Efsunkar öğretmenim matematik defterine baktığımda bunları işlemediğini en son basamak değerlerini anlattığını görüyorum.Diğer öğrenci anneleri ile görüştüğümde aynı şeyleri söylüyorlar.
Öğretmenimiz bu sene yeni atandı ve çocuklarımızı yeni yeni tanımaya başladı.
Bu akşamki ödevine baktım inanın ben anlamakta zorlandım.Örüntülerle ilgili verilmeyen sayıyı bulma yanlış hatırlamıyorsan matematik kitabı syf.23 olabilir.Benim tam anlayamadığım bir konuyu çocuğuma anlatmam zor oldu.
Birde şöyle birşey gözlemliyorum kitapları evde biz işliyoruz yani okulda kitaplar üzerinde yaptıkları birşey yok gibi eve ödev şeklinde geliyor.Hergün bütün kitaplardan ödev veriyor(hafta sonu ödevi gibi)Oğlum (okul tadilatta olduğundan dolayı)öğlen 14:30 da ders alıyo akşam 19:00 bitiyo eve servisle gelmeside 19:45 i buluyor.
Bu saatten sonra (yemek vs.) ona ödev yaptırmak beni üzüyor,ama sabahlarıda ona ödevlerini yaptıracak kimse yok.Bu yüzdenakşam yapmak zorundayız zaten okuldan yeni gelmiş dinlenmesi gereken zamanda ben ona ödev yaptırıyorum ve kimi zaman uykusu ağar basıyor.Budurumda çok ama çok üzülüyorum.Öğretmenimizin bu kadar çok ödev vermesi sizce normalmi.Dün akşamki ödevimizi yazayım size örnek olarak ki bu az hali normalde 5n1k çalışmalarınıda verirdi.
M.Ç.k sayfa 22 23
M.K. sayfa 23
T.K.öğretmenim şiiri 5 kez okuma ve değerlendirme ve hazırlık sorularını cevaplama.
Hb.K.ve Hb.Ç.K (sayfaları hatırlamıyorum şuan )Neye yeteneğimiz var ile ilgili
Birde öğretmenimiz şöyle birşey yapıyor yukarıda benimde ondan örnek verirken gösterdiğim gibi ödevleri tahtaya yazarken
T.Ç.K (Türkçe Çalışma Kitabı)
değ.ve haz.sorularını(değerlendirme ve hazırlık soruları) bunları kısaltarak yazıyor.Zaten Türkçemizin eksik kullanıldığı bir toplumda şimdiden bunları çocuğa aşılamak doğrumu sizce!
Öğretmenimizle konuşmak biraz zor
Öncelikle sayın velim öğretmeninizin müfredat dışında ilerlediğini söylemeliyim ..Ancak sınıfın genelinde bu işlemlerin yapılışında bir sorun görmediyse öğretmenlerimiz müfredat dışına çıkabilmektedir. Sorun diğer öğrencilerde de varsa kendisi ile konunun anlaşılmadığını öğrencinizin bu tarz işlemleri yapamadığını belirtin mutlaka...Öğretmenimiz ders olarak işledi ve bu konu ile ilgili kazanımları verdiyse sorunun varlığından büyük bir ihtimalle haberdardır ve telafi etmek için konu tekrarı yapacaktır...
Kişisel görüşüm ilköğretim 2. sınıfında öğrencilerin 1. sınıf gibi düşünülerek kolaydan zora doğru konuların verilmesi...Bunu yaparken de müfredat dışına çıkılmaması ...İkinci dönem sınıfın hazır bulunuşluk seviyesine göre müfredat dışı konulara da geçilebilir...