velının bırı oglnun ustun zekalı oldugunu ıddaa edıyor. bence de cocukta bır seyler var ama ben anlamadım bu cocuk ıcın ne yapabılırım ıQ sunu nasıl ogrenebılırım bılgısı olan var mı
IQ testi özel uzmanlık gerektiren, 6 alt bölümden oluşan en az 1 saat süren bir test. büyük üniversiteler hariç, büyük şehirlerde RAM da bu testi yapıyor eğer eğitim almış uzmanları varsa. ancak sonucu sayısal olarak ifade etmiyorlar. ağır-hafif zihinsel engelli, normal , ileri zeka ve üstün zeka şeklinde değerlendiriyorlar.
IQ nun sayısal olarak ifadeis öğretmen-öğrenci ve veli üzerinde olumsuz etkiler yapıyor. az çıkarsa hen veli, hem öğretmen çocuktan el etek çekiyor. fazla çıkarsa bu defa da hem çocuğun hem ailenin egosu gereksiz şişiriliyor.
şu an yapabileceğiniz bir şey yok. 4. sınıfta BİLSEM sınavlarına yönlendirirsiniz. orda birinci sınavı geçen her çocuk zeka taestine alınıyor zaten. testi geçerse lise sona kadar eğitime alınır.
sınıf içinde yapmanız gereken özel bir durum yok. o çocuklar zaten kendi yollarını kendileri buluyorlar. benim kızım 4. sınıfta element tablosunu ezberlemişti. biz fen işlerken o fizikle ilgili her şeyi biliyordu. geometri problemlerini benden hızlı çözüyordu.ama bu ne sınıf düzenini bozdu, ne de onu mutsuz etti.
tek yapmanız gereken ailenin egosunu fazla şişirmemek. çünkü bu ileride çocuğa çok zarar verir.
bir önemli konu da günlük ödevler ve sorumluluklar konusunda ısrarcı olmamalısınız. büyük ihtimalle direnç gösterecektir. çoğu zamanda yapmayacaktır. bir de zayıf , başarısız öğrencilerle oturmayı ve onlara derslerde yardımcı olmayı asla kabul etmezler.