arkadaşlar, doğru başlık altında mıyım bilmiyorum. Konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Ben 2016 eylül ayında evlendim. Eşim yabancı uyruklu olduğu için eş yardımından yararlanamayacağımı düşünerek oturum izni gelene kadar eş yardımı ile ilgili talepte bulunmadım. Daha sonra internette konuyu araştırırken her halükarda eş yardımı alabileceğimi okudum. Geriye dönük olarak evlendiğim tarihten itibaren hak ettiğim eş yardımını almak için dilekçe verdim. Dilekçeye gelen cevap yuvarlak ifadeler içeren olumsuz bir cevaptı. Bazı internet sitelerinde buna benzer davaların kazanıldığı ve memurların eş yardımını, beyanda bulunmasa bile evlendiği günden itibaren alabileceğini okudum. Ben de konuyla ilgili yönetmeliği okuduğumda bu durumda olanlar için eş yardımının ödenmesinin tamamen amirin inisayitifine bırakıldığını anladım. Ne yapmam gerektiği konusunda bilgilendirirseniz sevinirim.
1- eş yardımına hak kazanmak evlendiği tarihi takip eden ay başıdır. (maaş ödeme günü)
2-Kanun bildirimde bulunma zorunluluğu getirmese de merkezi harcama belgeleri yönetmeliğine göre bilgilerinizde/durumunuzda değişiklik olduğunda bildirmek zorundasınız.
3-Fakat mahkemeler bireysel olarak olumlu kara verip geriye dönük ödenmesine dair kararlar da verdi.
4-Eke koyduğum mahkeme kararı bireysel bir dava olup hakkınızda emsal teşkil eder. Üst mahkeme kararı olmadığından genel geçer olmayıp idare uymak zorunda değildir.