Hocam ; Yanlış yapıyorsunuz. Ses temelli cümle yönteminin uygulayıcısı bir öğretmen olarak söylüyorum. Yanlış yapıyorsunuz Harf öğretimini yapıyorsunuz. Hiç bir anlam ifade etmeyen a-e i-o ı-ö u-ü yü neden veriyorsunuz.?1968 programından önceki yöntemi uyguluyorsunuz. Ben 1966 da ilkokulu bitirdim. Biz harf yöntemiyle okuduk. O çocuklara yazık ediyorsunuz. Bakın işlek hece az çıkıyor diye bakanlık ses gruplarını dahi değiştirdi. Sesli harfleri vererek başlayan hiç bir yöntem yoktur. Sizinki doğrudan harf yöntemi. 2006 -2007 de ses yöntemi ile cümle yöntemi verilenen iki yakın okul karşılaştırldı.Ses temelli yöntemle eğitim veren bizim okul %75 fark attı. Ses temelli cümle yöntemini bir daha inceleyin derim.
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Sevgili öğretmenim sesli harfleri vererek başlayan bir yöntem değil .Elan ses grubuna sırasıyla uyuluyor farkı şu örneğin başta değilde ''Ela'' kavratıldıktan sonrada ''o'' sesini verebilirsin Örnekmi:
'' Ela o lale '' diye yazarsan sıkıntı olmaz. Olmadı da. Şimdi buradaki ''o'' hiç bir anlam ifade etmez diyebilirmiyiz.Yada ''N'' sesinden sonra
''Nalan o ev.'' şeklinde yazılan ''o'' anlamsız olur mu? (bu cümlede ev sözcüğü yerine resmi olacak)
Sesli harflerin sırası gelmedikçe yazımına geçilmiyor.
21 yıllık öğretmenim 10. defa birleri okutuyorum.Bunu başka bir öğretmen arkadaştan öğrendim .
not: ilk öğretmenliğe başladığımda cümle yöntemiyle öğretiyorduk.Hatayın mezrasında başladım.Her şeyi kuralına uygun yapıyordum.Antakya merkezde tanıştığım öğretmenler birinci dönem sonunda öğrencileri okumaya geçirdiklerinde hayretle soruyordum nasıl yapıyorsunuz diye.
Daha ilk fiş cümlesinde ses kavratmadan tutunda (Ali ata bakkkk), sesli harfleri sırasıyla tahtaya yazıp ezberletenleri envai çeşit yöntem uygulayanı gördüm.
Beki doğru belki yanlış bilmiyourm .Bana bu yöntemi öğreten emekli öğretmenin yöntemininden kendime uyarladım. Onun yöntemini dinleseniz uçmuş diyeceksiniz.
Yine söylüyorum.eleştirinize saygı duyuyorum.DOĞRUMU BİLMİYORUM AMA DENENDİ .iyi sonuçlar alındı.