Umutzorlu hocam, siz de kendi tahmininizi yazsaydınız, mışmişler arasında,
Benim tahminim, bu sistem yasalaştıktan sonra bakanımıza sorulacak norm fazlalığı sorununu nasıl çzömeyi düşünüyorsunuz? diye. Cevap da şöyle olacak, norm fazlalığı konusu yönetmeliğimzde mevcuttur, denilip geçiştirilecek. ( umarım yanılırım)
Hocam ne olur bilmiyorum ama daha öncede eklemiştim . 1+5+3+4 yapsalar burada şimdi norm fazlası olacak mı olmayacak mı yerine içerik düzenlemede ne gibi yenilikler yapılmalı onu tartışıyor olurduk.
Bir insanın geleceğinde belirsizlik olursa çalışma verimi düşer inancındayım . Bir çok yerde hep bu konuşuluyor norm olacak mı ? Olursa ne olacak .4+4 için yaş grupları deniliyordu .Okula başlama ayı üst sınırı 72 ay olursa ki durum o sanırım yaş aralıkları da 1 yaş geriye düşer .
Bakın size şimdi bir madde ekleyeyeim yıl 1996 .
Karar yeri Milli Eğitim şurası ;
Yakın bir gelecekte 5-6 yaş okul öncesi eğitim, ilköğretim bünyesine alınmalı, ilköğretim kesintisiz 8 yıllık zorunlu eğitim olarak uygulanmalı, 8 yıl sonunda tek tip diploma verilmeli, 9. sınıf liseye ya da mesleki eğitime yönlendirme yılı olmalı, böylece ilköğretimde zorunlu 2+8+1 sistemi oluşturulmalıdır. Çocukluğun tam yaşandığı, çocukların kendilerini, ailelerin de çocuklarını tanıdığı bu dönemde bulunanlar çırak yapılmamalıdır. Uzun vadede zorunlu eğitim 18 yaşını kapsayacak şekilde düzenlenmelidir.
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] .............................
....
18 . milli eğitim şurasındaki çelişkili maddeleride ekliyorum ;2010
1.cisi
19. Halen birçok özel ilköğretim okulunda olduğu gibi resmî ilköğretim okullarında da 1, 2ve 3. sınıflarda uzmanlaşmış bir sınıf öğretmeni ile 4 ve 5. sınıflarda da branşöğretmenlerinin dersleri yürütmesi ve 2023 perspektifi çerçevesinde, temel eğitimbirinci kademede her sınıf için sınıf öğretmenlerinin branşlaşmaları sağlanmalıdır.
2.cisi;
Zorunlu eğitim öğrencilerin yaş grupları ve bireysel farklılıkları göz önünde
bulundurularak; 1 yıl okul öncesi eğitim, 4 yıl temel eğitim, 4 yıl yönlendirme veortaöğretime hazırlık eğitimi ve 4 yıl ortaöğretim olmak üzere öğrencilere farklıortamlarda eğitim almaya fırsat verecek şekilde 13 yıl olarak düzenlenmelidir.
.....
Bunlar Bakanlığın sitesinde bulunan milli eğitim şura kararlarındandır .