Isinma oyunlari soran arkadaslar olmustu.Her gun derse baslamadan ve son dersin bitiminde isinma oyunlari oynatiyorum.
Yaratici dramada 3 asama vardir.isinma,canlandirma ve degerlendirme.
Isinma asamasinda katılımcının dramaya yakınlık duymasını, alışmasını, benimsemesini sağlamaktır. Bir grup dinamiği oluşturarak bir sonraki aşamaya hazırlık niteliğini taşır. Bu aşamada daha çok bedenin harekete geçtiği spor, dans ve harekete dayalı çalışmalar yapılır. Yapılan çalışmalar diğer aşamalarla bağlantılı olmak durumundadır. Tanışma, uyum, etkileşim, güven duyma özelliklerin katılımcıya kazandıran, kesin kurallarla belirlenen grup liderinin yönlendiriciliğinde yapılan çalışmalardır.
Bu cercevede ben de derse baslamadan bedenlerini hareket gecirmek icin ogrendigim bazi oyunlari oynatiyorum.
Cember oluyorlar.Karisik sekilde dagiliyorlar.
Hareketli muzik aciyorum.Durduruyorum.Heykel oluyorlar.Kipirdamadan duruyorlar.Muzik tekrar aciliyor.tekrar durduruluyor.
Baska bir oyun da gruplandirma yapiliyor.
Yine muzik aciyorum.Durdiruyorum.2li grup ol diyorum.herkes 2li grup oluyorlar sarilarak.grup olamayan cikiyor.Tekrar muzik aciyorum.3lu grup ol diyorum.3lu oluyorlar.Grup disinda kalan cikiyor.Ama ben kimseyi cikarmiyorum.5-10 dakika oynuyoruz bu oyunlari.
Baska bir oyun.Karisik dans ederken muzik duruyor ve herkes karsi karsiya geldigi arkadasiyla tas kagit makas oynuyor.Elenen oyun disi oluyor.Muzik aciliyor.Durunca yine ayni sekilde yapiliyor.En son kalan 2 kisi final oynuyor.
Aslinda daha cok oyun var da hepsini anlatmam zor.Bazilarini izlemek gerekiyor.
Benim ogrenciler alistilar.Bir gun unutmusum oynatmayi.Onlar hatirlattilar
Derse enerji dolu baslamak iyi oluyor.Ayrica ders aralarinda da oynatiyorum.Sesleri heceleri,kelimeleri oyuna katiyorum.Eglenerek ogreniyorlar.