Benim ciğerler 25 senelik sigara alışkanlığı dolayısıyla zaten sıkıntılı inşallah yanlıştır veya bulaşmaz başkan.
Malum gezi olayları zamanında biber gazı, polislerin popüler sıkacağıydı. Bizim eski müdür de çok sigara içerdi, lan bana ne olacak 30 senedir sigara içiyorum, derdi. Ankara da, haklı bir sendika eylemi sırasında (konu ücretli-atanamayan öğretmenlerin intiharları) o sıkacağa maruz kalıp yere çöktü, elinden tuttuk, konuşamıyordu. Gözünden yaşlar geliyordu. Eminim sigara bağışıklığı kurtarmıyor.
Dünya için ikinci bir 1929 buhranı ve yeni dizayn...
Dünyada 3 ülke kapitalistlere karşı direnmiştir.
1- Türkiye
2- SSCB
3- Çin
3 ülkenin ortak özelliği, halkının çiftçi sınıfı oluşu idi. O zamanki Dünyanın süper gücü Birleşik krallığa, ilk meydan okuma cesaretini ilk Türkiye gösterdi. Sovyetler Birliği (Köylü sınıfından İşçi sınıfına terfi etmiş topluluk,) Türklerin yıkılırsa sıranın kendilerine geleceğini anlamış olmalı ki, Sinop limanına bolca silah ve erzak gönderdi.
Kastamonulu Şerife Bacı'nın sırtında taşıdığı, çocuğuyla beraber öldüğü efsanevi gerçekler bu olaylar üzerine yazıldı. 3. Ülke Çin ise, 50 milyondan fazla, okuma yazma bilmeyen köylüsü, İngiltere'nin Çaya kaşılık, afyon teklifine razı gelmiş, uyuşturucu bağımlılarıydı.
Hatta Japonlar Çin'e, uçaklar dolusu vebalı fareyi Çin tarlalarına bırakarak, Çin'i işgal etmeye başladılar. Neyse, ayrıntılı tarihi meraklısı araştırsın.
Sonuçta; Rusya ve Çin teknolojiyi kendilerine örnek olarak, genç Türkiye'yi seçtiler. Aklın Bilimin ve Fennin öncüsü olarak gördükleri ileri devlet adamı onlara yol gösterdi. Bugün hala ders kitaplarında nereden nereye geldik derken Türkiye'nin kurucusuna saygı gösteriyorlar.
Peki onlara örnek olan Türkiye, Atatürk'ün ölümünden sonra hangi yolu seçti derseniz... İşte o konu tartışılır. Ama virüsün çaresini dışarıdan gelen bilim adamlarından arıyorsak, bence yanlış yolu seçmişiz...
Şaka gibi ama değil; Az sonra, açılan tabut sayısı .