Genel destek odası uygulamasını tüm ayrıntılarıyla bilmemekle beraber okulumuzda uygulanan yöntem, tüm sınıflardan okuma yazma bilmeyen öğrencilerin bir sınıfa alınarak 6 ders boyunca farklı farklı( dersi İngilizce olanlar ) öğretmenler tarafından okuma yazma öğretimine tabi tutulması şeklinde. Evet fikrin çıkış noktası güzel ancak, bu çocukların da resim yapmaya , şarkı söylemeye, oyun oynamaya hakkı var. Aynı zamanda bazı çocuklar okuyamıyor olsalar bile matematikte, resimde iyi olabiliyorlar. Bir beceriyi geliştirelim derken diğer becerileri köreltme durumu çocuk için bir şanssızlık olur kanaatindeyim nacizane.
Sayın hocam hangi dersten kaç saat alınabileceği yönetmelikle belirlenmiş ancak söylediklerinize tamamen katılıyorum. Düşünce güzel uygulama kötü. MEB'in ana sayfasında soru-cevap şeklinde bir bölüm vardı destek oda öğretmenliğiyle ilgili.
Tüm sorulara "Evet zorunludur" diyor. Sıra "MEB destek odası için materyal temin etmek zorunda mıdır?" sorusuna "Hayır zorunlu değildir." diyor. Birçok uygulama gibi ortada fikir var fikri destekleyen uygulamalar gelmiyor peşinden. "Biz destek odası açtık." denilecek ve içerde ne olup bittiğinden, öğretmenin birbirinden farklı 8-10 kaynaştırma öğrencisiyle nelere katlandığından kimsenin haberi olmayacak.