. Top sektirme konusunda da ben sabit davranmamakla birlikte bazı öğrencilerimde parmak şıklatma dizinde tempo tutma gibi kinestitik ritm çalışmaları yapmaktayım. Evladınızda hangisi tutuyor gözleyiniz ve esnek olunuz. Aslında esnek olabilmek sizin anne-baba tutumunda önemli başka bir kelime.
Birde çalışmalara yön vermesi bakımından bir eklemede bulunmak isterim; okuma yazma becerilerinin altında olgunlaşan veya olgunlaşması varsayılan bir takım süreçler var. Bu süreçlerdeki bazı eksiklikler okuma yazma becerilerini etkilemekte. Örneğin zaman-mekan algısı, organizasyon yeteneği, görsel farkındalık (ayırmlaştırma-birleştirme), problem çözme, anlık-kısa-uzun süreli bellek ...vs. gibi.Bunlar bireye göre farklılık göstermekte. Yapılacak değerlendirmede hangisinden eksikliği varsa o noktada etkinlikler üretilmesi gerekiyor. Bu nedenle şu konu çalışılsın diyememekle birlikte genelde dikkatini toparlama, sürdürülebilir dikkat, konstrasyon gibi beceriler ile ilgili yaşına uygun "eğlenceli" çalışmalar yürütülebilir. Piyasada bu tipte "tıp kökenli yazarların" kitapları var.
ikinci sinifta iyilestirici egitimini tamamlamasi hakkin da.Sunumu demek istediniz ozel ogrenme gucluguyle ilgili aldigi egitime ikinci sinifin sonunda sonladirip kendi mi bas edecegi yontemler gelistirmeli dogrumu anladim ve eger oyleyse biraz acarmisiniz
Şu anki aldığınız özel ders (iyileştirici çalışmalar) ve teknik çalışmalar ile mevcut durumuyla başedebileceği yöntem bulacaktır.Yani bu çalışmalar içinden biri onu rahatlatacak hulasa problemi azaltacaktır. O nedenle özellikle 2. sınıfta daha çok gözlemci olun ama yargılayıcı olmayın çünkü 3. sınıfta (gittiği okulun önceliğine bağlı olarak) problemin genişlemesi ve öğrencinin zorlanması olasıdır.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.