ben 71 doğumluyum ve ilkokulda iken okullarımızda alt sınıflar vardı. bu yeni bir terim değil..bunun yanlış olduğunu da düşünmüyorum. ayrıca ben de özel öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerle her zaman iç içeyim..sınıf öğretmeniyim..mesai saatleri dışında şir, müzik, dans çalışmaları yapıyorum gönüllü olarak..fedakar öğretmenleri görmek lazım..terimlere değil içeriklere bakmak en doğrusu..
Hocam sizler gibi fedakar ve işinin hakkını vererek yapan öğretmenlerimizi görmek özel gereksinimli evlatlarımız adına mutluluk verici.
Aslında branşımız adına bahsettiğimiz konu algı.
Bende işin içeriği ile ilgileniyorum.
Başarının da içerikte gizli olduğunu düşünenlerdenim.
Ancak bu ülkede üniversitede bölüm olarak Gerizekalılar Enstitüsü açılmış ve yayınlar yapmışken. Yine tarihsel gelişim içinde literatürde ahmak, debil, sakat, özürlü, engelli gibi hakarethamiz ifadeler kullanılmışken ve öğrencilerimize; dahası ailelerimize bundan rencide olmuşken kullandığımız ifadelere toplum olarak dikkat etmek zorunda hissediyorum.
Bu noktada "Eşref-i Mahlukat" olduğu inanılan "Can" diye ifade edilen bir coğrafyada herkesin eşit olarak yaşadığına inanmak istediğimiz bu dünyada Yetersizlik Çeken Bireylerin ihtiyaçlarının ifade edilmesinde sanki bir üst varmışcasına "Alt" ifadesinin bizim branşta kullanılmamasını arzu etmekteyiz. Özel Gereksinimli Birey ve Özel Eğitim Sınıfı ifadeleri bu işi icra eden öğretmenler ve bu bireylerin aileleri için kullanılmasını istirham ettiğimiz ifadelerdir; karar vicdan sahiplerinin teşekkür ederim.