Sözleşmelilerin Kadroya Alınacağına İnanıyor Musunuz?

Çevrimdışı yenibetşe

  • Uzman Üye
  • *****
  • 3.338
  • 3.551
  • 3.338
  • 3.551
# 22 Eki 2010 17:17:39
İ-nan-mı-yo-rum.

Çevrimdışı tuba0006

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.537
  • 3.515
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 1.537
  • 3.515
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 22 Eki 2010 17:21:29
artık inanmıyorum

Çevrimdışı deva35

  • Bilge Üye
  • *****
  • 7.396
  • 11.768
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 7.396
  • 11.768
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 22 Eki 2010 17:23:25
ben de inanmıyorum ve sözleşmeli arkadaşlarım adına çok üzülüyorum.

Çevrimdışı complex

  • Bilge Üye
  • *****
  • 4.444
  • 4.891
  • Müdür Yardımcısı
  • 4.444
  • 4.891
  • Müdür Yardımcısı
# 24 Eki 2010 09:14:14
ŞİMŞEK E İLK SORU KADRO OLACAK

70 bine yakın sözleşmeli öğretmen var, Büyük bir çoğunluğu uzun süredir bu kadroda Kendilerine en üst düzeyde sözler verildi.

Güya kademeli olarak 3 yıl içerisinde tümü kadroya geçirilecekti.
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]


Ama 3 yılın bir yılı neredeyse bitmek üzere hala ne ses var ne da seda.



Görünen o ki iktidar verdiği bu sözü çoktan unuttu.



Çünkü 2011 bütçesinde sözleşmeli öğretmenlere yönelik görünürde bir ye yok. Ya da sonradan ilave edilecek. Ayrıntılar yakında belli olur.



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek i 3 Kasım da Genç Bakış a konuk edeceğiz.



Ve ilk sorularımızdan birisi de Sözleşmeliler olacak. Çünkü MEB her seferinde Maliye kadro vermiyor bahanesinin arkasına saklanıyor.



İşin doğrusunu direk Bakan Şimşek ten öğreneceğiz.



Bu arada sözleşmeli öğretmenlerden gelen maillerin ardı arkası kesilmiyor.



İlle de aşağıdaki metnin yayınlanması, duyurulmasını istiyorlar. Daha önce haber olarak kullandık. Ama bir kez daha sizlerle paylaşıyoruz.



Bir an için kendinizi onların yerine koyun ve düşünün. 



Haksızlar mı?
Beklemekten Bıktılar

Çevrimdışı complex

  • Bilge Üye
  • *****
  • 4.444
  • 4.891
  • Müdür Yardımcısı
  • 4.444
  • 4.891
  • Müdür Yardımcısı
# 04 Kas 2010 21:37:47
KADROLU VE SÖZLEŞMELİLER ARASINDA FARK YOK

Maliye Bakanı çok şaşırttı ve tüm Türkiye ye sözleşmeli ve kadrolu arasında fark yok dedi.

Sözleşmeli öğretmenler ne zaman kadroya alınacak sorusunu sormayan Abbas Güçlü sözleşmeli öğretmenleri çok üzdü arkasından Maliye Bakanıda fark yok diyerek öğretmenleri çileden çıkardı.

İşte Maliye Bakanının açıklamaları;



  - Aslında özlük hakları bakımından kadrolular ve sözleşmeliler arasında bir fark yok. Artık eş durumundan tayin dahi yapılabiliyor.



 



-  Ben ilke olarak tüm öğretmenlerin kadroya geçmesine karşı değilim. Temel kaygımız belirli bölgelerde hizmetin aksaması. Belirli şehirlerde yığılma var. Mesela Ankara gibi merkez şehirlerde neredeyse 3-4 çocuğa bir öğretmen düşüyor ama doğuda durum hiç de öyle değil. Bu sorunu çözmek için biz sizi işe alıyoruz ama mesela Hakkari de çalışacaksınız demişsek ardından kadroluya geçip hemen ben başka illere gideyim gibi bir anlayış varsa bu sorunlar devam eder.  Bu sebeple Maliye Bakanlığı açısından sözleşmeli ya da kadrolu farketmiyor. Önemli olan hizmetin görülmesi.

Bilgisi olmayan Maliye Bakanına cevabımız İŞTE 34 FARK;
1- Sözleşmeli öğretmenlerin Özür Durumu hariç il içi ve il dışı tayin hakkları yoktur. Oysa bu haklar kadrolulara tanınmaktadır.

2- Sözleşmeli öğretmenlerin eş durumundan yapılan il dışı tayinleri sadece ilçeler bazında olup, eşlerinin çalıştıkları kurumun yüzlerce kilometre uzağına yapılmaktadır. İl içi tayin hakları olmadığından yapılan bu il dışı atamanın da hiçbir espirisi kalmamaktadır.

3- Sözleşmeli öğretmenlere özür durumundan yapılan il dışı yer değiştirmelerde YOLLUK dahi verilmemektedir. Fakat bu hak kadrolulara tanınmaktadır.

4- Sözleşmeli öğretmenlerin ek derslerinden SSK kesintisi yapılmaktadır. Kadroluların ek derslerinden herhangi bir kesinti yapılması söz konusu değildir.

5- Haftada 15 saat ek dersi olan göreve yeni başlamış kadrolu bir öğretmen, 15 saat ek dersi olan 25 senelik sözleşmeli bir öğretmenden ek derslerdeki SSK kesintisi sebebi ile toplamda daha fazla maaş alacaktır.

6- Sözleşmeli öğretmenler idareci ve ya müfettiş olamazlar. Bu konuda herhangi bir yasal düzenleme ve mevzuat yoktur. Kadroluların ise bu konuda herhangi bir sıkıntısı yoktur.

7- Sözleşmeli öğretmenlerin hizmet puanları yoktur. Bu sebeple 1 yıl ya da 20 yıl çalışmış olmalarının hiç bir önemi yoktur. (28.08.2008 tarihi itibari ile sözleşmeli öğretmenlere hizmet puanı verilmiş ve özür durumu tayinleri bu puanlar dikkate alınarak gerçekleştirilmiştir. Ancak kadrolu öğretmenlerden belde ve köylerde görev yapanlara + puan verilirken sözleşmelilere + puan eklenmemiştir.)

8- Sözleşmeli öğretmenlerin batıdaki okulların norm kadrolarını doldurdukları iddia edilmektedir. Oysaki çoğu genelde 3. hizmet bölgesinde olduğu gibi batıdakiler de ilçelerin en ücra okullarında görevlendirilmektedirler.

9- Sözleşmeli öğretmenlerin eş, çocuk, doğum yardımları yoktur. Fakat tüm bu haklar kadrolulara tanınmaktadır.

10- Sözleşmeli öğretmenlerin maaşları her ilde farklılık göstermektedir. Bu konuda bir bütünlük sağlanamamıştır.

11- Bazı illerde maaşlar sözleşmede yer aldığı gibi her ayın 15 inde yatmamaktadır. Ayın 23 ünü ve 24 ünü bulmaktadır. ( Bu gün itibari ile bu konudaki sıkıntı büyük oranda giderilmiştir.28.08.2008)

12- Sözleşmeli öğretmenlik hiçbir zemin hazırlanmadan, özlük hakları vb. hiçbir plan program yapılmadan, yönerge dahi hazırlanmadan hayata geçirilmiş ve sözleşmeli öğretmenler bu sebeple birçok sorunla ve de belirsizlikle karşı karşıya bırakılmıştır.

13- Sözleşmeli öğretmeler de kadroluların almış oldukları Temel ve Hazırlayıcı eğitim kurslarını almalarına rağmen, kadroluların stajyerliği kalkarken, asalete geçerken bu eğitim sözleşmelilere Mesleki Eğitim adı altında verilmektedir. Herhangi bir şekilde asalete geçme söz konusu değildir.

14- Kadrolularda kıdem ve kademe ilerleme varken, sözleşmelilerde göreve yeni başlayanla 25 senelik sözleşmeli bir öğretmen aynı maaşı alacaktır.

15- Milli Eğitim Müdürleri, Yardımcıları, Şube müdürleri, Okul müdürleri ve hatta Bakanlık çalışanları dahi Sözleşmeli öğretmenlerin özlük hakları ile ilgili net bir bilgiye sahip değillerdir. Her ilde ve her kurumda farklı uygulamalar söz konusudur.

16- Sözleşmeli öğretmenler hakları olan konularda dahi idarecilerin bilgi eksikliğinden ötürü akla gelmedik onlarca sorunla ve problemle karşı karşıya kalmaktadır.

17- Sözleşmeli öğretmenler, Milli eğitim müdürü ve okula gelen müfettişlerden "bakın siz sözleşmelisiniz" diye başlayan sözlerle devamlı tehdit edilmektedirler.

18- Sözleşmeli öğretmenler geleceklerini göremediklerinden gönül rahatlığı ile aile kuramamakta, bankalardan kredi kullanamamaktadır.

19- Sözleşmeli öğretmenler Kutsal ve Onurlu bir meslek olduğu halde göğsünü gere gere “ÖĞRETMENİM” diyememektedir. Bakanlık tarafından üvey evlat muamelesi görmektedir. İkinci sınıf insan muamelesi ile karşı karşıya kalmaktadırlar.

20- Sözleşmeli öğretmenler görevli oldukları okullarda öğrencileri tarafından “ Öğretmenim siz sözleşmeli misiniz? Siz geçici misiniz?” gibi sorularla rencide olmakta ve bu sorulara cevap vermekte zorluk çekmektedirler.

21- Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmeleri her yıl ocak ayında yenilenmektedir. Yani Sigorta dâhil her sene çıkış-giriş işlemi yapılmaktadır. Uzun süreli sözleşme yapılmamaktadır.

22- Bazı illerde öğretmenlere dağıtılan banka promosyonları kadrolu öğretmenlere dağıtılıp sözleşmeli öğretmenler bu hakkın dışında bırakılmaktadırlar. ( Bu sorun bu gün itibari ile büyük oranda giderilmiştir. 28.08.2008)

23- Sözleşmeli öğretmenlerin maaşları Maliye Bakanlığı tarafından karşılandığından, Bakanlık ödenek sıkıntıyla karşılaştığında, personel sayısında tasarrufa gitmeyeceğinin garantisi var mıdır?

24- Sözleşme metnimizin 13. maddesinin C bendi; (Taraflar, bir ay önce ihbar etmek şartıyla, sebep göstermeksizin sözleşmeyi her zaman feshedebilir). Bu madde ile Bakanlığın bu konudaki samimiyeti, niyeti ve sözleşmeli öğretmenliğe yaklaşımı gözler önüne serilmektedir. Fakat bu maddeye yapılan hukuki itiraz neticesinde Danıştay tarafından bu maddenin yürütmesi durdurulmuştur.

25- Sözleşmemizin 13. maddesinin D bendi; Personelin sözleşmesi, norm kadronun gerektiği öğretmen temin edildiğinde veya sözleşmeli personel ihtiyacının ortadan kalkması halinde sözleşmesi feshedilir. Bu Madde halen yasal olarak yürürlüğünü korumaktadır. Bu da iş garantisinin olmadığının resmi kanıtıdır.

26- Sözleşmemizin 13. maddesini Ğ bendi; Eğitim ve öğretimin devam ettiği dönemde aralıksız iki aylık süre zarfında sözleşme ücreti karşılığı ders yükünün doldurulamaması durumunda sözleşmesi feshedilir. Bu madde halen yürürlüğünü korumaktadır. Bu da iş garantisinin olmadığının başka bir resmi kanıtıdır.

27- Sözleşmemizin 17. maddesi; İş bu sözleşme ……/…/….tarihinden …/…./….. tarihine kadar geçerlidir. Yani her yıl sonunda görevimiz resmi olarak sona ermektedir.

28- Öğretmen olabilmenin yaş sınırı 40 tır. Her yıl görevimiz resmi olarak sona erdiğinden bu yaşa kadar sözleşmeli çalışan bir öğretmenin bu yaştan sonra sözleşmesinin yenilenip yenilenmeyeceği belli değildir.

29- Tüm bu belirsizlikler içerisinde sözleşmeli bir öğretmenin emekli olma ve emekli tazminatı alma hakkı var mıdır? Bu konuda henüz belirsizliğini korumaktadır.

30- Sözleşmeli öğretmenler kadrolular gibi asker öğretmen olarak askerliklerini yapamamaktadırlar. Burada da bir ayrımcılık ve haksızlık söz konusudur.

31- MEB yurtdışı öğretmen görevlendirmelerinde şart olarak "Milli Eğitim Bakanlığında en az 5 yıl (kadrolu) çalışmış olma” yı öne sürmektedir. Yani sözleşmeli olarak MEB’de 20 yıl çalışmak dahi MEB in yurtdışı öğretmen görevlendirmelerine başvuru hakkını bizlere kazandırmamaktadır.

32- Hükümet geçtiğimiz aylarda 210 bin geçici işçiyi kadroya alarak sözleşmeli personel çalıştırma konusundaki kararlılığını bir kez daha göstermiştir. Ayrıca bu karar hükümetin Eğitimi tasarruf konusu haline getirdiğinin ve Eğitime verdiği önemin bir kanıtı değil midir?

33- Sözleşmeli öğretmenler bir taraftan mesleklerini icra ederken bir taraftan da kadrolu olmak için yeniden KPSS sınavına hazırlanmaya zorunlu bırakılmışlardır. Fakat Sözleşmeli öğretmenler zaten Bakanlık tarafından KPSS puan üstünlüğüne göre atanmaktadırlar. Yani Kadrolularla atama yöntemi olarak aynı kıstaslara göre bakanlık tarafından atamaları yapılmaktadır. Bakanlık 10 bin kadrolu 10 bin sözleşmeli atayacağı yerde 20 bin kadrolu atamış olsa sözleşmeliler zaten KPSS den aldıkları puanla kadrolu olma hakkını elde etmiş olmaktadırlar. Dolayısı ile olası bir kadroya geçirme durumunda en ufak bir haksızlık söz konusu olmayacaktır.

34- Sözleşmeli öğretmenle kadrolu öğretmenin ortak olan en önemli özellikleri ise aynı eğitimi görmeleri, aynı şartlarda, aynı işi yapmalarıdır.



Çevrimdışı complex

  • Bilge Üye
  • *****
  • 4.444
  • 4.891
  • Müdür Yardımcısı
  • 4.444
  • 4.891
  • Müdür Yardımcısı
# 04 Kas 2010 21:44:03
ne günlere kaldık yarabbi. adamların hesap kitaptan kafaları karışmış. kimsenin ahı kimsede kalmaz. yalan dolan üçkağıt. kadro olayı yalan zaten. kadroya alsa dahi 3 yıl daha çalışmak zorunda kalıcaz. mesele sözleşmeli kadrolu değilmiş mesele doğuda hizmetin sürmesi imiş. tama hizmet sürsünde eşit haklarda sürsün. ankarada 4 öğrenciye bir öğretmen düşüyomuş doğuda öğretmen yokmuş. siz değilmisiniz bu yerdeğiştirmeleri yapan yapmayın o zaman farklı uygulamalar yapın değiştirin. ağzıma geleni söylemek istiyorum ama yeri değil........................ .....

Çevrimdışı classteacher

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 112
  • 847
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 112
  • 847
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 04 Kas 2010 22:09:56
    şözleşmeliye  kadro mu    ne kadrosu   arkadaşlar      kadrolular sözleşmeli olacak   farkında değilsiniz .. . . ..      (AB de olduğu gibi)

Çevrimdışı befer

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 435
  • 409
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 435
  • 409
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 04 Kas 2010 22:20:31
bu bir hayal oldu tatlı rüyalar....

Çevrimdışı turk85

  • Uzman Üye
  • *****
  • 550
  • 548
  • Müdür Yardımcısı
  • 550
  • 548
  • Müdür Yardımcısı
# 05 Kas 2010 14:38:26
önceden umutluydum artık kesinlikle inanmıyorum. ben atandığım zamanlar sözleşmeli nedir tam bilmiyorduk tek bilinen hiç bi farkı yok denildiğiydi. ne kadar palavraymış. Şubat atamasında atanmıştım şimdi o kadar pişmanım ki; keşke başvurmayıp yarım dönem daha sınava tekrar hazırlanıp girseydim kadrolu atansaydım. atandım deyip sınavada hazırlanmadan girdim her yıl daha zor oldu bilgiler unutuldu hem okul hem kpssye hazırlanma olmadı tabi. hala yıllardır atama bekleyen sözleşmeliyede razı olanları da anlıyorum tabi, bu da bulmuş da beğenmiyo diyebilirler ama herkesin koşulları  farklı. ben evlendim ama eşimle birleşemedik. Tayin çok zor bizlerde. Bunu yaşayacağımı bilseydim kadrolu için uğraşırdım en başından. Yeni adaylara tavsiyem tayin düşüneceklerse en başından kadrolu atanabilmek olsun hedefleri.

Çevrimdışı zizou43

  • Bilge Üye
  • *****
  • 3.189
  • 20.000
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 3.189
  • 20.000
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 06 Kas 2010 10:45:11
İ-NAN-MI-YO-RUM...Verdikleri hiçbir sözü tutmuyorlarki bunu tutsunlar... :(

Çevrimdışı samuraijack

  • Çalışkan Üye
  • ***
  • 104
  • 60
  • 104
  • 60
# 06 Kas 2010 11:13:43
ne bu sözü veren seçilmişlere ne de öğretmenleri savunduğunu idda eden sendika denilen kurumlara inanıyorum
ciddi bir güven sorunu var

Allah tan korkmayan kuldan utanır mı hiç?

Çevrimdışı ali165

  • Üye
  • *
  • 20
  • 20
  • 20
  • 20
# 06 Kas 2010 11:19:18
doğrusunu söylemek gerekirse kimsenin artık inanası gelmiyor.

Çevrimdışı adatepe1

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 1.185
  • 1.818
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 1.185
  • 1.818
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 06 Kas 2010 12:14:29
birgün herkes sözleşmeli olacak.
sendikalar olmasaydı şimdiye kadar herkes sözleşmeli olmuştu bile...

Çevrimdışı gayemaye

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.820
  • 3.044
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 1.820
  • 3.044
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 10 Kas 2010 12:19:22
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
3 yılını dolduranlar hizmet puanına göre alınacakmış :o inansam mı acaba

Çevrimdışı sezyum_888

  • Üye
  • *
  • 19
  • 10
  • 19
  • 10
# 10 Kas 2010 12:22:21
kaçıncı senfoniiiiiiiiiiiii

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK