bana nasıl ders yapmam gerektiği ile ilgili talimatlarda bulundu. bende en sonunda öğretmen olan kişinin ben olduğumu, sınıfın seviyesine göre neyi nasıl yapacğımı bildiğimi bahsettim. böyle çok ilgili ve bir çok şeye karışan "akıl veren" velilerin olduğunu duymuştum. bu yıl başıma geldi. aslında bu veli öğrencisinin daha başarılı olmasını istiyor ve bunun için uğraşıyor ve aslında bu sayede benim kendimi geliştirmek için bir fırsat olarak ta kullana bilirim. çünkü şimdiye kadar hep vasat ve vasatın altında velilerim olmuştu. ama işime de karışması canımı sıkıyor doğrusu.
Ukala bir veli olarak bir kaç satır yazmak ihtiyacı hissetim.
Ankara da ikamet ediyorum. Muhatap olduğum öğretmenlerin bir çoğu eğitim alanındaki gelişmelere (özellikle teknolojik gelişmelere) ayak uyduramıyor.
Kolayına gelen klasik yöntemlerle öğretim yapıyor.
Kendini geliştirme gayreti içinde olmayan öğretmenlerle iletişim problemlerimiz oluyor.
Örneğin dynet projesi uygulamaya konulduğunda velisi olduğum öğrencileri bu projeye dahil edebilmek için ne yapmam gerektiği konusunda ingilizce öğretmenleriyle görüşmeye gittiğimde dynet projesinden haberleri olmadığı için yardımcı
OLMADILAR. Dynet projesinin bölge sorumlusu öğretmene ulaşarak neden ingilizce öğretmenlerini bilgilendirmedikleri sordum. Tüm okullara yazı gönderildiğini isteyen öğretmenelere seminer verildiğini belirttiler. Okula geri gelip böyle bir yazı gelip gelmediğini sordum. Yazının geldiğini, öğretmenlere sorulduğunu ve öğretmenlerin konu ile ilgilenmediklerini söylediler.
Benzer durumları e-okul uygulamasında, meslek liselerinin teknik resim dersi ile ilgili konularında da yaşadım.
Bu tür durumlar dışında öğretmenlerin işine karışılmasını tasvip etmiyorum.
Haddim olmayarak bir hatırlatmada bulunmak istiyorum.
El-cezâü min cinsi'l-amelYani
Her amel kendi cinsinden şeyle karşılık görür. (görmelidir.)Karşılık aynı cinsten olmazsa
etkili olmaz.Veli size nasıl öğretim yapacağınızı söylüyorsa, sizin yapacağınız işlem veliye evladını nasıl yetiştirmesi gerektiğini öğretmek olmalıdır.
Örneğin veliye, öğrencinin ders çalışma saatlerinde TV seyretmemelerini bunun öğrenciyi olumsuz etkilediğini söyleyebilirsiniz.
Okuma alışkanlığı olmayan bir velinin, çocuğuna okuma alışkanlığı kazandırmanın mümkün olmadığından bahisle, çocuğun okuduğu kitapları velinin de okuyarak karşılıklı tartışmalarını önerebilirsiniz.
Öğrencinin çözdüğü testlerin kontrollerinin veli ile birlikte yapılmasının faydalarından bahsedebilirsiniz.
...