benimde en büyük korkum ğ harfi öğretmenim. Bende bugün p verdim haftaya ğ vereceğim..Önce okumaya geçenlere ğ ağzına su alıp gıııı diye ses çıkararak göstermiştim.Başta okurken biraz vurgulu okudular ama şuan gayet güzel onlarda oturdu.Bakalım gerii kalan 17 kişi ne yapacak.Yavrularım ğ öğrenmeyenler tahtaya "sevgili öretmenim" yazıyorlar şuan..
Öğretmenim ve yağmur kelimelini büyük sınıflardakiler de (öretmenim) ve (yamur) diye yazıyorlar. Bu harfin özelliği kendinden önceki ünlü harfi uzatmakmış. Çocuklar öööretmenim diye seslendikleri için kelimedeki ğ'yi fark etmiyor olabilirler.
***Türkçede bir sözcüğün başına gelmeyen ğ harfi, Kırım Tatarcası'nda ve Tatarca'da gelebilir. Örneğin Arapçada ve Türkçede Abdullah olarak yazılan bu isim Tatarca'da Ğabdulla olarak yazılır. Yani başına ğ gelir. Ayrıca; Kırım Tatarcasında ğ harfi kalın g olarak kullanılır. Örneğin, garp kelimesi ğarp olarak yazılır. Bu Türkî dillerdeki "ğ" sesi oldukça kalın ve gırtlağa yakın telaffuz edilir. Yani Türkçede o kadar yumuşamıştır ki görevi kendinden önceki ünlüyü uzatmak olmuştur. Ancak bu dillerde kalın olarak çıkarılır. Türk Kirillerinde Ğ'ye karşılık olarak "ғ" ya da "гъ" harfleri kullanılmaktadır.