iyi akşamlar arkadaşlar bugün müftşler reh. geldiler. uyum prog özelikle sordum çünkü geçen yıl bazı öğrt soruşturma açtılar burda (manisa akhisar)
bu sene size kalmış ama uyum sürecini iyi tut sonra rahat edersin dedi sınıf ağrlıklı 66-70 ay arası. Ama uyum ktabını deftere yazıp ses verme dedi ne yaptıysan onu yaz dedi. öğrtmn bir kalıba belli bir plana sokamayız dedi. Özellikle yapamayan öğrenciler için seviye grubu yap dedi 3 kişi var şu an boyama dahi yapamıyor.
Ayrıca ben ödev falan vermiyorum çocuklar çok küçük ya kıyamıyorum deftere geçen , çok ödev veren arkadaşlara da şaşırıyorum. ağırlıklı olarak herşeyin sınıfta öğretilmesinden yanayım Çünkü evdeki yanlışlar zor düzeliyor.
bu günlüğü okumadan da günü bitiremiyorum.
Öğretmenim ödev konusunda haklısınız, 1,2 sayfa ödev verildiğinde sayfa sonlarının halini hepimiz biliyoruz. Az ama işlevsel ödev verilebilir. 3 satır yazsın ama kuralına göre yazsın diye düşünüyoruz.
Ancak kalabalık sınıf grubunda öğrencilere yetişemiyoruz. Kalem tutamayan öğrencilerim var mecburen evde çalışması, desteklenmesi gerekiyor. Bu nedenle sınıfta yaptıklarımızla ilgili kısa kısa tekrar ödevleri veriyorum. Faydasını da görüyorum.
Tolstoyevski öğretmenimin belirttiği gibi veli toplantısında sunu hazırlayıp çocuklarına nasıl yardımcı olacaklarını özellikle harf öğretimi ve kalem tutmadaki yapılan yanlışlar ve nasıl yapılması gerektiğini bizzat anlattım. Şimdilik sorun görünmüyor.