biz geçen yıl ikili eğitimdik. ilçe mem yarım gün olduğu için kabul etmedi. bu yıl normal eğitime geçtik ve yarım gün kullanıyorlar. ilçe mem e sorun bence.
B) Süt İzni
657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin (D) fıkrasında, Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir.
Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır. hükmü yer almaktadır. Diğer taraftan, aynı maddenin (F) fıkrasında doğum yapan memura süt izni verilmeksizin belli şartlarla yarım gün izin hakkı tanınmıştır.
657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin (D) fıkrası çerçevesinde doğum sebebiyle verilecek süt izninin uygulanmasına ilişkin açıklamalara aşağıda yer verilmiştir:
1) Süt izni talebi
a) Memur, doğum sonrası analık izni süresi bitiminden itibaren yarım gün izin hakkından mı yoksa süt izninden mi yararlanmak istediğini çalıştığı kurumuna dilekçe ile bildirecektir.
2) Süt izni süresi
a) Memura, doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir.
b) Çoğul doğumlarda da süt izni süresi aynıdır.
3) Süt izninin kullanımı
a) Süt izninden sadece kadın memur yararlanır.
b)
Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı memur tarafından belirlenir.c) Memur, süt izninden ve 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin (F) fıkrasında yer alan yarım gün izin hakkından aynı anda yararlanamaz.
ç) Süt izninin, memurun çocuğunu emzirmesi için günlük olarak kullanması gereken bir izin hakkı olması sebebiyle bu izin birleştirilerek sonraki günlerde kullanılamaz.
d) Süt iznini kullanmakta iken çocuğun ölümü halinde memur bu iznin kalan süresini kullanamaz.
İlçeye ne sorması. Kanun memur seçer diyor. Memur belirler idare buna göre tedbir alır. Öğretmene özel bir düzenleme yok. Dolayısıyla ikili eğitim ise verilmez değilse verilir diye bir kısıtlamayı kimse koyamaz.