Eğer bu proje öğretmeni 8-5 çalıştırmak için uydurulmadıysa ben de birşey bilmiyorum. Ayrıca saatlerce çocuğu okulda tutmak... hiç mantıklı değil.
Sayın hocam eğer çocuğun evine gidince kendisiyle ilgilenecek ve kaliteli zaman geçirecek bir ailesi varsa tabii ki 1, 5 saat daha fazla okulda kalması mantıklı değil. Ama şartlar böyle olmayıp çocuk evinde sınırsız internet ve akıllı telefonla muhatapsa o zaman bırakın okulda kalsın...
8-5 mesaisine gelince... Sayın hocam bu destekleme kurslarındaki çift kat ek derste gördük ki öğretmenlerimiz karşılığı ödenirse bırakın 8-5'i, hafta sonu dahi çalışmaya razı...
E bu projede de öğretmenim karşılıksız okulda kalmıyor. Haftalık 10 saat ilave ek ders alıyor. Hem de sadece çocukları eğlendirecek etkinlikler yapması karşılığında...
Sayın hocam merhaba, uygulama hayırlı olsun diyerek ; bir kaç sorum olacak size
baştan itibaren okudum yazılanları, gönüllü olarak katıldığınız bu uygulamadan memnun olmanıza okulunuz adına sevindim zira riskli bir durum, olaki işler tersine dönse bizde bu iş yürümedi deyip cayma hakkınız olabiliyor muydu?
Zili kaldırılmış, lavabo ihtiyacına 40 dklık teneffüste gitmeyen öğrenci dersin 5.dakikasında izin istese öğretmen olarak benim canım sıkılır mesela bu duruma🙃öğretmen arkadaşlar nasıl bir yol izliyor böyle durumlarda sizin okulda?
Nöbet olayı kalktı gibi yazmışsınız, kulağa çok hoş geliyor, bilmediğim için işlenişi benim gözümü cidden korkutan bir durum 40 dk boyunca nöbet tutmak ..
Ayrı ayrı bölümlerde farklı faaliyetler görüyor öğrencileriniz sanırım, hiç bu 40 dakikaların bir ya da bir kaçında bütün okul bir araya geliyor mu?
Pilot okul olduğu için halk eğitimden usta öğretici görevlendirmede sıkıntı yaşamamışsınızdr diye düşündüm, faaliyetler neler mesela sayın hocam? Model uçak, halkoyunları, işaret dili kursu vb..
(Antalya'da değiliz, Bizim okul 1200 kişilik, uygulama ne zaman bize gelir bilemiyorum ama zihnen adapte çalışıyorum, ) saygılarımla, kolaylıklar diliyorum ☺️👋
1. İşler istediğimiz gibi yürümezse öğretmenler kurulunu toplayıp iptal etme hakkımız var. Sayın hocam tüm okullar öğretmenler kurulu kararı ile teneffüs sürelerini uzatabilir. Yasal engel yok. Ama 40 dakikanın altındaki faaliyetlere ücret ödenmiyor. Mesele bu.
2. Tuvalet meselesine takılmayın hocam. Sınıf öğretmeninin bir duruşu varsa öğrenci tuvalete ne zaman gitmesi gerektiğini bilir.
3. Biz istemediğimiz sürece teneffüslerde öğrenciler kendi gruplarıyla birlikte oluyor.
4.Faaliyetlerimizden aklıma geliverenler, Ebru, Kolaj, Op-art, Zentangla, Dikiş-nakış, Zeka Oyunları, Hikayelerle Felsefe, Ebru, Jimnastik, Plates, Futbol, hentbol, Voleybol, Güreş, Temel Dini Bilgiler, Yaratıcı Drama, Halk Oyunları, Geleneksel Çocuk Oyunları, Müzik bilgisi ve enstruman eğitimi...
5. Çok öğrencili okullarda uygulanması biraz daha zor. Biz 100 öğrenciye 12-13 lü gruplarla haftada 150-160 etkinlik planladık.
Bu arada ben yazana kadar üç mesaj daha yazılmış, siz de bahsetmişsiniz biraz benim merak ettiğim noktalardan [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] hocam. Bir soru daha izninizle : az öğrencili sakin ve huzurlu bir okul diye düşündüm okulunuzu yine de :zorbalık konusunda bu 40 dakikalık teneffüslerde nasil bir yol izliyorsunuz? Proje öncesi ve uygulamaya başladığınız bu bir haftada zorbalık konusunda gözle görülür olumlu /olumsuz değişimler Sayın hocam? Bahsetmek için erkense bir kaç ay sonra da sorabilirim ☺️)
Sayın hocam bizde akran zorbalığı pek yoktu. Ama bu hafta itiş kakış dalaşma da olmadı. Diyorum ya neredeyse nöbet kalktı diye. Teneffüs oldu mu her öğrenci heyecanla bir gruba katılıyor...
Selamlar