Bedesten Öğretmenim, ben de sizin gibi yasaklara karşı alerjisi olan biriyim
Yasaklar, şüphesiz ki toplum huzuru için gerekli olabilir. Yalnız, insan tabiatı gereği hep yasak olana daha çok meyleder. Yasak koyarken, yasak konulan alan ve konuya özellikle dikkat edilmesi gerekir bu yüzden.
Sınıfta parmak kaldırmanın yasaklanmasına gerçekten gerek var mı? Ya da eğitimde amaçlanan kalite için tek yol parmak kaldırmayı yasaklamak mı? vb. sorular gel-git halinde ve anlam veremiyorum bazı uygulamalara...
Özellikle eğitim söz konusuysa, kullanılan her yöntemin, her araç-gerecin avantaj ve dezavantajları var. Bir yönteme yasak koyarken, varolan avantajlarından neden öğrencilerimiz ve biz mahrum olalım ki?
Bu yöntemi yasaklamak yerine; öğretmenlere bu ve benzer yöntemlerin avantajlarının ve dezavantajlarının birlikte sunulduğu hizmetiçi eğitim seminerleri düzenlense ve her yöntemin avantajlarını tam anlamıyla öğrenen öğretmenler, sınıflarında hepsinin karışımı yöntemler uygulasa fena mı olur?
Ve her sınıfı kendi öğretmeninden daha iyi tanıyacak kimse olmadığına ; o sınıfta hangi metodun daha etkili olduğunu sınıf öğretmeninden başkası kestiremeyeceğine göre, öğretmenler kısıtlanmasa ve kendi yoğurt yiyişlerine karar verme hakkı tanınsa çok büyük bi istek mi olur dersiniz?
Özellikle eğitim alanında, yöntemlere yönelik konulan yasaklara karşıyım...