Kitap Okuma Alışkanlığı...

Çevrimdışı sebocan

  • Yönetim Ekibi
  • *****
  • 32.926
  • 513.081
  • 32.926
  • 513.081
14 Mar 2010 00:49:21
Çocuklara kitap okumanın yararları:

*Çocukların yaratıcıkları gelişir ve hayal güçleri zenginleşir.

*Çocuklar gelişmiş kelime haznesine sahip olurlar.

*İlköğretime geçtikleri dönemde dilbilgisi öğreniminde diğer çocuklara oranla daha rahat olurlar. Çünkü hem farklı cümle kurulumlarını tanımış hem de görsel olarak birçok kez harfleri tanıma imkanına sahip olmuş olacaklardır.

*Kitaplardan farklı bilgiler edinen çocuklar bu bilgileri hayatlarına adapte ederek yaşamayı öğrenirler.

*Çocuklar, kitap okumanın keyfine varırlar, böylece ileri yaşlarında kitap okumaya daha eğilimli olurlar.

Kitap okumanın yararı sayılarla ifade edilirse:

Araştırmacılar çocuklar için kitap okumanın herhangi bir yaş sınırlaması olmadığını ifade ediyorlar ve ne kadar erken başlanırsa o kadar etkili gelişimsel sonuçlar elde edileceğini vurguluyorlar. Yapılan bir matematiksel çıkarıma göre;

Eğer çocuğunuza günde 30 dakika kitap okursanız ...... çocuğunuz 5 yaşına gelince 900 saat kitap okuması dinlemiş olacak.

Eğer çocuğunuza haftada 30 dakika kitap okursanız ...... çocuğunuz 5 yaşına kadar 130 saat kitap okuması dinlemiş olacak

Eğer çocuğunuza haftada 30 dakikadan az kitap okursanız ...... çocuğunuz 5 yaşına kadar 60 saat kitap okuması dinlemiş olacak.

Tercih elbette size ait. Ama şunu unutmamalısınız ki 900 saat kitap okuması dinlemiş olan bir çocuk ile 60 saat ya da çok daha az bir süre kitap okuması dinlemiş çocuk arasında gerek zihin gelişimi gerek bilgi kapasitesi açısından belirgin farklar oluşacaktır!!!

Çevrimdışı sebocan

  • Yönetim Ekibi
  • *****
  • 32.926
  • 513.081
  • 32.926
  • 513.081
# 14 Mar 2010 00:53:09
Kitap okumanın yararları saymakla bitmez Kitap okumanın yararı herkese vardır. Kitap okumak, sadece gençlik için değil, aynı zamanda çocuk yetişkin ve yaşlılar için de gereklidir. Özellikle de kitap okuma alışkanlığının çocukluk döneminde kazanılması gerekir. Bu alışkanlığın kazanılmasında okulun etkisi büyüktür. Ancak toplumumuzda bu alışkanlık yeterince kazanılmadığından kitap, yeteri kadar okunmamaktadır.

Özellikle kimliğin oluşturulması dönemi olan gençlik döneminde kitap okumak şarttır. Genç, kitap okudukça kendini tanıma fırsatını bulur, yeteneklerini keşfetmiş olur. Genç, kitap okudukça ufkunu da genişletir. Ufku geniş olan genç, olaylara at gözüyle bakmaktan kurtulur. Kitapla dost olan genç, bu dostluğu sayesinde bir-çok başarıyı elde edecektir.

Günümüz koşullarında bilgiye ulaşmanın bir çok yolu vardır: Konferanslar dinlemek, seminerlere katılmak, belgesel seyretmek vb. Ancak, bu çalışmalarda insanın durup düşünmeye,ihtiyacı olduğunda bu bilgiye tekrar ulaşma olanağı yoktur. Fakat kitap okurken kişinin düşünmeye zamanı ve tekrar tekrar aynı bilgiye ulaşabilme olanağı vardır. Özelliğinden dolayı, ’bu bilgi edinme koşuluna’ ihtiyaç duyan gencin kitap okuması gerekir.

Kitap okumanın aynı zamanda derslere de faydası vardır. Özellikle YGS-LYS ve SBS sınavlarına hazırlanan öğrencilerin bol bol kitap okuması gerekir. Kitap okumanın yalnız Türkçe, Edebiyat derslerine değil, bütün derslere katkısı vardır. Öğrenciler arasında ’Kitap okumanın sayısal derslere olumlu ne gibi bir etkisi olabilir?’ düşüncesi yaygındır. Oysa sayısal derslerden çıkan sınav sorularının büyük bir kısmı metindir. Özellikle Biyoloji dersinin sorularının yoruma dayalı olması, yorum yeteneğini güçlendirecek kitapların okunmasını gerektiriyor. Özellikle kapsamlı düşünme yeteneği isteyen fizik ve matematik konuları düşünme yeteneği yüksek olan insanların başarılı olabileceği derslerdir. Bu yeteneğin kitap okumayla geliştirilebileceği unutulmamalıdır.

Sınavlarda zamanı iyi kullanma çok önemlidir.Çok kitap okuyan öğrenci, hızlı okuyup anlayarak,dakikaların altın değerinde olduğu sınavlarda daha da başarılı olacaktır. Sınav soruları incelendiğinde okuma alışkanlığının soruları yanıtlamada gösterdiği etki açıkça görülecektir.

Günümüzde, gençlik arasında ne yazık ki okuma alışkanlığı yaygın değildir. Bugün gençliğin yaşadığı sorunlara çözüm bulamamasının ve sorunlar karşısında çaresiz kalmasının nedeni de kitap okumamasıdır. Kendini ifade edememesinin, sorunlarını başkasıyla tartışacak kapasiteye sahip olamamasının nedeni de kitap okumayışından kaynaklıdır. Gençlik, kendisi için ekmek su kadar önemli olan kitabı gözardı etmemelidir. ’Neden okumuyorsunuz?’ sorusuna, kendilerince haklı olduklarına inandıkları yanıtlar sunmaktadırlar: Kitapların pahalılığından, istedikleri kitaba ulaşmakta yaşadıkları zorluklardan vb. nedenlerden yakınmaktadırlar.

O halde bu yakınmaları ortadan kaldırıcı önlemlerin alınması gerekir. Gençlerin kitaba rahatlıkla ulaşabilecekleri merkezleri yaygınlaştırmak, bu amaçla gerçekleştirilen çabalara katkı sunmak gerekir.

Çevrimdışı sebocan

  • Yönetim Ekibi
  • *****
  • 32.926
  • 513.081
  • 32.926
  • 513.081
# 14 Mar 2010 00:53:58
KİTAP OKUMANIN YARARLARI

1-Kitap Okuma Bir İlaçtır:
2-Kitap Okuma Hayatı Sevdirir
3-Kitap Okuma Düşünceleri Olgunlaştırır Okuma; düşünceyi besleyen, geliştiren ve çabuklaştıran ana kaynaklardan biridir.
4-Kitap Okuma Stresi Azaltır
5-Kitap Okuma Zihni Açar, Hantallıktan Kurtarır
6-Kitap Okuma Güzel Görmemizi Sağlar
7-Kitap Okuma Bizi ‘Bir Bilen” Yapar
8-Kitap Okuyanın Güvenilir Bir Çevresi Oluşur
9-Bilgi dağarcığımızı ve kelime hazinemizi zenginleştirir.
10-Anlama gücümüzü ve konuşma yeteneğimizi kuvvetlendirir.
11-Genel kültürümüzü artırır. Etkin ve etkili bir insan olmanın yollarını açar.
12-Meslek hayatımızdaki başarı düzeyimizi yükseltir.
13-Dünyaya bakış açımızı değiştirir.
14-Toplumsal ilişkilerimizin kalitesini artırır.
15-0kul hayatındaki başarıları pekiştirir,
16-Hayal gücümüzü geliştirir.
17-Okumak haz duymaya, zihnimizi süslemeye, karar verme yeteneklerimizi geliştirmeye yarar. İnsanı olgunlaştırır, erdemli kılar.


Okuma olayı bir uzun yolculuktur; beşikle başlar, mezarla biter. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okuma iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okuma bir arayıştır, hakikati, doğruyu, güzeli arayış. Her arayış içinde bulma heyecanını barındırır. Bulursunuz, ikinci, üçüncü... Arayışlar başlar. Umut ve heyecan, okumanın ayrılmaz iki vasfıdır. Okuma insanlığın, umut ve heyecan da canlılığın şartıdır.

Çevrimdışı sebocan

  • Yönetim Ekibi
  • *****
  • 32.926
  • 513.081
  • 32.926
  • 513.081
# 14 Mar 2010 00:55:08
Okumak insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Gelişmiş ülke toplumları sahip oldukları bilgilerin % 60’ ını bu yolu kullanarak edinmişlerdir. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların birçoğunun kaynağında ise eğitimsizlik yer almaktadır. Geri kalmış toplumlarda kişiler okuyarak geçirebilecekleri zamanı çoğunlukla yararsız işlerle harcamaktadırlar.

Kitapla yetişen nesiller başarı dolu ve iyi yetişmiş olacaktır. Kendisini yetiştirmiş okuyan fertlerin günlük sohbetleri bile farklıdır. Kitap okumanın sınav hazırlığına da katkısı vardır. Kitap okuyan ve okuduklarını çok iyi değerlendirebilen öğrenciler diğer öğrencilere göre çok daha başarılı olmaktadırlar.

Kitap okumanın zihni gelişmeye katkısı aslında anne karnında başlar. Anne karnındaki bebek 6. ya da 7.aydan itibaren dış dünyayı işitebilir. Kendisine kitap okunan çocukların dil gelişimi sağlıklı olmaktadır. Kitap okunan ve kitap okuyan çocukların düşünceleri diğer çocuklara göre çok daha zengin olur. Kitap okuyan çocukların iletişim kapasiteleri artmaktadır. Okuma çocuğun kelime hazinesini de arttırmaktadır.

Birçok aile çocuklarının kitap okumamasından şikayetçidir. Kitap okurken sıkılan çocuk nedense saatlerce televizyon ya da bilgisayar karşısında kalabilir ve nedense sıkılmaz. Bilgisayarda oyun oynayarak televizyon seyrederek büyüyen çocuklarımız gittikçe okuma isteklerini yitirmekte ve okumanın sağladığı imkandan mahrum kalmaktadırlar. Karakter gelişimi bilgiyi ve araştırmayı seven insanların yetiştirilmesi ile mümkün olur. Çocukların kendilerini okuyarak yetiştirmeleri gerekir. Çünkü eğitim sürecinde çocuklara her şey anlatılmaz yani buna imkan yoktur. Yanlış bilgi ile doğru bilgiyi ayırabilen kişilerin sayısının artması için kişiye çocukluktan itibaren kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gerekmektedir. Kitap okuma alışkanlığı olan çocukların eğitim süreçleri de çok daha başarılı olmaktadır. Buda anne – babaların işlerini kolaylaştırmaktadır. Kitap okumayan nesillerin fikir üretme kabiliyetleri körelmektedir ve başarılı bir iletişim kuramamaktadırlar.

Çoğunlukla iş sonrası – okul sonrası ya da evde televizyon karşısında amaçsızca elimizde kumanda kanal kanal dolaşarak boşa geçirilen zamanlar kitap okuyarak geçirilebilecek en verimli zamanlardır. Yine bunun gibi tren otobüs taksi uçak gibi ulaşım araçlarında seyehat ederken de kitap okuyabiliriz ve zorunlu olarak geçen bu boş zamanları değerlendirebiliriz. Sahip oldukları her boş anda yanlarında bulunan kitabı okuyan batılılar kitap okuma alışkanlıkları ile göz doldurmaktadırlar. Ne yazık ki biz onlar gibi olamadık hala.

Gazete ve dergilere oranla çok daha kapsamlı bilgi içerir kitap. Kitaplar hakikaten çok faydalıdır. Bazılarına pahalı gelir kitap. Ama aynı kişiler mevzu içki sigara alkol vb olunca çok rahat para harcayabiliyor. Üstelik bu miktar kitaba verilecek olanın kat kat fazlasını bulabilmektedir. Kitap bize kattıklarını düşünürsek hiçte pahalı değil.

Lütfen kitap okuyalım!

Çevrimdışı babil76

  • Uzman Üye
  • *****
  • 693
  • 1.347
  • 693
  • 1.347
# 19 Mar 2010 18:07:59
Kitap okuyan çocuk dili etkili kullanmayı bilir. Ve nihayetinde kendini ifade eder. Kendini ifade edebilen neyi yapamaz ki.

Çevrimdışı aspurce1977

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 326
  • 486
  • 326
  • 486
# 20 Mar 2010 23:42:22
bende öğrencilerime okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyorum.çok okuyan insanların okuduklarını daha iyi anladıkları için daha başarılı olduklarını söylüyorum.

Çevrimdışı huseyinyesilot

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 11.989
  • 149.786
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 11.989
  • 149.786
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 20 Mar 2010 23:53:17
Bir kütüphaneye yada  çocuklara uygun kitap satan bir kırtasiyeye gezi düzenlenerek kitaplara ilgi uyandırılabilir.Öğrencilerin gözünü korkutmayan eğlenceli ,bol resimli masal ve öykü kitapları verilebilir.Velilerle görüşülerek çocuklarından her gün bir masal yada kısa öykü okumaları istenebilir.Her ay en sonunda en çok kitap okuyan öğrencinin kitap kurdu panosundaki isminin yanına bir yıldız ilave edilerek teşvik edilebilir.Ayrıca, evde, anne baba , çocukların önünde kitap okursa sanırım iyi bir model olur.Bunları denemekte fayda var.Ne dersiniz?

Çevrimdışı yemyeşil

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 223
  • 122
  • 223
  • 122
# 21 Mar 2010 13:56:13
veliler evde ilgilenmediktan sonra nerden bilicez çocuk kitabı okudu mu okumadı mı?

anlattırmakta çok zaman kaybettiriyor.

Çevrimdışı Atahanino

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 104
  • 37
  • 104
  • 37
# 23 Mar 2010 16:22:16
ben okurken görmediğim kitabı forma yazıp benden imzalamamı isteyince ben de sorular sordum dün akşam. olayın kahramanının adı ne ,olay nerd egeçiyor vs..sonra cevaplarını kontrol etmek için  kendim kitabı alıp yüksek sesle okudum "aaa okumuşsun evettt .." beni dikkatle dinledi ve durup şimdi ne oluyor diye sorunca çocuk başarılı olacak ağacı ksecek dedi ve dediği çıktıama  sonuna gelince  dikkati arttı ve yanıma gelip ben okurken takip etti ve sonunda ne olduğunu  bilemedi. Yani son 2  sayfasını okumamış:( 
Bir aferin bile yok bir daha okumuycam dedi:)4kitap daha okursa 20 olacak okuduğu sayı. Nisanda 25 hedefi koydum.Kütüphaneye gele gide sporumu d a yapmış olurum :))

Çevrimdışı umutzorlu

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 12.558
  • 30.154
  • 12.558
  • 30.154
# 28 Mar 2010 22:58:14
kütüphane haftasını iyi değerlendirelim

Çevrimdışı umutzorlu

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 12.558
  • 30.154
  • 12.558
  • 30.154
# 31 Mar 2010 23:48:08
Kendi iradesiyle davranabilen insanın özgür olduğunu söylüyorsak, gençlerimizin bu iradeyi ve kendi hayatına sahip çıkma cesaretini gösterebilmeleri için en değerli uğraklarından biri, erdemli insanın yuvası olduğuna inanılan kütüphaneler ve kitaplar olmalıdır.
 
Bugün, televizyon, bilgisayar ve internet gibi teknolojilerle önemli ölçüde değişen ve farklılaşan hayatlarımızda, çocuklarımıza ve gençlerimize okuma alışkanlığını kazandırmak ve gençlerimizi okumanın, öğrenmenin ve araştırmanın birarada kurumsallaştığı kütüphanelere çekmek bugün her zamankinden daha çok gerekli hale gelmiştir. Teknolojik araçlar ve aracılar tarafından yeniden şekillendirilen ‘okuma’, ‘kitap’ ve ‘kütüphane’ algılarını gençlerimize en sağlıklı şekilde öğretmekse Bakanlığımızın öncelikleri arasındadır.

Edebiyat zevki, okuma alışkanlığı, dili güzel kullanmak okul yıllarında edinilmektedir. Bu alışkanlığı kazandıramadığımız çocuklar, ilk başta en temel var oluş ve ifade imkanı olan dilden, dil bilincinden ve sevgisinden mahrum bırakılmaktadır. Bu dil bilinci ve sevgisini kazandıramadığımız genç nesiller kendilerini özgürleştirecek çok değerli bir fırsattan uzak kalmaktadır.

Kitaplarla bu dostluğu çocukluk yıllarında kuranlar, hayatları boyunca onları hiç terk etmeyecek ve her gün onlara yeni şeyler öğretecek bir yol arkadaşına kavuşmuş olurlar. 46. Kütüphane Haftası, bu yüzden eksikliği hala hissedilmekte olan bilinç ve farkındalık düzeyine etkisi olabilecek bir mesajın, başta öğretmenler, yöneticiler, öğrenciler ve veliler olmak üzere tüm kamuoyuna duyurulması için önemli bir fırsattır.

Bakanlığımız, Uluslararası Kütüphane Birlikleri Federasyonu (IFLA)/ UNESCO Okul Kütüphaneleri Manifestosu ışığında ülkemizdeki okul kütüphanelerinin geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, kitap okuma sevgisinin ilk nüvelerinin yeşerdiği okullarda kütüphane sayısının da artması, okul kütüphaneleri kapasitelerinin güçlendirilmesi için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.
 
2009-2010 eğitim ve öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi kurumlarında toplam 19126 kütüphane bulunmaktadır. Türkiye genelinde İlköğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı 12956 kütüphanede 11.283.353 kitap, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı 3099 kütüphanede 5.113.208 kitap, Erkek Teknik Öğretim genel Müdürlüğü’ne bağlı 722 kütüphanede1.529.823 kitap, Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı 438 kütüphanede 809.373 kitap ve Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı 516 kütüphanede 804.087 kitap mevcuttur.
 
Bakanlığımıza bağlı resmi kurumlarımızın kütüphanelerinde toplam 21.412.546 kitap bulunmaktadır. Ayrıca kütüphanelerimizdeki kayıtlı eser envanteri sadece kitaplarla sınırlı değildir. 81 ilimizdeki resmi kurumlarımızda 811.756 afiş, atlas, harita, mikrofilm ve disket kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur. Teşkilatımızdaki okul ve kurum kütüphanelerinde ayrıca toplam 364.427 CD, 49.979 DVD, 186.145 süreli yayın, 139.232 VCD ve 358.006 video kaset bulunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Yayımlar Dairesi Başkanlığı’na bağlı Millî Eğitim Bakanlığı Arşiv Kütüphanesi 1956 yılında Yayın Arşivi olarak kurulmuştur. Yayımlar Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan, Ferit Ragıp TUNCOR Arşiv Kütüphanesi ile Kütüphane ve Dokümantasyon bölümünde toplam 35.283 adet eser bulunmaktadır. Sisteme girilerek sayıları güncellenen bu eserlerden 27.173 adedi Arşiv Kütüphanesinde, 8.110 adedi Dokümantasyon bölümünde okuyucuların hizmetine sunulmaktadır. Arşiv kütüphanesinde hizmete sunulan eserlerden 5.000 adedini Eski Harfli Türkçe Matbuu ve Elyazması eserler oluşturmaktadır.

46.Kütüphane Haftası dolayısıyla bu yıl profesyonel bir ekiple işbirliği yapılmış ve ‘Kütüphane Özgürleştirir’ sloganıyla hazırlanan afişlerde sanatçı Nil Karaibrahimgil ve sevgili öğrencilerimiz yer almıştır. Ülkemizde özellikle kız çocuklarının eğitimi konusunda gösterdiği hassasiyet ile tanınan Nil Karaibrahimgil bu tanıtımdaki rolünü tamamen bir sosyal sorumluluk olarak algılamış ve öğrencilerimize yol gösterebilmek adına projede Sayın Serdar Erener, Sayın Ozan Çakmak ve ekibiyle birlikte hiçbir karşılık beklemeden yer almıştır.
 
46.Kütüphane Haftası dolayısıyla XX. Yüzyılın başlarına kadar hiçbir yazılı nüshası olmayan, Kaşgarlı Mahmud’un önemli eseri Divan-ı Lügat-ı Türk’ü bir sahafta bularak insanlık tarihine ve ortak kültürüne yeniden kazandıran Türk Kütüphaneciliğinin kurucusu Ali Emiri Efendi’nin şahsında geçmişte kütüphaneciliğe hizmet eden tüm şahsiyetleri saygıyla anar, öğrencilerimizin bu erdemli yuvalarda yeni erdemlerle tanışmalarını dilerim.

 


Nimet ÇUBUKÇU
Millî Eğitim Bakan

Çevrimdışı umutzorlu

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 12.558
  • 30.154
  • 12.558
  • 30.154
# 31 Mar 2010 23:55:53
ilkokul 5 'e kadar kitap okumayı sevmezdim ama kitap okumanın tadını alınca vazgeçemez oldum.Lİse de kendimi okumaya ve araştırmalara verdim.üniversitede eğitim fakültesinde haftada 4 veya 5 kitap bitiriyordum . üniversitede evimize gelip odama girenler hemen geri çıkıyorlardı çünkü odamın üç tarafı üst üste kitaplarla dolu idi.Sonra okullarda proje uygulama öğretmeni oldum tez çalışmalarında ve alışkanlık oldu hala araştırmaktan vazgeçemiyorum .

Bazı projelerimi uygulayamadım .Ama çok şanslıydım ki comanius projesi danışman öğretmeni oldum çok şey öğrendim . Ve seneye de bu proje için bazı araştırmalar yapmaktayım.
umarım öğrenciler için yararlı birçok proje yaparız

Kitap okumak güzeldir .Güzellik görmesini bilene

Çevrimdışı hileli994

  • Bilge Üye
  • *****
  • 1.477
  • 5.251
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 1.477
  • 5.251
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 01 Nis 2010 00:20:15
Bilgilendirmeler için teşekkürler.Velilerden tek isteğim çocuklarına her gün enaz 15 -20 dk kitap okutturmaları.

Çevrimdışı 1. sınıf

  • Bilge Üye
  • *****
  • 1.376
  • 5.204
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 1.376
  • 5.204
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 01 Nis 2010 00:30:00

Bilgin unutmuş, kitap unutmamış.

Günümüzün gerçek üniversitesi zengin kütüphanelerdir.

Parayı kasa, bilgileri kütüphane saklar.

Kitapsız büyüyen çocuk , susuz ağaca benzer.

Kitaplar hiç aldatmayan dostlardır.

Bir insanın değeri okuduğu kitaplarla belli olur.
Kitap aklın ilacıdır.

Kitapsız  yaşamak , kör, sağır, dilsiz yaşamaktır.

Beden eğitimi vücut için ne ise, okumak da beyin için odur.

İnsanlar ölür, kitaplar ölmez.

Uygarlık yapısının temeli kitaptır.

Kitaplar da dostlar gibi iyi seçilmelidir.

Kitap akıl öğreten bir dosttur.

okuma alışkanlığı kazanmış nesiller yetiştirmek dileğiyle..kütüphaneler haftamız kutlu olsun..




Çevrimdışı hacile

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 28.985
  • 228.660
  • 28.985
  • 228.660
# 01 Nis 2010 06:41:37
kendim okuyorum,çocuklarıma öğrencilerimede okuma sevgisi aşılamaya çalışıyorum.Tabii velilerime de.

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK