351
Genel Konular / Ynt: Genel Sohbet Günlüğü
« Son İleti Gönderen: KARAHAN5 Dün, 09:11:29 »🌸🌸🌸
Şırnakta kısa donem askerlik yaptık ögretmenken. Cezalandirilmisiz sureye dahil olmamis. Ayiptir yahu..Ben Van Özalp 'te bir yıl Asteğmenlik yaptım hocam. Bir günü bile sayılmıyor. Bu konuda kesinlikle mağdur olanların hakkı teslim edilmesi gerekirdi.
Hocam aybaşından kasıt ayın 15. Sertifikanız 15 ocaktan önce düzenlenirse 15 ocakta ücreti almayı hakedersiniz aynı durum uzmanlık tazminatı alırken de olmuştu. Sertifakalarımız Aralık ayında düzenlendiği için 15 ocakta tazminat almıştık. Ancak bu aybaşı muhabbetinden dolayı 15 günlük farka uzmanlık tazminatı dahil edilmemişti.
"Uzman öğretmen/başöğretmen ünvanı verilenlere, sertifikanın düzenlendiği tarihi takip eden ay başından itibaren ünvanları için öngörülen eğitim öğretim tazminatı ödenir."
Bu ifadeye göre en erken Ocakta sertifika düzenlenecek, şubatta ücretler yatacak anladım. Siz ne düşünüyorsunuz. Sözlerinde durmuş mu oldular. Bir iki sayfalık bu bu yönetmelik için 60 günden fazla bir süre beklediler. Normal mi karşılayalım bunları. Eleştirilmesi gereken herkesi eleştiririm. Eleştirmek suç mu? Utanması gerekenler utansın hocam.
Atanmadan önce bir özel etüt merkezinde görev yaptım orda ki sigorta da olur mu acaba bilgisi olan hocam var mıdır ? Ücretli öğretmenlik mi şart yoksa sadece ?
Arkadaşlar, kısa dönem askerlik sayılmayacak yazılmış forumda... Sendikal görevdeyken aylıksız izin sayılıyor ama vatani görev için alınan aylıksız izin sayılmıyorsa ben hakkımı zerrece helal etmiyorum.
Keşke askere gitmeyip zamanında bedava sayılabilecek bedelliyi bekleseydik! Kısa dönem askerliği saymayan bütün yetkilileri de Allah'a havale ediyorum.
Arkadaşlar, kısa dönem askerlik sayılmayacak yazılmış forumda... Sendikal görevdeyken aylıksız izin sayılıyor ama vatani görev için alınan aylıksız izin sayılmıyorsa ben hakkımı zerrece helal etmiyorum.Bende uzun dönem yaptım duygularınıza ortagim
Keşke askere gitmeyip zamanında bedava sayılabilecek bedelliyi bekleseydik! Kısa dönem askerliği saymayan bütün yetkilileri de Allah'a havale ediyorum.
Sorumluluk makamında olanları yalancılık ve sahtekarlıkla itham ettiniz, İnsanların ne hayalciliği kaldı, ne de saflığı kaldı. Bildiğimiz birşey yoksa susalım bekleyelim 15 ocak'ı dendikçe her gün bıkmadan usanmadan eleştiri sınırlarını zorladınız. Susmadınız da... Bazen makaraya aldınız bazen konuyu çarpıttınız. Yöneticiler tarafından yapılan uyarıları da hiç üstünüze alınmadınız.. Bu mesajı da üstünüze almayacaksınız, hiç utanmayacaksınız ve sizin için çark etme zamanı...belki de bu kadar konuşulduğu için çıktı yönetmelik.
Yönetmelik sizin için de hayırlı olsun
Yönetmelik iyi bir adım oldu. Umarım herkesin gönlüne göre olur.
Kursun içeriği tarihî belli miKılavuz yayınlanacak hocam. Muhtemelen pazartesi yayınlanır. O zaman belli olacak.
Son bir ayda 40 civarı kurs seminer aldım öbadan. Benim ki tamamen dudak tiryakiliği oldu 😛bakanlık umarım farkeder bir ikramiye maaş 😁
Sorumluluk makamında olanları yalancılık ve sahtekarlıkla itham ettiniz, İnsanların ne hayalciliği kaldı, ne de saflığı kaldı. Bildiğimiz birşey yoksa susalım bekleyelim 15 ocak'ı dendikçe her gün bıkmadan usanmadan eleştiri sınırlarını zorladınız. Susmadınız da... Bazen makaraya aldınız bazen konuyu çarpıttınız. Yöneticiler tarafından yapılan uyarıları da hiç üstünüze alınmadınız.. Bu mesajı da üstünüze almayacaksınız, hiç utanmayacaksınız ve sizin için çark etme zamanı...
Yönetmelik sizin için de hayırlı olsun
Yönetmelik iyi bir adım oldu. Umarım herkesin gönlüne göre olur.
Habib bey hocam hemen ardından başvuru süreci başlar mı hafta geçmeden?baydur hocam sesin soluğun cikmiyor
Atanmadan önce bir özel etüt merkezinde görev yaptım orda ki sigorta da olur mu acaba bilgisi olan hocam var mıdır ? Ücretli öğretmenlik mi şart yoksa sadece ?Özel etüt merkezi, özel öğretim kurumları olarak değerlendirilir ve bu süreler hizmetten sayılır fakat işyerinin meslek adı ve kodu olarak; öğretmen, yönetici veya uzman öğretici olarak giriş yapmış olması gerekiyor. E devletteki hizmet dökümünden kontrolünü yapabilirsiniz
şimdi baktım hala salon görevlisi yazıyorHocam ayraç içi boş iken şimdi salon başkanı yada gözetmen olarak yazıyordur
Hocam itiraz süreçleri bu tarihlerde sertifika almayı zorlaştırıyor. Çünkü 5 gün itiraz 10 gün de inceleme süreci var.Ama topluca olmayacak anladığım kadarıyla eğitimi tamamlayan sertifika alacak.
“Ödenen sigorta primi gün sayısı kadar olmak üzere ders ücreti karşılığında görev yapılan süreler”Atanmadan önce bir özel etüt merkezinde görev yaptım orda ki sigorta da olur mu acaba bilgisi olan hocam var mıdır ? Ücretli öğretmenlik mi şart yoksa sadece ?
şimdi baktım hala salon görevlisi yazıyor
Tahminen 1 ocak baz alınır,Hocam itiraz süreçleri bu tarihlerde sertifika almayı zorlaştırıyor. Çünkü 5 gün itiraz 10 gün de inceleme süreci var.
Ocak maaşına yetişmesi için sertifikalar 1-5 ocak arası düzenlenmeli, sertifika tarihinde de gereken sürelerin dolması gerektiği için öyle düşünüyorum
20 yıllık süre sadece bu yıl için mi geçerliBüyük ihtimalle önümüzdeki 6 yıl boyunca...