2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı İş Ve İşlemler Genelgesi Yayınlandı

Genelgeye ulaşmak için tıklayınız 

 
  • 5 24
  • 14 Ağustos 2024 19:06 31.544
  • Aktif Haberler
  • Baydur
    29 Ağustos 2024 13:20
    4 1
    Bizim okuldaki arkadaş böyle oldu.Senelerce almış birsey olmamış hatta ben de aldim.Ama 1 veli yüzünden başı derde girdi.Unutmayin veliler sizi nereden vuracağını biliyor.Kaynak kitap tavsiyesi ve sınıfa alınması kınama cezası getirdi.
  • badubadu
    29 Ağustos 2024 02:19
    5 0
    25 yıllık bir meslektaşınız olarak şu tavsiyede bulunmak istiyorum. Kılavuzunuz kanunlar, yönetmelikler olsun. İlk müdürümün dediği gibi eşeği sağlam kazığa bağlayın. Her yıl kaynak kitap aldırırsınız bir şey olmaz, bir gün bir veli, öğretmen arkadaşınız ya da idareciniz şikayet eder, savunma bile yapamazsınız.
  • sarkat
    28 Ağustos 2024 23:57
    4 1
    şimdi bu yasaklar geldi. Özel okullara da deneme yasağı var mı peki, sanmam.
    Çocuklar arasındaki fırsat eşitliği ne olacak?
    Devlet okulları kaynak kitap yok, deneme yok. Özele serbest oh ne güzel Dünya...
  • kaynarca87
    27 Ağustos 2024 12:51
    11 0
    Her sene ayni muhabbet. Gercekten artik fena sıktı ya. Kimse de demiyor mu bu ogretmenler neden buna ihtiyac duyuyor. Yahu biriniz de mi ogretmenlik yapmadi ey yetkililer. Allah var Bakan Mahmut buna az da olsa kafa yordu. Bir kereye mahsus da olsa ek kaynaklar geldi. Islevsel degildi pek ama en azindan bunu dusunmus olmasi bile baslangic icin iyiydi. Sonra gene ayni muhabbet. Allah askina yapmayin rahat birakin su ogretmenleri.
  • Osman Sorhun Ka
    24 Ağustos 2024 18:39
    5 10
    Yıllarca kaynak aldım/aldırdım. Çok şükür 5 senedir velilere kaynak aldırmıyorum.
    5 sene önce, kaynak meselesini, ciddi ciddi sorgulamaya başladım (yaşadığım kötü deneyimlerin de etkisiyle:) Kaynak dediğimiz, atıyorum x yayınevinin x setini, neden bir ihtiyaç olarak görüyordum? Ders kitaplarına niçin ‘’yetersiz’’ diyordum?
    Ders Kitapları; kime/neye göre, hangi anlamda/alanda, hangi boyutlarda yetersizdi?
    Ders Kitapları, öğretim uygulamalarında karşılaşılan eksiklik, yetersizlik ve kusurların nedeni mi, yoksa sonucu muydu?

    5 yıldır, Okuma Yazma Öğretimi ve ilkokul Matematik Öğretimi üzerine, çok sayıda akademik kitap/yayın/makale vs. inceledim. Ders Kitaplarındaki eksik, yetersiz, kusurlu dediğimiz şeylerin aslında müfredat dediğimiz, öğretim programları/uygulamalarından kaynaklanıyormuş.
    Kaynak yayınlar mevcut öğretim programları/uygulamalarına göre hazırlandıkları için, özü itibariyle ders kitaplarından hiçbir farkları yokmuş.
    Öyleyse, mevcut öğretim programları/uygulamalarından kaynaklanan eksikleri, yetersizlikleri, sorunları kaynak yayınlar çözemezmiş.
    Ben 5 yıldır, hem sınıfta hem de ev/ödev için; basılı/dijital yardımcı yayınlar/kaynaklar kullanıyorum: Akademik kitaplar/yayınlar/makaleler...internetteki dijital içerikler, özel yayınevlerine ait nitelikli basılı yayınlar...
    Kendimde kaynak hazırlıyorum. Hem Okuma Yazma Öğretimi hem de 1.sınıf Matematik Öğretimi üzerine yardımcı kitaplar(kılavuzlu) hazırlıyorum.
  • deliok
    24 Ağustos 2024 00:32
    5 4
    Geçen eğitim öğretimde bir kaynak ve iki ayrı kaynaktan fotokopi kullandım.Beni bu yormadı da bir tane küfür etmek istemiyorum siz en kötü küfürü düşünün ...Öğretmen bile demek istemiyorum bir zavallı öğretmenlik benim velilerin ağzını aramış ;kaynak kitap kullanıp kullanmadığını sormuş bu beni yordu.Sürekli diğer öğretmenlerle kavga etti Allah'tan veliler hemen bana haber verdiler.Kendisi öğrencisine kötü muameleden ceza almış biri zaten . Maalesef böyle bir vaka ile görev yapmak zorundayız
  • smyi
    23 Ağustos 2024 13:05
    16 1
    ben birinci sınıf okuturken kaynak kitap kullanmayanlardanım. hayatımda 1 kere kaynak kitap kullandım. gerçekten çok faydalı, ona diyecek bir lafım yok. hatta keşke devlet 1. sınıflara kitap göndermek yerine set gönderse çok faydalı olacağını düşünüyorum.
  • harun0000
    22 Ağustos 2024 23:10
    3 14
    Amma karamsar hocalar var..ne verebilir bunlar öğrencilere hiçbşrşey.. Allah korusun çocuklarınızı .. anlayan anladı..
  • Baydur
    22 Ağustos 2024 15:52
    7 6
    Aynen.Parayı toplamıyorduk sınıf annesi topluyor harcıyor makbuzu bize getiriyordu.Şimdi elden alsan şikayet olsa görevi kötüye kullanmaktan meslekten atarlar.
  • ümit üstel
    22 Ağustos 2024 08:31
    10 1
    kaynak kitap istemiyosunuz ama velilerden para topuyosunuz :) bu daha riskli mevzu hocam...
  • nadir.009
    22 Ağustos 2024 02:43
    24 1
    Bir öğretmen neden kaynak kitap aldırır.Fotokobi olayı ile baş etmek imkansız olduğu için.Ödev neden verilir unutulmasın diye.Tekrar yapılmadan bir bilgiyi hatırlaması için çocuğun süper zeka olması gerekir .Okullar alt yapısı keşke musayit olsa bizde kalıcı yaşantılar yaşatsak.spor salonları yok eksik o kadar çok ki .Bırakın onu geçtim kalıcı hizmetli yok okulları öğretmenler sahip çıkıyor.Acaba bu karari alanlar ders kitapları ile çocuklarını okutabilecekler mi ?Emin olun çoğu özel ogretmen tutuyordur.Benim anlamadığım biz öğretmenlere bu kadar baskı yapıyorsunuz sonra da bizden başarı bekliyorsunuz.Hangi çağda yaşıyorsunuz okullar hapisene gibi görmüyor musunuz.Atadığınız liyakatsiz mudurlerden bahsetmiyorum bile.Birakin işimizi yapalım yeter artık bizimle dalga geçmeyin gariban çocuklar da başarılı olsun .Verdiğiniz hizmet çok kötü mecburiyetten alıyoruz çünkü alt yapı çok kötü .Bizde isteriz odevsiz yaşantı temelli eğitim ama bu şartlarda imkanı yok.hic bir riske girmeden ders anlat diyorsaniz tamam yaparız ama vijdanimiz elvermiyor .Bu ülkede sınav gerçeği oldugu sürece kaynak kitap alınır .Deneme sınavı yapılır.Amacimiz kendimizi kandirmaksa o başka tabi.kazanim odaklı testlerde mümkün ama bu testleri cikarticak alt yapı yok.Bu maaşa bu kadar iş .Eğer samimi bir karar alınacaksa hepimiz hazırız fakat alınan kararantika dışı .okullardaki şartları sağlarsanız biz de hayal ettiğiniz gibi bir öğretmen isteriz .Ama yasakçı bir yaklasik başarı getirmez .Hiç bir zaman da bizim fikrimizi sormadiniz bunayri bir konu.Merkezi bir okulda kaynak kitap almayan öğretmeni veliler kötü gözle bakıyor ki haklılar .ödevleri fotokopi makinesi ile basmak akıl karı değil.Etle beslenemeyen çocukları mecbur kalıyoruz tekrar ettirmekte çünkü akıllarında kalmıyor konular..
  • naciekinci
    21 Ağustos 2024 18:10
    10 0
    Bu yıl ben de aldırmayı düşünmüyorum. 1 er top A4 kağıdı ve haftalık takip ettiğim bazı sitelerden çıktı alarak ilerleyecegim.
  • ogrtmnm_cnm_bnm
    21 Ağustos 2024 11:51
    7 9
    Velilerime kaynak kitap aldırmıyorum. Kaynak kitap için tavsiye isteyenlere böyle bir yetkim olmadığını söylüyorum geçiştiriyorum. Deneme sınavı için bile para toplamıyorum. Lakin kaynak kitaplarım var. Hepsi pdf şeklinde. Sınıfta kaynak kitap kullanmanın ve aldırmanın yasak olduğunu söyledim velilere. Hepsinden para topladım. Etkinlik örneklerini kendim hazırlayıp çoğaltacağım dedim. Uygun bir dille anlatınca hepsi anlayışla karşıladı ve hem siyah beyaz hem de renkli yazıcı aldım. Toner ve mürekkepleri de cabası. Sene başında herkes de birer top fotokopi kağıdı getiriyor. 30 paket kağıdım oluyor. İstediğim yayının pdf şeklini ister renkli ister siyah beyaz çıkarıp veriyorum çocuklara. Ayda 1 defa da deneme sınavı yapacağım. Onlarında pdf halleri hazır. Hadi bakalım MEB el mi yaman bey mi görelim.
  • TRON
    21 Ağustos 2024 00:20
    10 9
    Yarın bir kaynak kitap aldırır, deneme sınavı yapar ve Bu konuda şikayet edilirsen, ceza alır ve uzmanlık, Başöğretmenlik hayal olur.
    İşini yap, ötesine karışma.
  • ytas@
    20 Ağustos 2024 14:53
    14 2
    Acaba bir tane bakanlık yetkilisi ya da bakan "Öğretmenler neden kaynak kitap alma ihtiyacı hissediyor?" diye kendilerine sormuşlar mıdır? Ah sorsalar. Hiç kimse keyfinden almaz. Hiç bir öğretmen maddi kazanç için almaz. Sınav ülkesiyiz, bu gerçek değişmeyecek. Çocukların daha iyi olması için ve bu gerçekle sınav anında yüzleşmemeleri için kitap aldırılır, sınav yapılır. Olmadığında ne mi olur, sudan çıkmış balık misali.
    Artık öğretmenlere güven duyulmalı, hissettilmeli bu. Israrla 1.yılımdaki şevkimi korumaya çalışıyorum, 18.yılım. Ama son raddeye geldi. Şevkim, idealim kaybolmaya yüz tutuyor. Okulumu işyeri olarak görmeye başlamaktan, öğrencilere üstünkörü bakmaya başlamaktan, onların kalbine dokunmayı bırakıp sadece dersi anlatıp zil çalmasına ne kadar var deyip sürekli çıkış saatine bakmaktan korkuyorum.
  • Baydur
    20 Ağustos 2024 12:34
    4 9
    Öğretmenin kendi içinde ogretmen düşmanı varsa.Soylenecek söz yok.Tebrik ederim.
  • cmustafaengin
    19 Ağustos 2024 14:10
    10 0
    Merak ediyorum niye öğretmen ile bu kadar uğraşıyor bazıları?
  • mehmetalibozlu
    18 Ağustos 2024 22:06
    8 4
    Bu sistem bakanı yer abi dik duramazlar. Okul açılınca öğretmenler hakkında çalışmuyor diye cimere şikayet yapacak.
  • Baydur
    16 Ağustos 2024 22:33
    5 13
    Müdür 2.genelgeyi de yolladı gerçekten kurallara uymamiz isteniyor bu sefer şakası yok
  • mosit
    16 Ağustos 2024 16:33
    14 3
    Sahayla, öğretmenle kopuk olmak her zaman ilerlemenin önğndeki en büyük engeldir.
  • kaynarca87
    16 Ağustos 2024 00:20
    7 4
    9. Maddeye gore bircok ogretmen norm fazlasi olacak. Gene sıkıntılarla dolu bir donem bizi bekler.
  • hazan_gazel
    15 Ağustos 2024 22:23
    26 0
    Keşke milli eğitim bizlere gerçekten İçeriği zenginleştirilmiş ders kitapları ve ödev vermek için yardımcı kaynaklar dağıtsa da hiç kaynak kitap almamıza gerek kalmasa..
    Öğretmenler kaynak kitap almaya meraklı değil ama ne yapalım yani şimdi ödevi nereden verelim dersi nereden işleyelim
    Ödev için fotokopi çekmek neredeyse imkansız öğretmenler odasındaki bir tek fotokopi makinası ile o kadar sınıfın ihtiyacını karşılaması nasıl beklenir
  • cbci
    15 Ağustos 2024 13:19
    5 1
    kınama cezası alanlar uzman ya da başöğretmen olabiliyor. kademe ilerlemesi alırsa olamaz
  • Baydur
    15 Ağustos 2024 12:20
    8 15
    11 nolu maddeye dikkat.Kaynak kitap tanıtımı, tavsiyesi, kullanılmadı yasak.Gecen sene ben dahil hepimiz aldık içimizden birisi trafiğe takıldı cimer sikayeti üzerine kınama cezası işlendi başöğretmen olamayacak
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK