AK Partinin 12 yıllık kesintili zorunlu eğitime geçişi öngören yasa teklifini görüşen TBMM Milli Eğitim Alt Komisyonunun, İlköğretim 2nci kademe okullarında, seçimlik ders oluşturulsun düzenlemesi, Din eğitimine yol açılıyor tartışması başlattı.
Eğitim- Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, değişikliğin bütün okulların İHLleştirilmesi çabası olduğunu savunarak, şunları söyledi:
Mahalle baskısı
Teklifin İmam Hatip Liselerinin (İHL) orta kısmının tekrar açılması için verildiğinden ibaret olduğunu sanırken, aslında bütün okulların İHLleştirilmesi için bir süreç yaratılıyormuş. Ayrıca mahalle baskısı yapılarak, bütün ilköğretim 2nci kademede seçmeli ders konulması, dinselleştirme anlamına geliyor. Din derslerinin zorunlu olmaktan çıkarılması bir tarafa, 2nci kademede isteyen daha çok din eğitim alabilecek.
Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir de, ilköğretim 2nci kademede dinle ilgili derslerin seçilmeye başlanacağını ve okulların İHLleşeceğini iddia ederek, şöyle konuştu: Bu teklifin zaten hiçbir bilimsel ve pedagojik tarafı yok. Israrlı karşı çıkışlarımıza rağmen hiçbir şey değişmiyor. İktidar ölümü gösterip zatürreye razı ediyor. Başbakan Dindar gençlik yetiştireceğiz dedikten sonra, zaten artık 2nci kademede seçmeli ders olarak din bilgisiyle ilgili dersler seçilir. Kimse kültür sanat dersi seçmez.
MEB belirleyecek
Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim 2nci kademedeki temel derslerin yanında alınacak seçmeli derslerin içeriklerini yönetmelikle belirleyecek. Öğrenciler 5, 6, 7 ve 8inci sınıfta, seçmeli derslerde sosyal, sayısal ya da dini ağırlıklı eğitim alabilecek. Seçmeli ders saati, ilerleyen sınıflarda artacak. Seçmeli dersler, seçecekleri lise türlerini etkileyecek.
Hürriyet Gazetesi
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Bu özgürlük karşıtı düşünceler artık geride kaldı hocam.
-Ben dini eğitim almak istemiyorum ama sen de isteme.
-Yok kardeşim sen dini dersleri seçme ama ben seçeceğim
-.Yok olmaz seçemezsin.
-Bu nasıl bir özgürlük anlayışı.Sen seçmiyorsan saygım var ama ben seçeceğim,karışma.