değerli eğitimci arkadaşlar, bir öğretmen heyet raporları hariç, 1 yıl içinde bir doktordan şikayeti dolayısıyla 10 gün+10 gün rapor aldıktan sonra, başka bir doktordan 10 gün+10 gün rapor (veya 10+5+5) alarak toplamda 40 günlük rapor kullanamaz mı? bizzat şikayeti dolayısıyla kullanan arkadaşlar var, ancak bir müdür bey ise,öğretmenin 1 yılda 40 günlük rapor hakkı olmadığını, en fazla 20 günlük hakkı olduğu ifade etti.ben çok şaşırdım.çünkü, 40 güne ulaşan raporlarda hiçbir sorun çıkarmayan okul yönetimleri tanıyorum. bu nasıl iş ki, öğretmenin 1 yıl içindeki raporlu gün sayılarını farklı yorumlayan okul yönetimleri var.sığındıkları gerekçe ise, "tek hekim 10+10=20 gün öğretmene rapor verirse o öğretmen yıl içindeki rapor hakkını doldurmuş olurmuş.20 günü aşan başka doktordan alınan raporlar da olsa geçerli değilmiş." her okul yönetiminin rapor ve izinleri yorumlama biçimi farklı olmamalı bence. deneyimli eğitimci arkadaşlar, bu konuda paylaşımda bulunursa çok memnun olurum. teşekkür ederim.
müdürünüz durumu yanlış yorumlamış hocam. A doktorundan tek seferde en fazla 10+10 gün rapor alınabilir. daha sonra B doktorundan rapor alma hakkı saklıdır.
tekmen hocam İzin Yönergesindeki ilgili maddeyi paylaşmış.
Ayrıca Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları İle Hastalık Ve Refakat İznine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 6. maddesinin 6. fıkrasında
(6) Memurlara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı kırk günü geçemez. Bu süreyi geçen hastalık raporları sağlık kurulunca verilir. Tek hekimlerin değişik tarihlerde düzenledikleri hastalık raporlarında gösterdikleri zorunluluk üzerine yıl içinde toplam kırk gün hastalık izni kullanan memurların, o yıl içinde bu süreyi aşacak şekilde tek hekimlerden aldıkları ilk ve müteakip raporların geçerli sayılabilmesi için bunların resmî sağlık kurullarınca onaylanması gereklidir. denilmektedir.