Müfettişlere Sormak İstedikleriniz

Çevrimdışı esme66

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.484
  • 3.499
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 1.484
  • 3.499
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 01 Ara 2013 19:39:57
iyi akşamlar
ödev için beyz yerine renkli fotokopi kağıdı kulanırsam(1.sınıf), daha çok ilgilerini çeker diye düşünmüştüm ama ,sonra gözleri yorulur mu ?dedim ,sizlerin fikrini öğrenebilir miyim? -(örneğin sarı  parlak düşüyor)

Çevrimdışı pişman öğretmen

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 683
  • 1.018
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 683
  • 1.018
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 01 Ara 2013 19:48:43
Öğretmenlikten kendi isteğimizle başka bir kuruma memur olarak geçebilir miyiz??

Çevrimdışı Cemil Coşkun

  • Bilge Üye
  • *****
  • 2.487
  • 2.176
  • Eğitim Müfettişi
  • 2.487
  • 2.176
  • Eğitim Müfettişi
# 01 Ara 2013 22:55:34
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
İçerisinde bulunduğum zor durum sebebiyle ne yapmam gerektiği konusunda fikrinize ihtiyacım var.

Meslekte 3. Yılım ve 3 yıldır bir köyde tek başıma çalışıyorum. Atamam yapıldığında köye henüz gelmemişken köyün muhtarı aradı ve benim köye gelmememi istedi. Kızı okulda ücretli olarak çalışıyormuş ve ben gidersem kızı çalışamayacakmış. Bende bunun benim kararım olmadığını okulda çalışmam gerektiğini belirttim ve göreve başladım 2011 Eylülde.
O zamandan beri beni ve eğitim faaliyetlerini engellemek adına okul noktasında yapması gereken hiçbir işi yerine getirmedi. Okula ayrılması gereken bütçeden 1 TL bile ayırmadı. Üstelik okula faydası olan, okulun işlerini halleden, bana yardımcı olan kişilere hep zorluklar çıkarttı, okula yardım etmemelerini söyledi, onlara kötü davrandı.
2011 ve 2012 yıllarında köy bütçesini çok fazla zıtlık çıkarmama amacıyla imzaladım. Milli eğitimin telkini de bu yöndeydi. Ama 2013 yılında Kaymakamlık makamından bir yazı geldi. “Köy bütçesinin %10u ayrılmazsa imzalanmaması, imzalanırsa hakkımda yasal işlem yapılacağı” belirtiliyordu.
Bende muhtar bütçeyi imzalatmaya gelince “bunu yapmamın mümkün olmadığını, daha önceki yıllarda sorun çıkmasın diye imzaladığımı ama bu sene kaymakamın resmi yazıyla imzalayamazsın dediğini belirttim ve ilgili yazıyı da gösterdim. İmzalarsam kaymakama hesap veremeyeceğimi ve ciddi bir suç işlemiş olacağımı” belirttim. Muhtar benim imzalamayacağımı anlayınca “kapatırım bu okulu”, “velilerinden bazılarına şikâyet ettiririm”, “zorluk çıkartırım sana.” Gibi tehditlerde bulundu.
Muhtarın “parayı çok sevdiği, hazine arazilerini tanıdıklarına tarla olarak kullandırttığı, köyün parasını zimmetine geçirdiği, muhtar olmadan önce fakir olduğu ama şimdi köyün paralarıyla zengin olduğu” gibi elimde net belgesi olmayan ama köylünün neredeyse tamamının hemfikir olduğu bir durum var. Azaların çoğunluğu dâhil bunu belirtiyorlar. Söylenenlerin esas bana ve okula etkisi gerçekten muhtarın parayı okuldan esirgemesi ve asla vermemek istemesi. Ben bütçeyi imzalayıp okula ayrılması gereken 5bin TL’yi isteyince bundan dolayı sinirlendi. Üstelik 2011 ve 2012de okula ayrılması gereken 14bin TL parada ortalıklarda yok.
İrili ufaklı çok zorluklar çıkardı. Her yaptığı olayı uzun uzun anlatmayacağım ama en önemlilerinden birisi bu sene başında gerçekleşti. Benim hiç tanımadığım ve muhtara çok yakın birisi okulun bahçesinde yaptığımız temizlik sebebiyle tehdit, hakaret, mala zarar verme ve bıçakla saldırma gibi eylemlerde bulundu.  Tahminim amaçları adamın bana küfür ve hakaretler etmesi sonucu benim onu dövmem ve bu sebeple beni şikâyet ederek memuriyetim konusunda zor duruma düşürmekti. Ben sakin davrandım cevap vermedim ve bıçak çıkarınca uzaklaştım 15- 20 metre.  Asliye Ceza mahkemesinde ve Asliye Hukuk mahkemesinde ayrı ayrı davalar açtım. Mahkeme şahitler ve olay yeri incelemeden elde ettiği veriler ışığında gerekli cezalar verildi bu kişiye. İşin ilginç tarafı muhtar bu kişiye şahit oldu. Bu kişi yapmaz diye. Hâkim bile mahkeme salonunda fena şekilde azarladı muhtarı. “Devlet size öğretmen göndermiş. Siz ona destek olmak yerine haksız yere buraya zıplayıp gelip kuyusunu kazmaya çalışıyorsunuz”  diye.
Tüm bu olanlardan sonra muhtar mahkemeden çıkar çıkmaz o sinirle milli eğitime gitmiş. Bütçe konusunda imza atmamam,  kendi adamının ciddi bir para cezası alması (avukat + maddi tazminat+ manevi tazminat toplam 8bin TL) ve hâkimin bunları azarlaması baya sinirlendirmiş anlaşılan. Benimle ilgili aslı olmayan her şeyi söylemişler. Okulda iyi olmadığım, çocukları dövdüğüm, siyasi işlere karıştığım, kahveye az çıktığım (ne alaka bilmiyorum ama) gibi şikâyetlerde bulunmuşlar ve okulun kapatılmasını istemişler.
İstedikleri öğretmenin değişmesi değil okulun kapatılması. Böylece bütçe konusunu daha rahat götürebilecek.

Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz derler. 3 yıldır köyü seferber ederek, dahası cebimden ciddi paralar harcayarak okulu fiziki manada çok fazla düzelttim, pencerelerden, çatıdan, su ve kanalizasyon sisteminden iç dış boyasına, peyzaj çalışmalarına hatta yazı tahtalarına kadar 40-45 yıllık kullanılamaz durumdaki her şeyi değiştirdim.  Mezun ettiğim öğrencilerin hepsinin ve şu anki öğrencilerimin çoğunun durumu da iyi. Velilerim çoğu da çocuklarının durumundan dolayı memnun. Tanıdığım köylülerin hepsiyle aram çok iyi, severler sayarlar yardım ederler el üstünde tutarlar ve yıllardır hep muhtara karşı savunurlar. Bana bıçakla saldıran kişi hariç kimseyle bir husumetim yok.
 İmam da yapılması gereken ama yapılmayan işlerden dolayı şikâyetçi muhtardan.  Zaten 3 yıldır muhtarın tüm yaptıklarına karşı ayakta durabilmem köy halkı sayesindedir.
Milli eğitimde şube müdürleri ile bu konuyu uzun uzun konuştuk. Konuyu uzun zamandır biliyorlardı. Şimdi muhtarın daha da fazla saldıracağını söylüyorlar. Doğru yâda yalan şikâyetler olması durumunda kendilerinin bir şey yapamayacaklarını, belki ceza alabileceğimi belki almayacağımı ama bunun önceden bilinemeyeceğini söylediler. Olumsuz olan bu durumda zaten öğrenci sayısı az olan okulun kapatılabileceğini beni de ilçede bir okula verebileceklerini söylediler.  Açılabilecek bir soruşturma durumunda uzun süre kafamın rahat olmayacağını hatta geleceğimin parlak olduğunu ve hata kaza bir ceza alırsam önümün kesileceğini belirttiler.  Sonuçta genel itibariyle ne yapılması gerektiğini bana bıraktılar.
Bense şu şekilde düşünüyorum. Öğretmenlik vicdani yönü ağır basan bir meslektir. Ben bu düşüncelerde olduğumdan dolayı mesleğimin ilk gününden beri devletin yap dediklerinin kat ve kat fazlasını yaptım. Yaz döneminde tatile gitmeyip 60 gün boyunca çocukların eksiklerini gidermekten tutunda eğitim dönemi içinde yıl boyunca geceleri evinde elektriği olmayan öğrencilerimi ve ailelerini toplayıp öğrencilere ders çalıştırmam velilere okuma yazma öğretmem cabası.
Eğer ben bugün zorlukları görüp başka okullara gidersem kaçmış olacağım. Hak aramanın, mücadelenin, özgür yaşamanın, adaletin, doğruluğun, insanca yaşamanın kutsallığını yeni nesle öğretecek, onların bilinçlenmesini sağlayacak ve onların özgür düşünebilme yeteneklerini ortaya çıkarmakla mükellef birisi olarak bunu yaparsam bundan sonraki meslek hayatımda ezik bir öğretmen olarak mesleğimi sürdüreceğim. Ben burada kalmayı ve adaletsizliğe karşı kendimi, okulumu ve öğrencilerimin hakkını savunmayı tercih ediyorum.
Sorum şu…  Ben ne yapmalıyım? Hakkımda haksız iftiralarla soruşturma açılabilir mi? Eğer böyle bir durum olursa müfettişler nasıl davranır?  Gelip 1-2 sene öncesinin bilmem ne belgesindeki önemsiz bir eksiklikten dolayı bana ceza yazmaya kalkarlar mı? Yâda muhtar velilerden birini ikna ederde “yok öğretmen benim çocuğumu dövdü” yâda farklı bir iftira ile saldırırsa ne yapabilirim?
Ben muhtarın para işleri yolunda gitsin diye yâda kendi geleceğimi düşünerek, can güvenliğimi düşünerek okuldan gitmeye niyetli değilim. Lütfen tavsiyelerinizi söyleyin. Ne yapmalıyım…


Öğretmenim, öncelikle çok geçmiş olsun. Yaşadıklarınız üzücü. Milli Eğitim Müdürlüğünün sizin yanınızda olması gerekirdi. Siz acilen önce Milli Eğitim Müdürü, sonra kaymakamla olayı ayrıntılı bir şekilde görüşünüz. Şikayet konusuna gelince size ,iftiradan dolayı ceza verilmez. Sizi şikayet edenler iddialarını ispatlamak zorunda. Siz iddiaları kabul etmezsiniz olur biter. Ama iddialar doğruysa müfettişler ceza teklifinde bulunur. Bir de iki yıl önce olmuş bir durum zaman aşımına uğramıştır.


   Sağlıcaklla...

Çevrimdışı Cemil Coşkun

  • Bilge Üye
  • *****
  • 2.487
  • 2.176
  • Eğitim Müfettişi
  • 2.487
  • 2.176
  • Eğitim Müfettişi
# 01 Ara 2013 23:02:57
   
 Öğretmenim, Yönetmeliğin ilgili maddesini aşagıya ekliyorum. Başarılar....

Yönetici olarak atanacaklarda aranacak genel şartlar

MADDE 7 – (Değişik : 15.5.2010/27582 RG) (1) Yöneticilik görevlerine atanacaklarda aranılan genel şartlar şunlardır;

a) Yükseköğrenim bitirmiş olmak,

b) Öğretmenlikte ve Devlet memurluğunda adaylığı kaldırılmış olmak,

c) Bu Yönetmelik kapsamında sayılan yöneticilik görevleri dahil öğretmenlikte en az üç yıl görev yapmış olmak,

ç) (Değişik : 09.08.2011/28020 RG) Atanmak istenilen eğitim kurumuna Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarına göre alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek bir alan öğretmeni olmak,

d) Yöneticilik görevi, son üç yıllık hizmet süresi içinde adli veya idari soruşturma sonucu üzerinden alınmamış olmak,

e) Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen yerler dışındaki eğitim kurumu yöneticiliklerine atanacaklar için ilgili mevzuatına göre zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış, bu yükümlülükten muaf tutulmuş ya da sağlık veya eş durumu özrüne dayalı olarak bu yükümlülüğü ertelenmiş olmak,

f) Varsa atanacağı görev için öngörülen seçme sınavında başarılı olmak.

(2) (Ek ikinci fıkra : 09.08.2011/28020 RG)Eğitim kurumu yöneticiliklerine atanmak isteyenlerin; duyurusu yapılan yöneticiliklere başvuru tarihi itibariyle fiilen eğitim öğretim hizmetleri sınıfı kadrolarında çalışıyor olmaları şartı aranır.

 

Yönetici olarak atanacaklarda aranacak özel şartlar(1)

MADDE 8 – (Değişik : 09.08.2011/28020 RG) (1) Fen liseleri ve sosyal bilimler liseleri yöneticiliklerine; bu eğitim kurumlarına seçilerek öğretmen olarak atanıp, görev yapan ya da bu eğitim kurumlarında görev yaptıktan sonra herhangi bir nedenle ayrılmış olmakla birlikte yeniden bu eğitim kurumlarına sınavsız atanabilme hakkını kaybetmemiş olanlar ile 19/12/2010 tarihli ve 27790 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinin Öğretmenleri ile Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Beden Eğitimi, Müzik ve Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce yürürlükte olan ilgili mevzuata göre her türlü Anadolu liselerine yazılı, sözlü ya da mülakat/uygulama sınavları sonucuna göre atanıp görev yapmış olan öğretmenler arasından atama yapılır.

(2) Bilim ve sanat merkezi yöneticiliklerine öncelikle bu eğitim kurumlarına seçilerek öğretmen olarak atanıp görev yapan ya da bu eğitim kurumlarında görev yaptıktan sonra herhangi bir nedenle ayrılmış olmakla birlikte yeniden bu eğitim kurumlarına sınavsız atanabilme hakkını kaybetmemiş olanlar arasından atama yapılır.

(3) Mesleki ve teknik eğitim kurumu yöneticiliklerine atanmak için başvuruda bulunan atölye, laboratuar ya da meslek dersi öğretmenlerinden, bu Yönetmelik eki EK-4 Yöneticilik Ek Puan Formunda belirtilen alan öğretmenlerine ayrıca ek puan verilir.

(4) Halk eğitimi merkezi ile öğretmenevi ve akşam sanat okulu yöneticiliklerine; herhangi bir alanda öğretmen olanlar arasından atama yapılır. Ancak, öğretmen evi ve akşam sanat okulu yöneticiliklerine atanmak için başvuruda bulunanlardan, bu Yönetmelik eki EK-4 Yöneticilik Ek Puan Formunda belirtilen alan öğretmenlerine ayrıca ek puan verilir.

(5) Bu maddenin birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralarında sayılan eğitim kurumlarının dışında kalan diğer bazı eğitim kurumu yöneticiliklerine; atanmak için başvuruda bulunanlardan bu Yönetmelik eki EK-4 Yöneticilik Ek Puan Formunda belirtilen alan öğretmenlerine ayrıca ek puan verilir.

(6) (Değişik 21.07.2012/28360 RG) Yatılı bölge ortaokulu(5) hariç diğer eğitim kurumlarının;

a) Müdür başyardımcılıklarına atanabilmek için en az 1 yıl,

b) (C) tipi eğitim kurumu müdürlüklerine atanabilmek için en az 1 yıl,

c) (B) tipi eğitim kurumu müdürlüklerine atanabilmek için en az 2 yıl,

ç) (A) tipi eğitim kurumu müdürlüklerine atanabilmek için en az 3 yıl,

eğitim kurumlarında asaleten yöneticilik yapmış olma şartı aranır.

(7) (Değişik 21.07.2012/28360 RG) Yatılı bölge ortaokullarının(6);

a) Müdür başyardımcılıklarına atanabilmek için en az 1 yıl,

b) (C) tipi eğitim kurumu müdürlüklerine atanabilmek için en az 2 yıl,

c) (B) tipi eğitim kurumu müdürlüklerine atanabilmek için en az 3 yıl,

ç) (A) tipi eğitim kurumu müdürlüklerine atanabilmek için en az 4 yıl

eğitim kurumlarında asaleten yöneticilik yapmış olma şartı aranır.

 
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Yardımcı kaynaklar konusunda neden bu kadar katısınız? Madem yardımcı kaynak olmamalı neden ders kitaplarını hazırlayanlar bu işi daha iyi anlayanlar arasından seçilmiyor?
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
bu yıl müdür yardımcılığına başlayan bir öğretmen müdürlük sınavına başvurabilir mi? teşekkür ederim

Çevrimdışı Cemil Coşkun

  • Bilge Üye
  • *****
  • 2.487
  • 2.176
  • Eğitim Müfettişi
  • 2.487
  • 2.176
  • Eğitim Müfettişi
# 01 Ara 2013 23:05:10
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
iyi akşamlar
ödev için beyz yerine renkli fotokopi kağıdı kulanırsam(1.sınıf), daha çok ilgilerini çeker diye düşünmüştüm ama ,sonra gözleri yorulur mu ?dedim ,sizlerin fikrini öğrenebilir miyim? -(örneğin sarı  parlak düşüyor)

   Öğretmenim maliyetli olur ancak renkli düşünüyorsanız öğrencilerin dinlendirecek renkler seçmelisiniz.


    Sağlıcakla....

Çevrimdışı asumanöz

  • Bilge Üye
  • *****
  • 9.159
  • 20.157
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 9.159
  • 20.157
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 01 Ara 2013 23:08:09
Cemil Coskun hocam liselerde en az 22 saat ders verimesi hususunda bir şey duymuştum son dönemlerde, doğruluk payı var mı acaba? Bilginiz dahilinde midir, teşekkürler, saygılar.

Çevrimdışı Cemil Coşkun

  • Bilge Üye
  • *****
  • 2.487
  • 2.176
  • Eğitim Müfettişi
  • 2.487
  • 2.176
  • Eğitim Müfettişi
# 01 Ara 2013 23:09:04
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Öğretmenlikten kendi isteğimizle başka bir kuruma memur olarak geçebilir miyiz??

  Öğretmenim, bu isteğiniz meb ve geçeceğiniz kurumun bağlı olduğu bakanlık kabul ederse olur. Bu konuyla ilgili 657 sayılı yasanın ilgili maddesini ekliyorum.


   Memurların bir kurumdan diğerine nakilleri:

Madde 74 – (Değişik: 30/5/1974 - KHK/12; Değiştirilerek kabul: 15/5/1975 - 1897/1 md.)

Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür. Kazanılmış hak derecelerinin altındaki derecelere atanabilmeleri için ise atanacakları kadro derecesi ile kazanılmış hak dereceleri arasındaki farkın 3 dereceden çok olmaması ve memurların isteği de şarttır.

Aşağı dereceye atananların 68 inci maddede yazılı süre kaydı aranmaksızın eski derecelerine tekrar atanmaları caizdir.

Kazanılmış hak derecelerinden aşağı derecelere atananların aylık derece ve kademeleri genel hükümlere göre tespit edilmekle beraber, atandıkları bu derecelerde geçirdikleri süreler (kesenek ve karşılık farklarının kendileri tarafından her ay T.C. Emekli Sandığına gönderilmesini kabul etmeleri şartiyle) emeklilik yönünden eski derecelerinde değerlendirilir.

13/12/1960 tarihli ve 160 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamına giren kurumlarla bu Kanuna tabi kurumlar arasındaki nakillerde de yukarıdaki hükümler uygulanır. Aynı kanunun 4 üncü maddesi kapsamına giren kurumlarda çalışıp 657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden, hizmete giriş dereceleri 36 ncı madde ile tespit edilen giriş derecelerinin üzerinde olanların ilk ilerleme ve yükselmeleri için kanuni bekleme sürelerine yukarıda yazılı dereceler arasındaki sürelere tekabül eden süre kadar ilave edilir.(1)


  Sağlıcakla...

Çevrimdışı Cemil Coşkun

  • Bilge Üye
  • *****
  • 2.487
  • 2.176
  • Eğitim Müfettişi
  • 2.487
  • 2.176
  • Eğitim Müfettişi
# 01 Ara 2013 23:11:17
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Cemil Coskun hocam liselerde en az 22 saat ders verimesi hususunda bir şey duymuştum son dönemlerde, doğruluk payı var mı acaba? Bilginiz dahilinde midir, teşekkürler, saygılar.

   Öğretmenim, ben böyle bir şey duymadım, duyarsam sizinle paylaşırım. Ek Ders esaslarına göre branş öğretmenleri 15 saat maaş karşılığı,6 saat ek ders karşılığı toplam 21 saat derse girme zorunluluğu var. 9 saat isteğe bağlı...
     Sağlıcakla...

Çevrimdışı dilek32

  • Uzman Üye
  • *****
  • 880
  • 412
  • 880
  • 412
# 02 Ara 2013 16:21:51
5 öğretmeniz.İçimizden biri müdür yetkili öğretmen.Müdür yetkili öğretmen nöbet tutar mı?

Çevrimdışı EBU TURAB

  • B Grubu
  • 189
  • 81
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 189
  • 81
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 02 Ara 2013 17:25:12
Acilllllllllll cevappppppppppppp
Hocam sınıfımda 2 öğrenci hiçbir şey yapmıyor. Çok uğraştım ne yapabilirim? Tutanak tutulacaksa örnek gösterir misiniz?
Ayrıca 1 takıntı hastası ve nadiren okula geliyor ve gelince de kafasına estiği zaman kaçıyor okuldan. Ne yapabilirim?

Çevrimdışı pişman öğretmen

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 683
  • 1.018
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 683
  • 1.018
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 02 Ara 2013 17:31:18
Teşekkür ederim. Peki yine milli eğitim kurumuna ilçe mebe mesela geçebilir miyim ya da geçebilmek için neler yapabilirim??

Çevrimdışı wesser

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 10.172
  • 20.771
  • Müdür Yardımcısı
  • 10.172
  • 20.771
  • Müdür Yardımcısı
# 02 Ara 2013 21:02:49
Eşlerin ikisinin de öğretmen olması durumunda zorunlu hizmeti nasıl olmaktadır?

eşim zorunlu hizmet olan bir yerde , ben ilçe merkezindeyim. dilekçe veya başka yollarla eşim ilçe merkezine ben de zorunlu hizmet yerine geçebilir miyim? eşim doğum yapacak ve günlük 200 km yol gidip geliyor. bunu sebep olarak gösterebilir miyiz?

Çevrimdışı marie calude

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 419
  • 122
  • 419
  • 122
# 07 Ara 2013 22:36:47
ilk ve ortaokul binası ayrılmamış bir okulda çalışıyorum.okulumuz taşımalı.ortaokulların seçmeli dersleri olduğu için7 saat ders yapıyorlar.okul olarak onları beklemek zorunda kalıyoruz.dolayısıyla sınıf öğretmenleri 7*5=35 saat ders yapıyoruz ancak ekdersini alamıyoruz.bu durumda ne yapabiliriz?

Çevrimdışı oney_34

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 209
  • 99
  • 209
  • 99
# 08 Ara 2013 18:34:55
Ben müdür yetkili öğretmen olarak birleştirilmiş sınıflı bir okulda görev yapmaktayım. 28-29 kasımda 8. sınıflara sınav yapıldığı günler okullar tatil olmadığı halde ücretli öğretmenize ek dersi eksik yatmıştır. Ek dersleri yapan memur o tarihlerde hiç bir ücretli öğretmene ek ders yazmadık diyor. Ama biz o günlerde ders yaptık ve okullar sizlerede tatil diye hiç bir bildirim yapılmadı. Görüş ve önerileriniz nelerdir?

Çevrimdışı heleni

  • Yeni Üye
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
# 09 Ara 2013 20:36:25
 merhabalar bi sorum olacaktı bu yıl atandım stajer ögretmenim ve merkezi sınavda ögrenciler başarısız oldular kontrol ettık kıtapcıklar dagıtılınca fakat ılk yazılıdan yuksek puanlar aldlar bu konuda hakkımda sorusturma açılırmı yada memurıyetım yanarmı bılgılerınız ıcın tesekkurler...

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK