Merhaba öğretmenlerim, kolay gelsin.
Birleştirilmiş sınıf okutuyorum. Benden önce çok sık öğretmenleri değişmiş, hatta 4. sınıf öğrencisi bu sene okumayı öğrendi. 15 öğrenci var, okuma bilen sayısı 3, okuduğunu anlayabilen sayısı 1.
Dolayısıyla 3. ve 4.sınıflarla uğraşırken; 1'i özel eğitim, 1'i ilaç kullanma seviyesinde hiperaktif olan 1.sınıf öğrencilerimi okutmada zorluk yaşıyorum.
Merak ettiğim şu; hangi noktadan sonra yeni harfe geçilmeli? Mesela "Kalkan" veya "ailelerin" gibi 1.grup harflerle oluşmuş uzun kelimeleri okuyamadan 2.gruba geçmemeli miyim? Yoksa çocuğun harfi tanıması, "ek" "at" gibi iki harfli heceleri acemice de olsa birleştirebilmesi yeni harfe hazır olduğunu gösterir mi? Kapalı ve açık hecelerin tamamını yutmadan geçmemeli miyim?
Bu arada defter düzeninde bitmiş haldeyim. 3. ve 4. sınıflara konu anlatırken 1. sınıflara ödev veriyorum ama şaşkın şaşkın etrafı izlemek veya oyalanmak haricinde bir şey yapmıyorlar. Sürekli başlarında durmam gerekiyor, bu kez büyükler kuduruyor. Başlarında dursam bile yazmayınca yazmıyorlar. Sıkılıyorlar, mızmızlanıyorlar.
Dikte çalışması yaptırırken bile 1.sınıflarımı toparlayamıyorum. Bugün "yük" gibi basit bir kelimeyi bile yazarken sürekli dikkati dağılan hiperaktifi ve özel eğitimliyi toparlamaya çalışmaktan sadece 2-3 kelime yazabildim. Sonra teneffüs vakti gelince, olmayan dikkat iyice dağıldı.
Bana biraz öğretmenlik öğretebilir misiniz?