[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] Daha önceki sayfada da eklemiştim tekrar ekliyorum .Burada gördüğüm kadarı ile -AB ülkelerinde ki eğitim sistemlerinde - her ülkenin kendi eğitim sistemi var ve birçoğu da aynı değil .Her ülke kendi yapısal özelliklerine göre eğitim sistemi kurmakta .Buradan benim gördüğüm AB ülkelerinde şöyle imiş demek aslında birazda yanıltmaca gibi duruyor . Hep övülen Finlandiya'da 7 yaşını bitirince öğrenci okula başlıyor .
6 yaşında ilkokula başlayanlar ise 1.kademe eğitimi 5 ve üzeri yıllarda görülüyor .
Belki biraz daha tartışılması ve bu sistemin çok iyi bir şekilde organize edilmesi gerekirdi.
1,2,3 ayrı 4,5 ayrı 6,7,8 ayrı şekilde de olabilirdi .
Gerçi bir şey önerecek konumda da değiliz hani bizleri her programda -tabi izlediğim programlarda - öğretmen kendi kalitesini artırmalı yenilikçi olmalı diyorlar ya ,yani dikkate almıyoruz gibi birşey ortaya çıkabiliyor .
Benim çok farklı fikirlerim var ama kim dinler kimse dinlemez. Ama burada belki okuyan olur .
Ders hedeflerinden ve ders programından vazgeçilmeli .Ana konular belirlenmeli ve içerik hazırlamak hangi saatte hangi dersin işleneceğine öğretmen karar vermeli . Hedefler yıllık olarak belirlenmeli sınıf defteri kaldırılmalı .Öğrenci öğrendiklerini şu derste bunu öğreneceğiz gözüyle değil oa nda ayapılandırılmış yaşantı sonucu öğrenmeli .Okullar sınava hazırlayan bir yer olmamalı , esnek bir yapı olmalı . Unutmayalımki insan ihtiyacı olduğu bilgiyi öğrenir .Ya da ben öyle görüyorum hep . Ülkemizde özel eğitime daha fazla önem verilmeli ve üstün zekalılar için ayrı programlar ve farklı yapılar hazırlanmalı . AB ülkelerin ortlama bir kişinin 7-8 iş değiştirdiğini( ben öğretmen olana kadar 5 iş değiştirmişim .ilginç ) varsayarsak birey ihtiyaç halinde hangi bilgilere nasıl ulaşabileceğini çok iyi bilmeli ,üretkenlik ve girşimcilik ruhu öne çıkmalı . Öğrenciler evde sınav baskısı okulda başarı kaygısı ile okula gelmemeli ............. neyse
işkence oldu ama
İyi çalışmalar dilerim