ses temelli eğitimde de ne okuduklarını anlamıyorlar ki hocam seslere takılıp onlara yoğunlaşıyorlar. amaç sadece gördükleri sesleri birleştirmek oluyor. eski yöntemde ezber yapıyorlardı doğru ama hiç yoktansa anladıkları kelimeleri ezberliyorlardı. bana göre okuduğunu anlamayan bi nesil yetiştiriyoruz gibi geliyor bana.
Hocam ; bilimsel verilerini biz aldık hemde 4 müfettiş aynı semtteki 2 okulu karşılaştırdılar. Vali Rahmi Bey - Saadet emir ilkokulları . Sonuç sizin dediğiniz gibi değil. Cümle öğretimi 68 den 2005 e kadar oturmadığı gibi ses temelli cümle yöntemi hiç oturmadı. DERGİ YÖNTEMİ OLDU 2 SIRAYI YAZ bitti. Hatta Bornovadaki öğretmenler ilk yılda 1. dönemde ''Yeni program bitti. eski programamı devam edeceğiz demişler. Bunu bir toplantıda Mem. söylemişti o dönem.Ben 2005-2006 da 12 okula rehberlik yapıyordum . İzmir buca da neler gördüm neler? 2. öğretmen 2 şer sayfa a b.c.. yazdırarak , bir kaç öğretmen önceki yıldan sınıfta kalan harfleri yazdırarak başlamıştı. İzmir gibi bir yerde bu öğretmenler en az 20 yıllıktı. 5 yıl kotasıyla yeni gelen müfettişler bizi istemediler. uygulamaya son verdiler.Öğretmenlerin boşluğunu dergiciler doldurdular. gelinen sonuç malum. Okumuyor ki anlasın dergide 5 boşluk var doldurup geçiyor. Ben bu yıl 2. torunumu okutmak için 4. sınıf aldım. Pazartesi aldım. Çarşamba pişman oldum. Ders yaptıramadım. sınıfın yarısına. DERGİYLE EĞİTİM. BU KADAR OLUR. BOŞLUĞU DOLDUR GEÇ.Geçen yıl dergicinin yüzüne söyledim. BU eğitimi batıran sizlersiniz diye. Bu sene zümre başkanıyım semtime bile uğramadılar.Yoksa Norveç ve Belçika bizden bir sene sonra başladılar bu programa.Norveçten Prof gelmişti bizim uygulamalarımızı görmeye. Kısaca dergiden okuduğu ile okuduğunu anlamaz.
HEM BURAYA DERS GÖNDERİP HEM DERGİ ALANLAR ÇOĞUNLUKTA . onlardan teşekkür bekliyorum.
TÜRKÇE DERSİNDE 1 METİN BİR HAFTA İŞLENECEK. Aşağıdaki basamaklar uygulanacak. Bunu kaç öğretmen yapıyor ki Çocuk okuduğunu anlasın. Yorum yapsın. Tartışsın.günlük hayatla ilişkilendirsin???