Arkadaşlar 2.sınıf zümresi buyrun...
alıntıdır. üzerinde değişiklik yapıp kullanmıştım.umarım işinize yarar...
Gündem Maddeleri;
1. Açılış ve 2007 – 2008 Eğitim Öğretim Yılı 2. Sınıflar İlçe Zümre Toplantı Tutanağının okunması.
2. Gündem maddelerinin okunması
3. Türk milli eğitiminin amaçlarının okunup incelenmesi
4. Tebliğler dergisinden Atatürkçülük ile ilgili konuların incelenmesi
5. Geçen Eğitim ve öğretim Yılının Değerlendirilmesi.
6. Okuma durumlarının ölçülmesi.
7. Öğretmenin hazırlayacağı ders araç ve gereçlerinin görüşülmesi
8. Temizlik ve sınıf düzeni.
9. Sınıfta Kutlanacak Belirli Gün ve Haftalar.
10. Ünitelendirilmiş yıllık planlar ve günlük planların yapılması.
11. Öğrencilerin Okuma Alışkanlığı Kazanması İçin Yapılacak Çalışmalar ve Sınıf kitaplığının oluşturulması.
12. Davranış bozuklukları ve uyum sorununun ortadan kaldırılması için gerekli tedbirlerin alınması
13. Öğretim metotlarının tespiti ve dersi derste öğretme ilkesinin esas olarak alınması.
14. Ölçme ve değerlendirmede birlik ve beraberliği sağlayacak görüş ve kararların alınması.
15. Öğrencilerin okula devam durumları
16. Öğrencilerin okul ve diğer öğrencilerle ilişkilerinin iyi yönde geçmesi için gerekli tedbirlerin alınması
17. Öğrenci kılık- kıyafetleri
18. Okul- Veli İlişkileri.
19. Tebliğler dergisinin ve teknolojik gelişmelerin takip edilerek derslere yönelik gelişmelerin izlenmesi.
20. Temenni ve kapanış.
GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
1-Toplantı Okul Müdürü ..........................'nın 2007- 2008 Eğitim Öğretim Yılı 2. sınıf ilçe zümre toplantı tutanağını okuyup yeterli görmesi ile açıldı.
2-Gündem maddeleri okundu.
3-Türk Milli Eğitiminin Amaçları okundu. Yapılacak çalışmaların bu amaçlar doğrultusunda gerçekleştirilmesi kararı alındı.
4- 2504 sayılı tebliğler dergisinden Atatürkçülük ile ilgili konular okundu. Yıllık planda belirtildiği şekilde ünite konularında Atatürkçülük ile ilgili konulara yer verileceği kararı alındı.
5-Okul Müdürü .........................’nın aynı zamanda 2. sınıfların önceki öğretmeni olması nedeniyle, birlikte geçen eğitim öğretim yılı değerlendirildi. ......................; Geçen yılın sınıf için başarılı geçtiğini ve bu yılda aynı başarının artarak tekrarlanması gerektiğini ve bunun için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti. Sınıf içinde sorun oluşturabilecek durumlar konusunda uyarıda bulundu. Öğrencilerin genel durumu hakkında fikirlerini belirtti.
6-Okulların açıldığı ilk hafta okuma durumlarının tespit edilerek, okuma seviyesi gerileyen öğrenciler için ek çalışmalar yapılıp sınıf seviyesine ulaştırılabileceğini belirtildi.
7- Öğretmenin hazırlayacağı ders araç gereçlerinin görüşülmesine geçildi.
Grup çalışması ile mevsimlerin boyanabileceğini, Öğrencilerden elde edilen ürünlerle mevsim şeridinin hazırlanabileceğini, mevsim şeridindeki olayların akışına göre çocuklar tarafından düzenlenebileceği söylendi.
Mevsim şeridinin öğrencilerle birlikte, grup çalışmaları ile belirli gün ve haftalar dâhilinde yapılması kararı alındı. Atatürk Köşesi, grafikler (boy, ağırlık ),sosyal kulüplerin, öğretmen tarafından hazırlanması kararı alındı.
8-Temizlik ve sınıf düzeni gündem maddesinin görüşülmesine geçildi.
Sınıfta bulunan çöp kutularına sahip çıkılması, bu arada sınıf içi nöbetçi öğrenci çizelgesinin yapılması ve düzenli takibinin yapılması, temizlik kolunun görevlerinin bütün sınıfa kavratılması, kol görevlilerinin görevlerini tam olarak yapmalarının sağlanması gerektiği belirtildi.
9-Sınıfta kutlanacak belirli gün ve haftalar; Belirli gün ve haftalar zamanında planlara işlenerek kutlanması konusunda görüş birliği sağlandı.
10-Ünitelendirilmiş yıllık ve günlük planların yapılması gündem maddesinin görüşülmesine geçildi.
Ünitelendirilmiş yıllık planların en kısa zamanda hazırlanması, kılavuz kitabı olan derslerin yıllık planlarının kılavuzlardaki kazanımlarla ve sırasıyla örtüşmesi gerektiği, kılavuz kitabı olan derslerin günlük planlarının yapılmaması, diğer derslerin günlük planlarının günü gününe yapılması kararı alındı.
11-Öğrencilerin okuma alışkanlığının kazandırılması için kitaplığın zenginleştirilmesi gerektiği, bunun için okul idaresi ve velilerle işbirliği içene gidilmesi ve öğrencilerin okudukları kitapların çetelesinin tutularak bu konuda sınıfın bir yarış içine sokulması uygun bulundu.
12-Davranış bozuklukları ve uyum sorunu gösteren öğrencilerin davranış bozuklukları ve uyum sorunlarını doğuran faktörlerin bulunup bunları giderici tedbirlerin alınması, bu sorunlarla yakından ilgilenilmesi ve ailelerle iş birliğinin sağlanması kararı alındı.
13-Ders bazında yöntem ve tekniklerin belirlenmesine geçildi.
Türkçe dersinde, betimleme, okuma, tartışma, soru-cevap, drama, yapılandırılmış drama, anlatım ikna etme, beyin fırtınası, kavram haritası, oluşturma v.s yöntemlerle metin işleme basamakları da göz önünde bulundurularak dersin işlenmesi gerektiği belirtildi. Bunun üzerine dersin bu şekilde işlenmesi kararı alındı. Ayrıca etkinliklerin yapılması aşamasında ve diğer basamaklarda yapılandırmacı eğitimin gereği öğrencinin bilgiyi yapılandırabilmesi için gerekli fırsat ve ortamın öğretmen tarafından alınması kararı alındı.
Matematik dersinde, öğrencilere matematik dersini sevdirmek gibi büyük bir sorumluluğun olduğu ve yeni programında bu amaca yönelik olduğun söylendi. Matematik öğretirken kullanılacak yöntemler ise şöyle kararlaştırıldı;
Problem çözme, proje çalışmaları, katlama-yapıştırma teknikleri, oyun, akıl yürütme, soru-cevap, analiz v.s
Hayat Bilgisi dersinde uygulanacak yöntem ve teknikler şunlardır; Beyin fırtınası, gösteri, soru-cevap, rol yapma, drama, yaratıcı drama, benzetim, gözlemleme, betimleme, eğitsel oyunlar olarak belirlendi.
14- Ölçme ve değerlendirme maddesinin görüşülmesine geçildi.
Her ders için en az bir tane performans ödevinin verilmesi, bir tane proje ödevinin verilmesi kararı alındı. Öğrencilerin ders içi performanslarının süreç içersinde değerlendirilmesinin faydalı olacağı belirtildi. Proje, ders içi performans ve performans ödevleri değerlendirilirken ilköğretim kurumları yönetmeliğine uygun olarak yapılmasının uygun olacağı belirtildi. Velileri bilgilendirmek ve öğrenci gelişimlerini takip etmek amacıyla ilköğretim 2. sınıf öğrencilerine, Kasım ve Nisan aylarının ikinci haftasının son iş gününde “Öğrenci Gelişim Raporu” verileceği belirtildi.
Gözlem formlarının, değerlendirme formlarının düzenli doldurulması gereği üzerinde duruldu. Tema sonlarında öğrenci gözlem formlarının doldurulması kararı alındı.
15– Öğrencilerin okula düzenli şekilde devamlarının sağlanması gerektiği, okula devam etmeyen veya okulu aksatan öğrencilerin okul idaresi ve veli işbirliği ile bu tür sorunların giderilmesi gerektiği belirtildi.
16- Öğrencilerin okul ve diğer öğrencilerle ilişkilerinin iyi yönde gelişmesi için öğretmenin öğrencilere rehberlik etmesi, öğrencilerin diğer öğrencilerle kaynaştırılması, bunun içinde diğer sınıflarla ortak etkinliklerin yapılması kararı alındı.
17- Kız çocuklarının saçları temiz, taralı, uzun ise örgülü, çoraplarını giymiş, ayakkabılı olmalarının sağlanması, erkek öğrencilerin ise saçları tıraşlı, ayakkabılı, elbiselerinin temiz ve tertipli bir şekilde okula gelmeleri, okula tertipsiz ve düzensiz gelen öğrencilerin velilerinin okula çağrılmaları ile bu tip sorunların giderilmesi gerektiği belirtildi.
18- Veli toplantılarının belirli aralıklarla yapılmasının ve öğrencilerin iletişim ve diğer bilgilerinin güncellenmesinin faydalı olacağını belirtti.
Düzenli olarak veli toplantılarının yapılması ve öğrencilerin performansları hakkında velilere bilgi verilmesi gerektiğini belirtildi ve bu doğrultuda karar alındı.
19- Tebliğler dergisinin ve teknolojik gelişmelerin takip edilerek derslere yönelik gelişmelerin izlenmesi kararı alındı.
20- Yeni eğitim ve öğretim yılının başarılı geçmesi dileğiyle toplantı sona erdirilmiştir.
2007–2008 Eğitim ve Öğretim yılı 2/A Sınıfı zümre öğretmenler kurulu toplantısı yukarıda anılan tarih, yer ve saatte Okul Müdürü ................ katılımı ile yapılmış olup yukarıdaki kararlar alınmış ve aşağıda imzası bulunan sınıf öğretmeni tarafından iş bu tutanak düzenlenerek imza altına alınmıştır.