Hocam hiç bu şekilde bi öğrencim olmadı.Eğer ellerini hiç kullanamıyorsa yazı nasıl yazıyor? Tam durumunu bilemiyorum toplama ve çıkarmayı ilk başta hep parmaklarımızı kullanarak yapıyoruz.Bu durumda parmaklarının yerine kullanabileceği farklı materyaller bulmalısınız.Çubuk ,fasülye vb kullanabilirsiniz.Yada misket ,pinpon topu vb nesneleri bir kutu içine atarak başlayabilirsiniz. Bu hastalıkla daha önce hiç karşılaşmadığım için sadece beyin fırtınasına katkıda bulunmak için yazdım.Kolay gelsin.
Teşekkürler hocam. Biraz araştırma yaptım. Sp hastalarına, toplama ve çıkarma işlemini video izleterek öğretebiliyormuşuz. Ağır vakalar da, el kol tutmayanlarda, kullanabildiği kas organını ayak yada ağzı ile kalem tutarak da yazı yazabilenler varmış. (Önce den de vardı. 1. sınıfta bu şekilde 2 öğrenci ile ilgilendim. Pek başarılı olduğumuz söylenmez. )
Bu arada, Türkçe Ders kitabına dinleme metni ile başlamak, iyi olmamış. Direkt 2. şiirden başladım. Fotoğraf yapıştırın denen kısım var.
Çoğu öğrenci bile itiraz etti. Anneannemin tek fotoğrafı var, annem kitaba yapıştırmama izin vermiyor diye...
Hele ki, 1. dönem "Okuma Yazma Kitabının", sayfaları kendi kendine kopuyordu. Şimdi bu kitaba aile üyelerinin fotoğraflarını yapıştıracağız, sonra kopan sayfalar 2 hafta sonra yerlerde gezecek. İsraftan öteye geçmez gibi... Matematik kitabında 1 sayfa bile toplama işlemi yok; ( 3 sayfa sadece 1 tane toplama probleminin anlatımına harcanmış. Biz bol etkinlik yapalım dedikçe, sanki birileri inadına azaltıyor. Şüphe verici...)
Ondan sonra, yardımcı kaynak yasak, veliden para toplamak yasak, en ucuza doldurtulan, bulduğu her şeyi ağzına sokan ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencilere zehir saçan tonerlerle fotokopi serbest ama...
Bence MEB her öğrenciye, hikaye seti de vermeli. Ders kitabı dağıtır gibi ücretsiz olmalı. Tabi içerik iyi olacaksa...