13 yıldır birleştirilmiş sınıflı köyde görev yapıyorum rotasyon gelince beni nasıl etkileyecek ??Bu iş nasıl oluyor yine köyler arasından mı tercih yapılacak yoksa merkez de yazabilecek miyiz?
Rotasyon gelince , rotasyona tabi olanlar da il içi zamanı geldiğinde okul arama derdine düşecek mi bu durumda . Ki öyle olursa O esnada köylerde açık olacak. Köydeki öğretmenin merkeze, merkezdekinin köye gelme durumu da oluşabilir mi?
Gençler merkeze merkezdekiler köye hocam.Merkezdekiler Köy kokusunu özlemişlerdir.Ölmeden önce köy havası alsınlar değil mi?!!
Gençler merkeze merkezdekiler köye hocam.Köy kokusunu özlemişlerdir.Ölmeden önce köy havası alsın değil mi?!!
"Eski" öğretmenlerimiz dediklerinizde; Katlamali puan onlarda yoktu. Hizmet puanları 2010 da yükseltildi, onlar geriye dönük de alamadı. Birkaç örnek ile yola çıkmayalım. 10 yıllık öğretmen ile 30 yıllık öğretmen puan bakımından adaletsiz bir dağılıma sahip. Mantık hatası ciddi boyuttadır. Aynı kurumda çalışan iki kişi arasında fena bir puan uçurumu var. Biri %50, diğeri %100 artirimli alıyor. Pansiyon nöbeti tutan ve pansiyon olmadığı için tutamayan arasında; ayrıca kadınlara pansiyonda +2 puan, erkeklere +1 puan verilmesi gb gb birçok puan adaletsizliği vardır.
Gençler merkeze merkezdekiler köye hocam.Köy kokusunu özlemişlerdir.Ölmeden önce köy havası aldın değil mi?!!
Bakanın 1 yıldır aldığı kararlardan memnun olan var mı?
MADDE 48 – (1) Öğretmenler, aynı eğitim kurumunda adaylık dâhil toplamda en fazla (Değişik ibare:RG-4/7/2015-29406) 12 yıl görev yapabilir.(2) Aynı eğitim kurumunda yer değiştirme yapılacak yılın 30 Eylül tarihi itibarıyla toplam (Değişik ibare:RG-4/7/2015-29406) 12 yıl görev yapan öğretmenlerin atamaları, yapılacak duyuru üzerine ders yılının sona erdiği tarihten itibaren en fazla iki ay içinde, coğrafi durum ve ulaşım şartları göz önünde bulundurularak valiliklerce belirlenen ilçe gruplarında olmak üzere alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Tercihlerine atanamayanlar ile tercih yapmayanların atamaları ise aynı eğitim kurumundaki görev süresi en fazla olandan başlamak üzere alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan ilçe gruplarındaki eğitim kurumlarına valiliklerce resen yapılır.Hayırlı olsun
nerden aldınız? Taslak metinden mi?
Rotasyona Neden Karşıyız?1-Öğretmenin en önemli haklarından birisi; zorunlu hizmetini tamamladıktan sonra yer değiştirme hakkının sadece kendi isteğine bağlı olmasıdır. Rotasyon uygulaması ile inisiyatifinizde olan bu önemli hakkı Bakanlığa, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine teslim etmiş olacaksınız.2-Rotasyon uygulamasında; puanlarda oynama, torpil ve yandaş koruma vb. gibi suistimallerin önüne geçileceğinden emin olabilmek mümkün değildir. Benzeri suistimalleri yönetici atamalarında da yaşıyoruz.3-Rotasyonu destekleyen ve bunu taşradan merkeze gelebilmek için bir şans olarak gören öğretmenlerimiz uygulamayı gördükten sonra büyük hayal kırıklığı yaşayacaktır. Rotasyon, merkeze gelebilmek için bir çözüm değildir. Merkezdeki öğretmen merkezde başka bir okula giderken, taşradaki öğretmen bir başka taşra ilçesine gidebilecektir. 2015 yılında ilan edilen ilçe puanları böyle bir sonuç doğurmaya yönelikti. O tarihte de aynı problem sendikalar tarafından dile getirilmiş, oluşturulan sert tepkiler rotasyonun iptalini sağlamıştı. Maalesef aynı senaryo tekrar uygulanmak istenmektedir.4-Öğretmenler için yıllarca aynı öğrencileri okutmaları söz konusu değildir. Öğrenci sürekli değişmektedir. Bina ya da çevre değiştirmek bir anlam ifade etmeyecektir. Kurum kültürü denilen kavram, aynı yer ve çevrede uzun yıllar çalışma sonucu elde edilebilir ve başarı için önemlidir.5-Bugün 8-10-12 yılda uygulanacağı konuşulan rotasyonun, önümüzdeki süreçte 3-4 yılda bir yapılması ve sadece il içinde değil, iller arasında da yapılmasının da önü açılmış olacaktır. Önemli bir hakkımızı kaybetmenin başka hangi olumsuz sonuçlar doğuracağını bugünden kestirebilmek, haklarımızı korumak için vaz geçilmez olarak görülmelidir. Mülakatı -verilen söze rağmen- inatla savunan, Öğretmen Akademisi gibi yeni problemler yaratmaya çalışan Bakan @Yusuf_Tekin, tartışılan kariyer basamakları sistemi ve kadroya geçen ancak hala aile birliğini sağlayamayan öğretmenler için hiç bir adım atmaz iken rotasyon tartışması ile öğretmenlerin arasına nifak tohumu ekmeyi başarmış görünmektedir. Rotasyona HAYIR! Kazanılmış haklarımızı kaybetmeyelim. Tuzaklara dikkat edelim. Feraset sahibi olalım.Hürriyetçi eğitim sen başkanının paylaşımı
Şu an 2.689 kişi ve 52 üye var.