İlker hocam her yıl tartışması yaşanır bu konunun. Öncelikle öğretmen arkadaşımızın hassas davranması gerekiyor destek odasına öğrenci yönlendirirken. Kaynaştırma öğrencileri arasında seviye olarak uçurumlar olabiliyor. Bunu çok iyi planlamak lazım. Belki yersiz bir benzetme ama bu öğrenciler içinde de "seviye grupları" olmalı. Bizim okulda ikinci dönem hayata geçecek bu uygulama. Yanılıyor olabilirim ama 4.sınıfa giden davranış bozukluğu olan öğrenciyle okumanın eşiğinde olan 2.sınıf öğrencisini aynı ders dolduracağız odaya. Senaryo şimdiden korkutuyor beni. Bunun sakıncasını öğretmen odasında söylediğimde "Hocam istemiyorsan sen gitmezsin destek odasına" türünden bir tepkiyle karşılaştım. Eğitime başka yerlerden başlamak gerek sanırım.
işte sıkıntı tam burada hocam. davranış bozukluğu olan öğrencilerle ilgilenemeyen (!) meslektaşlarımız, öğrenciyi RAM'a yönlendirerek ya da sınıf tekrarı yaptırarak sorumluluktan kaçıyorlar. bir tane bende var. öğrenciyi sınıf tekrarına bırakmışlar. öğrenci yaramaz, sınıf düzenini bozuyor diye. öğrencide görülen davranış problemlerini bir ben görmedim inanın.
Şunu demek istiyorum, okulun Rehberlik servisleri de bu konuda özenli davranmalı. her önüne geleni RAM'a göndermek bu sorunun ilk noktasını oluşturuyor. Zaten RAM'da yeterli inceleme yapılmıyor. Biz gitsek, bizim öğretmen olduğumuzu bilmesinler, inanın bize bile kaynaştırma verip geri gönderirler