teşekkürler hocalarım ama bu çocuklar düz yazıyı ne zaman okumayı öğrenecekler...Geçen yıl bir öğrenci vardı eğik el yazısını okuyordu..Düz yazıyı okuyamıyordu...
Öğretmenim seslerde mesafe kaydedildiğinde, cümleler ve metinler oluşmaya başladığında (örneğin 15-20 sesten sonra ) serbest okuma döneminde, h.bilgisi ve metin çalışmalarında dik harfler kullanıldığından öğrenciler öğrendikleri seslerin bu versiyonlarını sezmeye başlıyorlar (A!! öğretmenim ben bunu biliyorum, .....bu 'k' mi?, ......'d' mi? gibi tepkiler vermeye başlıyorlar.
Tv, gazete, kitap, herhangi bir tabela, başlık, günlük konuşmalar, kısaca her türlü görsel materyal yardımı ile doğal yoldan öğrenme zaman içinde gerçekleşiyor.
Bu konuda sıkıntı pek çıkmıyor, ancak iki sesin şeklen de kolay öğrenilmesi için basit kelimelerden sesleri arada bir sezdirmekte fayda var.
Örneğin: Çocukların kendi isimleri içinde geçen sesler, gazete başlıkları, Türkçe, H. Bilgisi, Matematik dersi konu başlıkları, evde izlenilen çizgi film adları v.s materyali bu amaçla kullanabiliriz.
Buna ilave olarak; metin okuma döneminde (okumaya geçenler için) elinizin altında dik harflerle yazılmış, çocukların seviyesine uygun 3-5 tane hikaye, öykü kitabı bulundurursanız iyi olur derim..