Süleyman hocam Allah rızası için tutulan evrakları buradan paylaşın bu işte para var çok riskli müdür ve yardımcısıda benim kadar biliyorlar ben bugün biraz mal aldım ama hala ortada hesap yok vergi kimlik no yok defter yok ortak yok pay senedi yok sermaye yok bana ne yapmam gerektiğini sırayla birisi anlatsa hepsini yapacağım ama interneti taradım hiç paylaşım yok şaşırdım kaldım 8 tane defter yazıyor yönetmelikte müdür bey kırtasiyelerde bulamadım diyor ben ne yapacağım o zaman ayrıca bankaya kaç tane hesap açtıracağız 3 tane diyorlar doğrumu bu hesap açılırken vergi kimlik numarası isteniyor okulun vergi kimlik numarası mı? yoksa kooperatif adına mı vergi kimlik numarası alacağız? toplanan paraları her gün mü bankaya yatıracağız? her gün parayı bankaya yatırırsak toptancıya nasıl vereceğiz köyden bankaya gidip para mı çekeceğiz? kooperatif için kaç tane pay senedi satmak zorundayız satmasak olmuyor mu? ortakları seçerken neye göre ortak seçeceğiz herkes ortak olabiliyor mu? ortak kaçar para vercekler ortak olmak için? bir sürü soru var cevap yok lütfen bilenler yardımcı olsun
1)Gelir gider defteri, kasa defteri yeterli.
2)Kooperatif kulübü adına ayrı bir banka hesabı açtırın.(Okulun. Okul-Aile Bir banka hesabına ek şeklinde olabilir. Mesela; Okul-Aile Bir hesabı 0111 222 22 22-5001, koop hesabı 0111 222 22-5002)
3)toplanan paraları hergün yatırmak zor. haftada bir veya iki aftada bir olabilir(toplanan paraya göre)
4)Toptancıya ne vereceğiz? Ben şöyle yapıyordum. Kantinden toplanan parayı her hafta toptancıya verip, üzerimde nakit para taşımıyordum. Bir miktar parayı da bankada çek-yatır usulü döndürüyordum. Fatura miktarını çekip, üzerine biraz daha ekleyip hemen geri yatırıyordum.
5)Pay senedi ilk başlangıç için sermayedir. Alanlar paylarını okula bırakmak isteyeceklerdir zaten:) Ben öğretmenlere hisse satmıştım. (20TL/Kişi başı)
6)Kulüp öğrencileri, öğretmenler üye olarak yazılabilir. Ben hiç kâr payı dağıtmamıştım. Ortaklar baştan bunu bilsinler. Amaç; çocuklara hizmet, okula gelir...
Kolay gelsin.