97den beri kodlama işindeyim. Her dilin bin sayfalık kitapları vardi. Merakiniz varsa buyrun baslayin. Internetteki kaynaklar eskiyle kiyaslanmaz. Sabahlara kdr, bazen 24 saat uyumadan calisirdik.Size öğretilecek olan basit kodlama araçları. Bizim zamanimizda bu araclar yoktu. 2binden sonra basit kodlama araclari cikti.Yeni nesil cocuklar 1 ayda sizi gecer, profsynl hocalarin kodlama ogretmesi lzm.
Kodlama ve teknolojik üretim için ağır bilgisayar dili gerekmiyor bence. Siz tasarımını yapıyorsunuz kafanızda, gelişmiş araçlar kodluyor, artık teknolojik aletler bile 3D yazıcılarla üretilecek, yani çoğu ezber işini bilgisayarlar kendi yapıyor artık, sayfalarca kitap okumamıza gerek olmadan, daha verimli kullanabiliyoruz zamanı. Önemli olan yaratıcılığın ve tasarım yapma zevkinin uyanması öğrencide.
Diğer mesajlarınızdakilere katılıyorum, ilkokullarda da BT ve bilim labaratuvarları olmalı ve branş öğretmenleri girmeli bu derslere. Yani Fen bilimleri, sosyal bilimler, müzik, beden, görsel sanatlar, bilgisayar, elektronik, kodlama vb. ayrıca stem için eksik dersler müfredata eklenip, alanının öğretmenleri tarafından verilmeli bu konular.
Eğitim sistemi de bilimi teşvik edici, girişimci öğretmenleri destekleyici biçimde düzenlenmeli. Yani öğretmenler istediği zaman, istediği konuda alanında uzman öğretmenler tarafından verilecek seminerlere ulaşabilmeli. Ben hizmet içi seminer talebinde bulundum çokça, biri de çıkmadı. Ya iptal oluyor maddi sebeplerden, ya da kontenjana giremiyoruz. Öğretmen kendini nasıl yetiştirecek, bakanlığın verdiği bu kadar az eğitimle. Binlerce talep oluşturuluyor. % 5'i belki onaylanıyor.