cübbeyi giymek ne haddimiz ne de hakkımız meseleye "sadece"kişisel özgürlük alanından bakarsak şayet yanılmış oluruz.Bu uygulama youtube a "Atatürk" le ilgili konulan yasakla eş değer.Empati yapalım bize küfür eden birisi hakkında mahkeme kararımızı twittera yönelttiğimizde ve gerekenin yapılmasını istediğimizde "Türk mahkeme kararı önceliğimiz değil" denilmesi bizi nasıl etkiler? 17 aralık ve 25 aralık mevzusunda hukuka güvenin kalmadığını düşünürsek adeta bir çukura sürükleniriz.Ortak ve tek dayanağımız "hukuk".Zarar görmüş olsa dahi onun varlığına inanmak gerekir.Aksi durumda insanlarda -adaletin olmadığı yerde kendi adaletlerini sağlama- yetisi doğar ki bu tüm millet adına vahim sonuçlar doğurur.
Hocam benim derdim twitter değil.mahkeme kararı uygulanacaksa her konuda uygulansın.madem hukuk diyoruz. hukuk herkes için, her şey için olsun.üstü kapalı bu kadar anlatabiliyorum. ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
T
ürkiye Barolar Birliği'nin Twitter yasağı konusunda nöbetçi mahkemeye yaptığı başvuruya yanıt geldi.Mahkeme, TBB'nin "yasak kaldırılsın" başvurusuna "yargı tarafından alınmış bir yasak kararı yok" diyerek, red yanıtı verdi.
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu yaptığı açıklamada, nöbetçi mahkemenin Twitter'in yasaklanmasına ilişkin herhangi bir yargı kararı bulunmaması nedeniyle, yaptıkları başvuruyu reddettiklerini açıkladı. "Twitter'ın kapatılması kararı yargı kararı değil, idari karardır" diyen Feyzioğlu, TBB olarak yasağın kalkması için şimdi de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) başvuracaklarını açıkladı.
Türkiye Barolar Birliği, Twittera erişimin engellenmesine dair kararın acilen kaldırılması talebiyle İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına itiraz başvurusunda bulunmuştu.
BAŞSAVCILIK'TAN TWİTTER AÇIKLAMASIİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığ, Twitter'ın kapatılması ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.
Yazılı açıklamada, Twitter'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca alınmış karar doğrultusunda yasaklandığı yönünde haberler yapıldığına dikkat çekilerek, şu görüşlere yer verildi:
Bugün (21 Mart 2014) yazılı ve görsel basında yer alan, sosyal medya organı Twitter'ın erişiminin ülke içinde engellenmesine ilişkin olarak yer alan haberlerde, programa erişimin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı doğrultusunda yasaklandığı ifade olunmaktadır.
Aynı şekilde, Twitter'ın ana internet sayfasında da 'İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın (TMK 10. Maddesiyle görevli) 20.03.2014 sayılı kararı' şeklinde bir ibarenin yer aldığı görülmektedir.
Anılan engellemeyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talep olunmuş ve/veya alınmış herhangi bir karar mevcut değildir."
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]