Önemli Duyurular!!

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 09 Şub 2011 18:50:34
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MERKEZÎ SİSTEM SINAV YÖNERGESİ - 4


BEŞİNCİ BÖLÜM

Kılavuz, Sınav Evrakının Saklanması, Sınav İtirazı ve

Sınavın Geçersiz Sayıldığı Durumlar

Kılavuz/Protokol

MADDE 18- (1) İlgili mevzuata göre sınav başvuru tarihleri, ücretler, kayıt kabul şartları, itirazlar ile sınava ilişkin diğer hususların yer aldığı kılavuz Genel Müdürlükçe; sınav esasları ile karşılıklı sorumlulukların yer aldığı protokol ise Genel Müdürlük ve sınavın yapılmasında taraf olan kurum/kuruluş tarafından birlikte hazırlanır. Adaylar başvuruda bulunduğu sınavın kılavuzunda veya protokolünde belirtilen kuralları aynen kabul etmiş sayılır.

Sınav evrakının saklanması

MADDE 19- (1) Sınav evrakının saklanmasında aşağıdaki esaslara uyulur:

a) Yapılan sınavlara ait soru kitapçıkları/CD’ler, tutanaklar, sınav sonucunun ilanından sonra 1(bir) ay, cevap kâğıtları, salon yoklama listeleri ve başvuru formları ise özel hükümler saklı kalarak ve sınav kılavuzunda/protokolünde belirtilerek 1(bir) yıl süre ile saklanır.

b) Bakanlık tarafından belirlenmiş/belirlenecek sınavlarda kullanılan soru kitapçıkları sınavdan sonra geri dönüş kutularına konulmayarak, daha sonraki sınavlarda yararlanılmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilir.

c) Görme özürlü adaylar için hazırlanan büyük puntolu soru kitapçıkları ise sınav evrakı ile birlikte sınav güvenlik poşetlerine konularak Başkanlıkta 1 (bir) yıl süre ile saklanır.

ç) Bu Yönerge yürürlüğe girdiğinde arşivde bulunan sınav evrakı bu hükme göre değerlendirilir, arşiv dışı kalanlar ayıklanır ve arşiv düzeni oluşturulur.

d) Saklama süresi dolmadan yargıya intikal ettiği Genel Müdürlüğe bildirilen sınavlara ait sınav evrakı, yargı süreci sonuçlanıncaya kadar saklanır.

(2) Özel yönetmelik hükümleri saklıdır.

Sınav itirazı

MADDE 20- (1) Merkezî sistem sınavlarına yapılan itirazlarda;

a) Sınav merkezinde bulunan her türlü sınav evrakının aslı yargı organları dışında, aday dâhil hiçbir kişiye ya da kuruma verilemez ve gösterilemez. Ancak, soruşturma kapsamındaki evrak Genel Müdürlük onayıyla verilebilir.

b) Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların/kurumların konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

 

c) Sınav evrakı ve sorularla ilgili her türlü inceleme veya yeniden düzenleme yapılmasıyla ilgili itirazlar sınav kılavuzu veya protokolde belirtilen süre içinde işlem görür.

ç) Ücret iadesiyle ilgili itirazlarda Yönergenin 28 inci maddesine göre işlem yapılır.

d) Faksla yapılan itirazlar 3(üç) gün içinde teyidi gelmezse dikkate alınmaz.

e) İtirazların cevaplanmasında Genel Müdürlük genel evrak kayıt tarihi dikkate alınır.

f) İtiraz ücreti yatırılmadığı takdirde itiraz dilekçesi dikkate alınmaz.

g) Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, itiraz ücreti banka dekontu eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmaz.

Sınavın geçersiz sayıldığı durumlar

MADDE 21- (1) Aşağıdaki hâllerde adayın sınavı geçersiz sayılır.

a) Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde sınava girilmesi,

b) Cevap kâğıdının sınav güvenlik poşetinden çıkmaması,

c) Kopya çekildiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi,

ç) Cevap kâğıdının değerlendirmesi yapılırken sistemin ikili/toplu kopya taraması sonucunda kopya tespit edilmesi,

d) Sınav evrakındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki bilgilerde uyuşmazlık olması,

e) Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

f) Başka adayın sınav evrakının kullanılması,

g) Adayın yerine başkasının sınava girmesi,

ğ) Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları ve defter, kitap, sözlük, hesap cetveli/makinesi gibi araçların sınav anında yanında bulundurulması,

h) Sınav giriş belgesinde ve varsa cevap kâğıdındaki fotoğraflarda uyuşmazlık olması,

ı) Cevap kâğıdının sınav güvenlik kutuları/çantaları dışında posta ya da farklı bir yolla gönderilmesi,

i) Cevapların soru kitapçığına işaretlenip, cevap kâğıdının boş bırakılması,

j) Sınav evrakına zarar verilmesi, soru kitapçığının ve cevap kâğıdının yırtılması, görevlilere teslim edilmemesi,

k) Salon görevlilerinin, Bakanlık temsilcilerinin ve il/ilçe temsilcilerinin hazırladığı tutanaklarda Yönergede belirtilen sınav kurallarının ihlal edildiğinin belirtilmesi,

l) Bölge sınav yürütme komisyonunun teklifi, Başkanlığın onayıyla yedek salonda sınava girmesi uygun olan adaylar haricindeki aday/adayların sınava alınması.

ALTINCI BÖLÜM

Diğer Hususlar

Genel sorumluluk

MADDE 22- (1) Bu Yönerge kapsamında yapılacak sınavların planlı, sorunsuz, güvenli ve disiplin içinde gerçekleştirilmesinden Bakanlıkta Genel Müdürlük ve Başkanlık, il/ilçede ise millî eğitim müdürlüğü, okullarda da okul müdürlüğü birinci derecede görevli ve sorumludur.


Sınavlarda kılık ve kıyafet

MADDE 23-(1) Sınavlarda görevli personel, 16/7/1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğe uygun kıyafetle sınav görevine gelir.

(2) Örgün ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler/adaylar merkezî sistem sınavlarına, öğrenim gördükleri okulun mevzuatına uygun kıyafetle girer.

(3) Açık öğretim okulları ile kamu kurum/kuruluşlarıyla yapılan protokollü sınavlar, Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı ve benzeri sınavlarda sınava giren adayların bağlı olduğu kurum/kuruluşların ilgili mevzuat hükümlerine uygun kılık ve kıyafetle sınavlara gelir.

Kendisi veya yakını sınava girecek personel

MADDE 24- (1) Genel Müdürlükte görevli personel kendisi sınava girecekse başvuruda bulunduğu gün, birinci derece yakını sınava girecekse son başvuru günü, durumunu Genel Müdürlüğe vereceği bir dilekçeyle bildirir. Böyle bir durumda Başkanlık Test Geliştirme ve Analiz Şube Müdürlüğünde görevli personelin, o sınav ile ilgili soruların hazırlanmaya başlamasından, Değerlendirme Şube Müdürlüğünde görevli personelin ise sınav kutularının/evrakının şubeye tesliminden önce sınav sonuçlanıncaya kadar görev yerinin geçici olarak değiştirilmesi için Genel Müdürlük gerekli önlemleri alır.

(2) Sınav binalarında/salonlarında görevli personelin kendisi veya yakını sınava girecekse merkez/bölge sınav yürütme komisyonu gerekli tedbirleri alır.

(3) Genel Müdürlük, bu ve benzeri konularda ilave düzenlemeler yapmaya yetkilidir.

Zorunlu yer değiştiren adaylar

MADDE 25- (1) Tabii afet, naklen yer değişikliği ve benzeri hâllere bağlı zorunlu ikamet değiştiren adayların mazeret belgeleri değerlendirilir. Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavına girenler hariç, mazeretleri uygun bulunanlar Başkanlığın izni alınarak açılacak yedek salonda mazeret belgeleri cevap kâğıdına eklenmek suretiyle sınava alınır.

Sınav tarihinde tedavi altında olan adaylar

MADDE 26- (1) Sınav tarihinde tedavisi bir sağlık kurum veya kuruluşunda devam eden adaylar, durumlarını belgelendirerek Başkanlığa bildirmeleri ve bu belgelerin uygun görülmesi hâlinde, bölge sınav yürütme komisyonunca oluşturulan komisyon tarafından, tedavi gördüğü yerde sınava alınır.

Sınavlarda görevlendirilen personele ödenecek ücret

MADDE 27- (1) Bu Yönergeye göre yapılacak sınavlarda görevlendirilecek personele ve güvenlik görevlilerine ödenecek ücret; ait olduğu yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanununun “K” cetveline ve ilgili diğer mevzuata göre Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü tarafından Bakanlık Onayı ile belirlenir.

(2) Yurt dışı sınav merkezlerinde yapılan sınavların komisyon başkan ve üyelerine ücret ödenmez.


Sınavlarda ücret iadesi

MADDE 28- (1) Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, adayların/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Ancak; adayın kendi kusuru dışında idari sebeple sınava girememesi durumunda sınavın ait olduğu yıl içinde Genel Müdürlük tarafından ücret iadesi yapılır. Ücret iadesi alabilecek adaylar, Genel Müdürlük resmî İnternet sitesinden sorgulatma yoluyla durumlarını öğrenebilir.

YEDİNCİ BÖLÜM
Son Hükümler

 

Sınavlardan yasaklama ve sorumluluk

MADDE 29- (1) Elektronik iletişim araçları ile kopya çeken veya yerine başka birinin sınava girdiği belirlenen adaylar ile organize olarak kopya çekme eylemine karıştıkları tespit edilen adaylar 1(bir) yıl süreyle sınava alınmazlar. 1(bir) yılın sonunda adayların sınava başvurmaları durumunda, Genel Müdürlüğün belirlediği sınav bölgesinde sınava girmek zorundadırlar.

(2) Görevli olduğu salonda toplu veya ikili kopya çekildiği, bu Yönergenin 14 üncü maddesinde belirtilen hususlara aykırı hareket ettiği belirlenen salon görevlileri ile bu Yönergede belirtilen görevlerini yerine getirmeyen tüm görevliler hakkında gerekli işlem yapılır. Bu görevlilere 1(bir) yıl süreyle, tekrarı hâlinde hiçbir şekilde sınav görevi verilmez.

(3) Aday kendi adına düzenlenmiş cevap kâğıdı ve başvurusuna uygun soru kitapçığını almamış ise bunu salon görevlilerine bildirmekle yükümlüdür. Bu durumu salon görevlilerine bildirmediği ya da geç bildirdiği durumda tüm sorumluluk adaya aittir.

Hüküm bulunmayan hâller

MADDE 30- (1) Bu Yönergede hüküm bulunmayan hususlarda ilgili diğer mevzuat hükümlerine göre işlem yapılır.
Yürürlükten kaldırılan mevzuat

MADDE 31- (1) Bu Yönergenin yürürlüğe girmesiyle 19/04/2006 tarihli ve B.08.0.ETG.0.21.01.02.00-530.1/5855 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan, Mayıs 2006 tarihli ve 2584 sayılı Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi yürürlükten kalkar.
Yürürlük

MADDE 32-(1) Bu Yönerge onaylandığı tarihte yürürlüğe girer.
Yürütme

MADDE 33- (1) Bu Yönerge hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 09 Şub 2011 18:52:14
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MERKEZÎ SİSTEMLE ÖĞRENCİ ALAN ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME YÖNERGESİ 
(ŞUBAT 2011 - 2641 TD)


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, merkezî sistemle öğrenci alan Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kurumlarına öğrenci yerleştirme işlemleri ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2- (1) Bu Yönerge, merkezî sistemle öğrenci alan Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kurumlarına öğrenci yerleştirme ile ilgili iş ve işlemleri kapsar.

Dayanak

MADDE 3- (1) Bu Yönerge, 27/8/2003 tarihli ve 25212 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ile 31/7/2009 tarihli ve 27305 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Yönergede geçen;

a) Bakanlık: Millî Eğitim Bakanlığını,

b) Ek puan (EP): Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavları ile proje yarışmalarında, ulusal elemelerden geçtikten sonra ülkemizi temsil etme hakkı kazanan öğrencilerin o yıla ait yıl sonu başarı puanlarına belirlenen oranda eklenen puanı,

c) Genel Müdürlük: Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünü,

ç) Kılavuz: Merkezî sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına öğrenci yerleştirilmesiyle ilgili gerekli bilgi ve açıklamaları kapsayan kitapçığı,

d) Ortaöğretime yerleştirme puanı (OYP): Öğrencilerin ilköğretim kurumlarının 6, 7 ve 8 inci sınıflarındaki yıl sonu başarı puanları ile 8 inci sınıf seviye belirleme sınavı puanı esas alınarak hesaplanan puanı,

e) Öğrenci: İlköğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciyi,

f)  Seviye belirleme sınavı (SBS): İlköğretim kurumlarının 8 inci sınıfında, Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Tasarım, Müzik ve Beden Eğitimi dersleri dışındaki zorunlu derslerin öğretim programlarından merkezi olarak yapılan sınavı,

g) Veli: Öğrencinin anne veya babasını veya yasal olarak sorumluluğunu üstlenen kişiyi,

ğ) Yıl sonu başarı puanı (YBP): Notla değerlendirilen derslerin ağırlıklı yıl sonu puanları toplamının, o derslere ait haftalık ders saati sayısı toplamına bölünmesi ile elde edilen puanı

ifade eder.


İKİNCİ BÖLÜM

Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi

Yıl sonu başarı puanı

MADDE 5- (1) Öğrencinin derslerden aldığı yıl sonu puanları, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı hesaplanır. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır.

Ortaöğretime yerleştirme puanı

MADDE 6- (1) Merkezî sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirme puanı(OYP), öğrencinin 6,  7 ve 8 inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 700 tam puan üzerinden hesaplanan seviye belirleme sınavı puanı toplamının ikiye bölünmesiyle elde edilen puandır.

Seviye belirleme sınavı

MADDE 7- (1) Seviye belirleme sınavı, her yıl haziran ayında ve merkezî sistemle yapılır. Sınav tarihi, ücreti,  başvurular ve puan hesaplamalarıyla ilgili hususlar, her yıl Genel Müdürlükçe hazırlanan kılavuzda belirtilir.

(2) Bu sınav, öğretim programlarındaki kazanımlar esas alınarak öğrenci seviyelerini belirlemek amacıyla yapılır.

(3) Sınav soruları, 8 inci sınıf Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Tasarım, Müzik ve Beden Eğitimi dışındaki zorunlu derslerin öğretim programları esas alınarak hazırlanır.

(4) Sorular, öğretim programlarının kazanımları esas alınarak öğrencinin yorumlama, analiz yapma, eleştirel düşünme, sonuçları tahmin etme, problem çözme ve benzeri yeterliklerini ölçecek nitelikte hazırlanır.

 

Sınav sonuçlarının hesaplanması

MADDE 8- (1) Seviye belirleme sınavına katılacak olan adayların puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre tek bir puan türünde hesaplanır;

a) Her adayın cevap kâğıdı, 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur.

b) Seviye belirleme sınavı yapılacak derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

c) Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur. Böylece her aday için beş ayrı ham puan hesaplanır.

ç) Tüm adayların ham puanları toplamı, sınava giren öğrenci sayısına bölünerek her bir testin ortalaması bulunur.

d) Ham puanlar, test ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak her testin standart sapması hesaplanır.

e) Adayın her bir teste ait standart puanı; o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

f) Her test için hesaplanan standart puanlar, Türkçe ve matematik dersleri için dört, fen bilimleri ve sosyal bilimler için üç, yabancı dil için iki katsayısı ile çarpılarak her bir testin ağırlıklı standart puanı bulunur.

 

g) Yabancı dil testinden muaf olan işitme özürlü öğrencilerin yabancı dil ağırlıklı standart puanı; bu öğrencilerin yabancı dil testi dışındaki diğer testlerin ağırlıklı standart puan toplamının, bu testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puan toplamına bölümünün, yabancı dil testinden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puanla çarpılması ile elde edilir.

ğ) Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak, Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.

h) Hesaplanan toplam ağırlıklı standart puan, kendi içinde en küçüğü 100 ve en büyüğü 700 olan bir puan dağılımına dönüştürülür.

(2) Kopya taraması sonucu bazı testleri iptal edilen ve TASP’ı, en küçük TASP’ın altında olan öğrencilerin, SBS puanları 100 puan olarak kabul edilir.

Ortaöğretime yerleştirme

MADDE 9- (1) Ortaöğretime yerleştirme, öğrencilerin tercih başvuruları, ortaöğretime yerleştirme puanı ve puan üstünlüğü esasına dayalı olarak önceden belirlenmiş kontenjanlara göre Genel Müdürlük tarafından yapılır. Ortaöğretime yerleştirme puanlarının eşit olması hâlinde seviye belirleme sınavı puanı, eşitliğin devam etmesi hâlinde 8 inci sınıf yıl sonu başarı puanı, eşitliğin devam etmesi hâlinde 7 nci sınıf yıl sonu başarı puanı, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde 6 ncı sınıf yıl sonu başarı puanı yüksek olan öğrenciye öncelik verilir. Bunların da eşit olması hâlinde tercih önceliği dikkate alınır.

(2) Sınıf tekrarı yapan öğrencilerin yıl sonu başarı puanı, sınıf tekrarı yapılan yıl esas alınarak belirlenir.

(3) Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavları ile proje yarışmalarında, ulusal elemelerden geçtikten sonra ülkemizi temsil etme hakkı kazanan öğrencilere, katıldıkları yılın yıl sonu başarı puanlarına belirlenen oranda ek puan verilir.

(4) Öğrencilerin, uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavları ile proje yarışmalarına katıldıkları yıla ait yıl sonu başarı puanına; yıl sonu başarı puanının altın madalya alan veya birinci olanlar için % 10’u, gümüş madalya alan veya ikinci olanlar için % 9’u, bronz madalya alan veya üçüncü olanlar için % 8’i, bu etkinliklere katılanlar için de % 7’si oranında ek puan eklenir.

(5) Öğrenim gördüğü yıl içinde birden fazla uluslararası sınav ve yarışmaya katılıp farklı alanlarda başarılı olan öğrencilerin almış oldukları en yüksek derecenin tamamı, diğer derecelerin de yarısı hesaplamada dikkate alınır.

(6) Ekip ya da takım olarak yarışmalara katılıp başarılı olan öğrencilerin aldıkları ek puan, yıl sonu başarı puanlarına ilave edilir.

(7) Ek puan hakkından, derece veya katılım belgelerini ibraz eden öğrenciler yararlanabilir. İbraz edilen bilgiler, öğrencinin öğrenim gördüğü ilköğretim okulu müdürlüğü tarafından ders yılı bitimine kadar e-okul sistemine işlenir. Ders yılı bittikten sonra sisteme işlenen bilgiler işleme alınmaz.

(8)Yerleştirme işlemlerine ilişkin hususlar kılavuzda belirtilir.

 


ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli Hükümler

Yurt dışında öğrenim görenler

MADDE 10- (1) İlköğretimlerini ülkemizdeki ilköğretim kurumlarının 8 inci sınıfına denk bir sınıfta yurt dışında Bakanlığa bağlı olmayan eğitim kurumlarında sürdüren öğrenciler, öğrenim belgesi ile başvurarak seviye belirleme sınavına katılabilirler.

(2) Velisinin yurt dışında bulunduğu sürede öğrenimlerinin bir kısmını veya tamamını Bakanlığa bağlı olmayan yurt dışındaki eğitim kurumlarında gören öğrencilerin ortaöğretime yerleştirme puanının hesaplanması, SBS puanı ile yurt içinde öğrenim gördükleri yıllara ait yıl sonu başarı puanları dikkate alınarak hesaplanır.

(3) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki ilköğretim okullarında öğrenim görenlerin yıl sonu başarı puanları, Türkiye’de öğrenim gören öğrencilere uygulanan hükümlere göre belirlenir.

 

Başvurulacak mevzuat

MADDE 11- (1) Bu Yönergede yer almayan hususlarda ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır.

Uygulama

GEÇİCİ MADDE 1- (1) 2010-2011 Öğretim Yılında 7 ve 8 inci;  2011-2012 Öğretim Yılında ise 8 inci sınıfta öğrenim gören öğrencilere, Kasım 2007 tarihli ve 2602 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesi hükümleri uygulanır.

GEÇİCİ MADDE 2- Bu Yönergenin 9 uncu maddesinde yer alan ek puan verilmesiyle ilgili hükümler, 2011-2012 Öğretim Yılından itibaren uygulanır.

Yürürlük

MADDE 12 – (1) Bu Yönerge, 2010-2011 Öğretim Yılında ilköğretim 6 ncı sınıftan başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere onay tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 13 – (1) Bu Yönerge hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

Çevrimdışı mehtap55

  • Çalışkan Üye
  • ***
  • 133
  • 52
  • 133
  • 52
# 09 Şub 2011 23:44:22
Tuğra hocam, bu yönergeler nerelerde gerekli olur?

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 10 Şub 2011 19:05:35
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Tuğra hocam, bu yönergeler nerelerde gerekli olur?
merkezi sistem sınavlarında(sbs, açık ilköğretim açık lise vb gibi) gerekli olur...iyi çalışmalar...

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 10 Şub 2011 19:07:30
DEVLET TEŞKİLATI VERİ TABANI
(BAŞBAKANLIK 2011/1 GENELGESİ)
10/02/2011-27842 RG


Başbakanlıktan:

Konu   : Devlet Teşkilatı Veri Tabanı.

GENELGE

2011/1

1991/17 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile kurum ve kuruluşlardan, merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında yer alan tüm birimlerinin resmi yazışmalarda kullanılacak haberleşme kodlarının oluşturulması, teşkilat yapısında oluşacak değişikliklere göre gerekli güncellemelerin yapılması ve bunların Başbakanlığa bildirilmesi istenmiş, bu kodların birleştirilmesi sonucunda Devlet Teşkilatı Veri Tabanı (DTVT) oluşturulmuştur.

Ancak; yeni kurulan kurumlar ve mevcut kurumların teşkilat yapılarında meydana gelen değişiklikler nedeniyle DTVT'nin güncellenmesi gerekmektedir. Kurumlar tarafından yapılacak güncelleme işlemlerinin, Başbakanlığa elektronik ortamda bildirilmesi amacıyla "kamu.basbakanlik.gov.tr" internet adresinde yer alan "DTVT Uygulaması" geliştirilmiştir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca aşağıda belirtilen esaslara göre güncelleme işlemleri yapılacaktır.

1) Uygulamaya erişim "kamu.basbakanlik.gov.tr" internet adresinden sağlanacaktır.

2) Kurumların merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında yer alan tüm birimlere ait kodların güncellenmesi işlemlerinde kurumların strateji geliştirme birimleri, bu birimlerin bulunmadığı kurumlarda bunlara denk sayılacak birimler sorumlu ve görevli olacaktır.

3) Sorumlu birimlerde düzenli olarak güncelleme işlemlerini yürütecek yeterli sayıda DTVT görevlisi belirlenecektir.

4) Kurumlarda belirlenen DTVT görevlilerine uygulamaya erişim yetkisinin verilmesi için e-devlet şifreleri aldırılarak T.C. kimlik numaraları, e-posta adresleri ve telefon numaraları Başbakanlığa bildirilecektir.

5) Haberleşme Kodları, DTVT Uygulaması üzerinde yer alan "Kodlama Standartlarına" uyularak oluşturulacaktır.

6) DTVT'de yer alan kurum/birim adları ile bunlara ait kodlar incelenerek kaldırılan birimler silinecek, yeni kurulanlar eklenecek, kod veya birim adı alanlarında değişiklik olan kayıtlarda gerekli güncellemeler yapılacaktır.

7) Birimlerin iletişim bilgileri ve uygulama üzerinde istenen diğer alanlar doldurulacaktır.

8- İlk güncelleme işlemlerinin tamamlanmasından sonra kurumun teşkilat yapısında meydana gelecek değişikliklerin görevliler tarafından en geç üç gün içinde DTVT'ye girilmesi gerekmektedir.

9) Girilen kayıtların onaylanarak yayınlanması ile söz konusu uygulama ve veri tabanının işletilmesinden Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı yetkili ve sorumlu olacaktır.

10) Veri Tabanında yer alan kayıtlar "dtvt.basbakanlik.gov.tr" internet adresinden yayımlanacaktır.

Haberleşme kodlarına ilave olarak DTVT'de yer alan her birime otomatik olarak "Kurum Kimlik Kodu" verilecektir. Bir kez verilecek olan Kurum kimlik kodu, hiçbir şekilde değiştirilmeyecektir.

Elektronik belge yönetim sistemlerinde veya geliştirilen diğer uygulama yazılımlarında kurumların tanımlanmasında kurum kimlik kodları, hiyerarşik yapının kullanılması gereken durumlarda da haberleşme kodları kullanılacaktır. Bu tür uygulamalar için DTVT’de yer alan kodlar ve kurum/birim adları, oluşturulacak ağ (web) servisleri aracılığıyla talep eden kurumlarla paylaşılacaktır. Bu nedenle kurumlara ait uygulama yazılımlarında DTVT Kodları dışında kodlar veya listeler kullanılmayacak ve DTVT benzeri yapılar oluşturulmayacaktır.

13/8/1991 tarihli ve 1991/17 sayılı Genelge yürürlükten kaldırılmıştır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 

Recep Tayyip ERDOĞAN

Başbakan

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 11 Şub 2011 18:47:41
RAM'larca Kullanılacak Basılı Evrak

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 11 Şub 2011 18:48:46
Ücretsiz Ders Kitabı

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 14 Şub 2011 18:34:00
Bitişik Eğik Yazı

Çevrimdışı OKYANUS37

  • Üye
  • *
  • 13
  • 2
  • 13
  • 2
# 17 Şub 2011 00:38:26
KİTAP TOPLAMA KAMPANYASI
Konya  Selçuklu'da bulunan Mustafa Fevzi Serin İ.Ö.Okulu öğrencileri için kurulan yeni okul kütüphanesine kitap toplanacaktır.Şu anda okulda büyük çapta kitap sıkıntısı yaşanmaktadır.İlgili öğrenci ve velilerimizi bu kampanyaya destek olmaya çağırıyorum.İlgilenenler bağışlayacakları kitapları sınıf annemize veya bana ulaştırsınlar.Mutlaka katılalım.Ansiklopediler hariç her türlü seviyeye uygun kitaplar kabul edilecektir.İlginize teşekkürler.
                         
         
         

Çevrimdışı OKYANUS37

  • Üye
  • *
  • 13
  • 2
  • 13
  • 2
# 17 Şub 2011 00:49:56
 TÜRKİYE ÇAPINDA KİTAP TOPLAMA KAMPANYASI

BİR ÇOCUK DA SEN SEVİNDİR,EĞİTİME DESTEK OL.
GÜZEL BİR GELECEK İÇİN... :) :) :) :)

Konya  Selçuklu'da bulunan Mustafa Fevzi Serin İ.Ö.Okulu öğrencileri için kurulan yeni okul kütüphanesine kitap toplanacaktır.Şu anda okulda büyük çapta kitap sıkıntısı yaşanmaktadır.İlgili eğitimci, öğrenci ve velilerimizi bu kampanyaya destek olmaya çağırıyorum.İlgilenenler bağışlayacakları kitapları toplu olarak aşağıdaki adrese ulaştırsınlar..Mutlaka katılalım.Ansiklopediler hariç her türlü seviyeye uygun kitaplar kabul edilecektir.İlginize teşekkürler. ;) ;) ;) ;)

Bu kampanya  [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
İlköğretim ve Lise Eğitim Sitesi tarafından gönüllülük esasınca desteklenmektedir. :) :) :) :)

OKUL BİLGİLERİ:MUSTAFA FEVZİ SERİN İLKÖĞRETİM OKULU
BOSNA HERSEK MAHALLESİ
ŞEHİT ERSAN ŞEKER CADDESİ NO:21 42250
SELÇUKLU/ KONYA  

Çevrimdışı Agıri

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.071
  • 824
  • 1.071
  • 824
# 17 Şub 2011 17:52:55
  Bizde Okulumuza Kütüphane Kurduk Ve 150 Kadar Kitabımız Oluştu Şu Ana Kadar ...
   Kütüphanemizi Büyütmek Ve Köy Geneline Okutma Sevgisi Aşılamak Ve Kitapkolik Yapmak İçin Kitap Bekliyoruz ..
  Not: Her Seviyeden Kitap Olur(hikaye-roman-ansiklopedi-felsefi- Genel Kültür ...)

    Danakıran İöo /hamur/ Ağrı
tlf. 0536 430 58 62
msn: İ.aladagli@hotmail. Com

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 17 Şub 2011 19:24:21
Standart Dosya Planı Çalışması

İlgi :a) MEB Strateji Geliştirme Başkanlığının 01/10/2010 tarih ve 5865 sayılı yazısı
b) MEB Strateji Geliştirme Başkanlığının 05/01/2011 tarih ve 730 sayılı yazısı


Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığınca Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü iş birliğiyle “Saklama Süreli Standart Dosya Plan” çalışması tamamlanarak ilgi (a) emir  ile tüm birimlere duyurulmuştur.
Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığının ilgi (b) yazılarına göre de acilen uygulamaya geçilmesi istendiğinden, her türlü yazışmalarda ekteki açıklamalar ve “MEB Standart Dosya Planı ile Ortak alanlara ait dosya planı” yazışma ve dosyalama da kullanılacaktır.

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 17 Şub 2011 19:31:32
Ek Ücret Ve Huzur Hakkı Ödemeleri

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 17 Şub 2011 19:35:44
EK DERS ÜCRETİ

Yönetici ve Öğretmenlerin, mahalli bayram nedeniyle tatil edilen güne rastlayan ders ve ekders görevlerini yapmış sayılıp sayılmayacağına dair Bakanlık görüşü.

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 17 Şub 2011 19:41:16
Özürlü Devamsızlık 2011/10 Genelge


 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK