2008- 2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 100.YIL İLKÖĞRETİM OKULU 3.SINIFLAR YIL SONU ZÜMRE ÖĞRETMENLER TOPLANTI TUTANAĞI
Kara No: 3 Sınıf: 3 Tarih: 15.06.2009
........... Merkez 100.Yıl İlköğretim Okulu 3.sınıflar zümre öğretmenleri ............................. .............. ve Müdürü Yardımcısı ........................... aşağıda belirlenen gündem maddelerini görüşmek üzere toplanmıştır.
GÜNDEM
1- Açılış ve yoklama, yeni gelen emir, genelge ve tebliğlerin incelenmesi.
2- 1. ve 2. dönem başındaki zümre toplantılarında uygulanmak üzere alınan kararların maddeler halinde tek, tek ele alınması ve aksaklıkların giderilmesi için gelecek yıl alınabilecek tedbirlerin belirlenmesi, ileriye dönük tavsiyelerin yazılması.
3- 2008- 2009 Eğitim Öğretim yılının değerlendirilmesi, başarıyı artırmak için yapılan öneriler.
4- Dilek ve temenniler.
GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
1.Toplantı Müdürü Yardımcısı ............................. ...başkanlığında ............................. .........ve ............................. ........ in katılımıyla 15.06.2009 günü saat 10.30’da öğretmenler odasında bir araya gelerek, belirlenen günden maddelerini görüşerek aşağıdaki kararları almıştır Gündem maddeleri belirlendi.Yeni gelen emir, genelge ve tebliğlerin incelendi.
2.1. ve 2. dönem başındaki zümre toplantılarında uygulanmak üzere alınan kararlar, .........................tara fından maddeler halinde tek tek okundu ve aksaklıkların giderilmesi için gelecek yıl alınabilecek tedbirler ............................. ............................. ........ tarafından belirlendi.
Bu Eğitim-Öğretim Yılında karşılaşılan güçlükler tespit edilerek çözüm yolları tartışıldı.
Bunlar;
*Ders kitapların dayanıklı olmamasının öğretmen ve öğrencileri zora soktuğu, öğrencilerin kitaplara ilgi ile yaklaşmasını engellediği, geriye dönerek çalışma imkanını ortadan kaldırdığı konusunda fikir birliğine varıldı.
*Öğrencilerin derslere hazırlıksız gelmelerinden şikayet edilerek bu sorunun çözüm yolları arandı.
*Proje ödevlerinin daha çok aileler tarafından yapılması, diğer etkinliklerde de ailelerin büyük bir katılımının olması çalışmaların amaca hizmet etmediğini gösterdi. Bu nedenle önümüzdeki yıl bu ödevlerin yapımında daha farklı davranışlar ortaya koymanın gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı. Performans ödevlerinin sınıfta yapılması öğrencilerin düzeyini belirlemede daha etkili olduğu görüşünde fikir birliğine varıldı. Bu nedenle 4. sınıf öğretmenlerinden proje çalışmalarında tecrübe aktarımı için görüşme kararı alındı.
* Hayat Bilgisi ders kitabındaki konu anlatımlarının yetersiz olduğunu belirtti.
*Türkçe dersinde işlenen metinlerin öğrenci seviyelerinin üstünde olduğunu, öğrencilerin ilgisini çekmediğini, etkinliklerin sürekli tekrar şeklinde olduğunu belirtti.
*Ders kitaplarının daha fazla bilgiye yer vermesi görüşüne varıldı. Ders kitapları ile çalışma kitaplarının birleştirilerek temalara ayrılmasının daha yararlı olacağı belirtildi.
*Ders kitaplarında konu sıralamasını belirli gün ve haftaların dikkate alınarak yapılmasının daha yararlı olacağı belirtildi.
*Matematik kitabının öğrenci seviyesine uygun, öğrencilerin ilgilerini çekici olduğu konusunda fikir birliğine varıldı.
3.Bu Eğitim-Öğretim Yılının kısa bir değerlendirilmesi yapıldı. Yapılan çalışmalar, derslerin işlenişi, planlar vb. üzerinde konuşuldu. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Derslerin tamamında zaman ve zümre uyumu olduğu görüldü. Tüm konuların programa göre tamamlandığı anlaşıldı.
* Veli-okul işbirliğinin önemi ve gereği üzerinde konuşuldu. Veli-okul işbirliğinin iyi düzeyde olduğu tespit edilerek, seneye bu durumun devam etmesi içim elden gelen gayretin gösterileceği söylendi. Ayrıca problemli öğrencilerin sorunlarının çözümü için velilerle birebir görüşülmesinin yararlı olacağını söyledi. Önümüzdeki Eğitim-Öğretim Yılında bu işbirliğinin daha da kuvvetlendirilmesi için neler yapılabileceği tartışılarak, bu konuda elden gelenin yapılması için ortak karar alındı.
* Türkçe derslerinde okumalara ağırlık verildi, sesli okuma becerileri geliştirildi.Sözlük ve atasözleri kullanımına daha geniş olarak yer verildi ve uygulandı. Türkçe dersinde yazılı ifade becerilerinin geliştirildi. Türkçe ve diğer derslerde konuların işlenişinde yazılı ve sözlü
ifadenin ötesinde yorum yapabilme becerileri geliştirildi.
*Türkçe derslerinde soru-cevap, anlatım, dinleme, izleme, yazma metotlarına sıklıkla yer
verdik.
Türkçe derslerinde güzel konuşma ve güzel yazı yazma çalışmalarına daha çok yer verdik.
* Matematik derslerinde her konuyu ayrıntılı olarak ele aldık. Öğrenci çalışma kitabını ve Matematik kitabındaki
ders saatine göre düzenleyip işledik. Soru-cevap, problem çözme metotlarının yanında her
soruya ait şekil ve grafiklerin çiziminin yapılarak derslerin daha akılda kalıcı olmasına çalışıldı.
*Hayat Bilgisi derslerinde konular sınıf içi etkinlikleriyle işlendi.Konuların sonundaki konu ve
tema değerlendirme sorularının yapıldı . Belirli gün ve haftaların zamanında ve birlikte işlenip kutlanıldı.Değerlendirmeler ile ders kitaplarının tema sonlarındaki tema değerlendirmeler
yapıldı.
*Okunan kitap sayısının karnelerde belirtilmesinin kitap okuma isteğini artırdığı belirtildi.
birliğine varıldıHer İki sınıfta da eğitim öğretim yılının başarılı ve olumlu geçtiği belirtildi. Bunda okulun fiziki şartlarının geliştirilmesinin de büyük payı olduğu belirtildi
4. Toplantıya katılanlar 2008-2009 Eğitim ve Öğretim yılının tüm yönleriyle başarılı ve verimli geçtiğini gelece yılda aynı şekilde olması dileklerinde bulundular M.Tekin Tuna teşekkür ederek toplantıyı bitirdi.
3.A Sınıf Öğretmeni 3.B Sınıf Öğretmeni 3.C Sınıf Öğretmeni
Müdür Yardımcısı Okul Müdürü
Alıntı yapılarak düzenlenmiştir.