günaydın herkese.
çocuğum 1. sınıfı bitiriyor hayırlısı ile bugün. öğretmen müfredat dışı konu anlattı matematik ve diğer derslerde. ve o kadar hızlı ki bizim çocuk yetişemedi. bunun için ben tembelim çalışkan değilim matematik sevmiyorum demeye başladı. çarpma işlemi, çarpım tablosu, bölme işlemi, matematikte bir bilinmeyenli denklem soruyor.
ileriki sınıflarda çocuk bu durumdan dolayı iyice kötü olur düşüncesi ile şube değişimi yada okul değişimi yapmak istiyorum. sizlerin de tecrübe ve fikirlerini almak istiyorum.
normalde bahsettiğiniz öğretmeni bulmak için bir çok veli okul okul geziyor... bu ülkemizin bir gerçeği...
ben bir kaç soru sormak istiyorum size...
1. siz okul açılmadan önce öğretmen araştırmadınız mı ? bu öğretmen bu yıl mı değişti?
2. daha önceden de bu öğretmen bu şekilde çalışıyorsa ... acaba siz çocuğunuzun kapasitesini mi bilmiyordunuz? yoksa çocuk sınıftan geri kaldıkça kapasitesini kullanmak istemeyecek duruma mı geldi?
3. çocuğunuz öğretmenini seviyor gibi anladım. size de bravo çocuğunuza öğretmen hakkındaki hislerinizi belli etmemişsiniz. öğretmene de bravo kendini sevdirebilmiş. aslında çocuk öğretmenini severse başarılı olur.
4.çocuğunuz müfredat dışı verilen çalışmaları yapabiliyor olsaydı yine siz bu şekilde düşünür müydünüz yoksa bu durumdan memnun mu olurdunuz?
5.siz çocuğunuzun müfredat dışı bilgi öğrenmesinden mi rahatsızsınız? yoksa çocuğunuz öğrenemediği , sınıftan geri kaldığı için mi rahatsızsınız?
6.önümüzde 3 ay tatil var. günde yarım saat bir saat tekrar yapsa sınıfa yetişebilir. bunu düşünür müsünüz?
cevaplarınızı düşünün...
eğer rahatsızlığınız öğretmenden kaynaklıysa fakat çocuğunuz öğretmenini seviyorsa bence sınıfını değiştirmeyin.
çocuğunuz başka öğretmene alışabilecekse çok iyi araştırarak bu son öğretmeni olacak şekilde düşünerek değiştirin. sınıfı öğretmeni okulu iyi ölçüp biçip tartın. ya çocuğunuz o sınıfta da başarısız olursa... ne yapacaksınız?
aynı okulda başka öğretmene vermenizi tavsiye etmem. okulunu değiştirin. yeni öğretmeni mutlaka eski öğretmenine ''sorun ne'' diye soracaktır.
çocuğun karşısına her zaman yapamadığı soru çıkacaktır. bunun normal olduğunu ona anlatıp bakış açısını değiştirebilirsiniz.
bu tarz bir öğrenciye özel ders verdim. çocuk sınıfa yetişti. şimdi de gayet mutlular. dışarıdan destek alabilirsiniz.
ülkemizde 4. sınıftan itibaren çocuklarımızın bir çok sınava tabi tutulduğu da bir gerçek...
siz bu sınavlarla ilgili ne düşünüyorsunuz? çocuğunuzla ilgili bu sınavlardan beklentiniz ne? çocuklar bir yaşa kadar kendi kararlarını kendileri veremez anne babanın öğretmeninin yönlendirmesi gerekir.
sizin yönünüzle öğretmenin yönü zıtsa bir sıkıntı olduğu muhakkak...
kendi çocuğum böyle bir öğretmenle ilkokulu bitirdi. aynen dediğiniz gibi 1. sınıfta 2 yi bitirdiler. 4. sınıf sonunda 6. sınıf düzeyinde mezun etti. biz ortaokulda hiç zorlanmadık. öğretmenimizden Allah razı olsun. 2 sayfa ne kiii bize 20 sayfa fotokopi ödevi geldiğini bilirim. 1. sınıfta zorlandık fakat sonrasında ödev yaparken yanına bile çağırmadı.
FAKAT ŞU KONUDA KESİNLİKLE HAKLISINIZ.
Eğer sınıfın
tamamı müfredatta belirtilenleri sorunsuz şekilde yapamıyorsa müfredat dışına çıkılmaz.