Önemli Duyurular!!

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 22 Ağu 2011 17:47:15
DEVLET MEMURLARI YiYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ

Bakanlar Kurulu Kararı  :19/11/1986-86/11220

Resmî Gazete :11.12.1986/19308

Ek ve Değişiklikler:
1) 30/3/1998-98/10878 B.K.K. (16.4.1998/23315 RG) 
2) 6/3/2009-2009/14815 B.K.K. (28.4.2009/27213 RG)

3) (08.05.2011/27928 RG)

4) (20.08.2011/28031 RG)


Amaç

Madde 1 – Bu Yönetmeliğin amacı, Devlet Memurlarının yiyecek yardımından hangi hallerde, ne şekilde faydalanacaklarını ve bu yardımın uygulanması ile ilgili esasları belirlemektir.

Kapsam

Madde 2 – Bu Yönetmelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memurlar hakkında uygulanır.

(Değişik : 30/3/1998 - 98/10878 B.K.K.) 2155 sayılı Bazı Kamu Personeline Tayın Bedeli Verilmesi Hakkında Kanuna göre tayın bedeli verilen personel bu yardımdan faydalanamaz. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü özel harekat birimi personeli ile çevik kuvvet birimlerinde çalışan personel ve bunlarla birlikte görev ve harekata katılan diğer personele yiyecek yardımı yapılır.

Yardım Şekli

Madde 3 – Yiyecek yardımı yemek verme şeklinde yapılır. Bu yardım karşılığında nakten bir ödemede bulunulmaz.

Yiyecek yardımı haftalık çalışma süresi 40 saati aşmayan yerlerde öğle yemeği olarak verilir. Günün 24 saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan memurlara, görevlerinin diğer yemek saatlerinde de devam etmesi şartıyla üç öğüne kadar yemek verilebilir.

Yemek Servisi Giderleri

Madde 4 – Yiyecek yardımının gerektirdiği giderler, yemek maliyetlerinin yarısını aşmamak üzere, bu Yönetmelik kapsamına dahil memur kadrosu adedine göre kurum bütçelerine konulacak ödeneklerle karşılanır.

Ödenek dağıtımı yemek servisi kurulacak kurumdaki memur sayısı dikkate alınmak suretiyle yapılır.

Yemek bedelinin bütçeden karşılanamayan kısmı yemek yiyenlerden alınır. 2155 sayılı Bazı Kamu Personeline Tayın Bedeli Verilmesi Hakkında Kanun'a göre tayın bedeli verilen personel ile sözleşmeli olarak çalıştırılanların, bu Yönetmeliğe göre yiyecek yardımı yapılan yemek servislerinde yemek yemeleri halinde, yemek bedelinin tamamı kendilerinden alınır.

Yardımın Şartları

Madde 5 – Kurum bütçelerine yiyecek yardımı karşılığı olarak konulan ödenek, memurlara yemek vermek üzere kurulan yemek servisi, yardım sandığı, dernek veya bu mahiyetteki kuruluşa ödenir.

Yemek servisi, yiyecek yardımından faydalanabilecek personel sayısının asgari 50 olması ve yemekhane için elverişli yer bulunması şartıyla atamaya yetkili amirin onayı ile kurulabilir.

Yemek servisi için gerekli bina, tesis ve demirbaş eşya kurumlarca sağlanır. Bunlara karşılık memurlardan ücret alınmaz.

Mevcut Yemek Servislerinden Faydalanma

Madde 6 – Hastane, pansiyonlu okul ve işçi ile birlikte çalışan iş yerlerindeki memurlar, birim büyüklüğü ve personel sayısına bakılmaksızın hasta, öğrenci ve işçiler için mevcut yemek servislerinden faydalanırlar.

Yemek Servisi Hizmetleri

Madde 7 – Yemek servisinin yönetiminden kurumun idari ve mali işlerle görevli birimi sorumludur. Servis hizmetleri biri müdür, biri satın alma veya ambar memuru ve biri de muhasebe memuru olmak üzere en az üç kişilik bir komisyonca yürütülür. Ayrıca hizmetin gerektirdiği diğer personel kurum içinden sağlanabilir.

Servisin işlem ve hesapları kurumun teftişe yetkili amir ve elemanları tarafından yılda bir defadan az olmamak kaydıyla denetlenir.


Defter ve Belgeler

Madde 8 – Yemek servisi kayıtları işletme hesabı esasına göre tutulur. Ambar kayıtları için özel bir ambar defteri tutulur. Gelir, gider ve ambar kayıtları belgeye dayanır. Defter ve belgeler en az beş yıl süreyle saklanır.

Yemek Maliyetinin Hesabı

Madde 9 – Bu Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin uygulanmasında, kurum kadrolarında olup, yemek servisinde görevlendirilen personel giderleri kira, amortisman, su, elektrik ve havagazı giderleri yemek maliyetine dahil edilmez.

Özel Beslenme

Madde 10 – Emniyet Genel Müdürlüğü özel harekat birimi personeli ile bunlarla birlikte özel görev ve harekata katılacak personel kurs, eğitim, harekat ve diğer görevleri sırasında ekli cetvelde belirtilen istihkaklar üzerinden beslenirler.

Özel harekat birimi personeli ile birlikte özel görev ve harekata katılacak personel, Emniyet Genel Müdürünün teklifi üzerine İçişleri Bakanının onayı ile tesbit olunur.

Yıllık izin, hastalık izni, görevden uzaklaştırma veya görevden uzak kalınan hallerde bu şekil beslenmeden faydalanılamaz.

(Ek : 30/3/1998 - 98/10878 B.K.K.) Çevik kuvvet birimlerinde çalışan personel ile bunlarla birlikte tertibata iştirak eden diğer personele 2000 kalorilik kumanya verilir.

EK MADDE 1 – (Ek : 08.05.2011/27928 RG)  Bu Yönetmeliğe göre yiyecek yardımından yararlanacak personelden yataklı tedavi kurumlarında (üniversitelerin yataklı tedavi kurumları dâhil) ve yatılı sosyal hizmet kuruluşlarında görev yapanlar, hastalar ve sosyal hizmet alanlar için oluşturulmuş yemek servislerinden ücret ödemeden yararlanır.

EK MADDE 2 –(20.08.2011/28031 RG) Bu Yönetmeliğe göre yiyecek yardımından yararlanacak personelden Sağlık Bakanlığı 112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapan personel (sözleşmeli personel dâhil), il sağlık müdürlüklerinin yemek servislerinden veya il sağlık müdürlüklerince belirlenen Sağlık Bakanlığına bağlı yataklı tedavi kurumlarının yemek servislerinden ücret ödemeden yararlanır. Bu personelden hizmetin kesintisiz olması nedeniyle görev yerinden ayrılamayacak durumda bulunanlar kumanya verilmek suretiyle bu yardımdan yararlandırılabilir. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Sağlık Bakanlığınca belirlenir.

EK MADDE 3 –(20.08.2011/28031 RG) Bu Yönetmeliğe göre yiyecek yardımından yararlanacak personelden ilgili mevzuatı uyarınca diğer kamu idarelerinde geçici olarak görevlendirilenler, geçici görevli bulundukları kamu idarelerinin yemek servislerinin bulunması halinde bu idarelerin yemek servislerinden emsali personel gibi yararlandırılır. Bu kapsamda bulunan personel için ilgili idareler arasında herhangi bir hesaplaşma yapılmaz.

Geçici Madde – Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte mevcut yemek servisleri faaliyetlerini bir ay içerisinde bu Yönetmelik esaslarına uygun hale getirirler.

Yürürlük

Madde 11 – Sayıştayın görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 12 – Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Çevrimdışı tekmen

  • Moderatör
  • *****
  • 21.706
  • 46.674
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 21.706
  • 46.674
  • 3. Sınıf Öğretmeni
# 23 Ağu 2011 14:46:00
aday öğretmenlere verilecek uyum programı

MİLLİ EGITIM BAKANLIĞI
Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü

GENELGE

2011/46

İlgi : Bakanlık Makamının 15/08/2011 tarihli ve B.08.0.ÖEG.0.09.02.360.02/2358 sayılı Onayı.

Öğretmenlik mesleğine ilk defa atanan aday öğretmenler göreve başladıkları ilk günden itibaren çeşitli zorluklarla karşılaşabilmektedirler. Bu zorluklardan kaynaklanan tereddüt ve tedirginlik öğretmenlerin meslek hayatını olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

Her ne kadar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve bu Kanuna dayalı olarak yürürlüğe konulan adaylık yönetmeliği hükümleri çerçevesinde adaylık eğitimine tabi olacaklar ise de adaylık eğitiminin ders yılı içinde düzenlenmesi, yasal süre içinde kalmakla birlikte eğitimin organizasyonunda gecikmelerin olması, ihtiyaçtan kaynaklı olarak adaylık süresi içinde bağımsız ders ve nöbet görevi verilmesi, birleştirilmiş sınıflı veya tek öğretmenli okullara atanmaları halinde müdür yetkili öğretmen olarak çalışmaları, pek çoğunun alışık olmadığı coğrafi, kültürel ve sosyo-ekonomik şartlarla karşı karşıya kalmaları eğitim ve öğretime doğrudan etki etmektedir. Bu olumsuz etkilerin azaltılarak aday öğretmenlerin mesleğe daha bilinçli ve umutlu başlamaları için adaylık eğitim sürecinin ve ders yılının başlangıcından önce destekleyici bir uyum eğitimi verilmesi ilgi onayla (Ek 1) uygun bulunmuştur.

Bu çerçevede 26.08.2011 tarihinde öğretmenlik görevine ilk defa atanan aday öğretmenlere yönelik olarak il merkezlerinde 6-16 Eylül 2011 tarihlerinde 10 gün süreyle uyum eğitimi yapılacaktır. Ek 2'de yer alan programa göre yapılacak eğitimin etkin ve verimli biçimde yürütülmesi ve sonuçlandırılması için;

1. İliniz okul ve kurumlarına atanan aday öğretmenlerin göreve başlama işlemleri hızlı bir şekilde il millî eğitim müdürlüklerince elektronik ortamda gerçekleştirilecektir (İl merkezlerindeki okul ve kurumlara atananların göreve başlama işlemleri atandıkları okul ve kurumlarca yapılabilir). Aynı zamanda öğretmenlere 06 Eylül 2011 tarihinde yapılacak eğitime katılacakları resmi olarak tebliğ edilecektir.

2. Göreve başlayan öğretmenlerin 6 Eylül 2011 tarihinde başlayacak eğitime katılabilmeleri için Valiliklerce yapılması gereken tüm idari işlemler hızlı bir şekilde tamamlanacaktır. Bu bağlamda eğitim sürecinin ilgili diğer birimlerle iş birliği ve koordineli olarak yürütülmesinden sorumlu olmak üzere bir milli eğitim müdür yardımcısı veya şube müdürü görevlendirilecektir.
3. Eğitim yapılacak binaların, yiyecek ve barınma ihtiyaçlarının karşılandığı mekânlara yakın olmasına özen gösterilecektir. Bu bağlamda;

- Yatılı okul pansiyonlarından,

- Hizmet içi eğitim merkezlerinden,

- Öğretmenevlerinden,

- Otelcilik ve turizm meslek liselerine ait uygulama otellerinden,

- Üniversiteler ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtlarından,

- Valiliklerce uygun bulunacak diğer mekânlardan

faydalanılacaktır.

4. Yüz yüze eğitim yöntemiyle gerçekleştirilecek eğitim konuları için gerekli olacak eğitim görevlisi, uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilecek eğitim konuları için ise gerekli olacak araç gereç ihtiyacının en aza indirilebilmesi en uygun derslik-salon seçimini gerektirmektedir. Bu nedenle derslik seçiminde ilinize atanan öğretmen sayısı, fiziki alt yapı ve ekipman durumu dikkate alınacaktır.

5. Derslik veya salonlar için bir bilgisayar, bir projeksiyon cihazı, görüntü perdesi, internet üzerinden görüntü sağlayacak kamera (web cam) ve ses sistemi temin edilecektir. Görüntü perdesinin boyutları, en uygun görüntünün sağlanabilmesi için katılımcı sayısı, derslik veya salonun büyüklüğü dikkate alınarak belirlenecektir.

6. Uzaktan eğitim yöntemiyle verilecek konuların sunumu, isimleri ekli eğitim programında belirtilen öğretim görevlileri tarafından Bakanlığımızda oluşturulan merkezden canlı olarak gerçekleştirilecektir. Bu nedenle uzaktan eğitime ilişkin konuların gün ve saatlerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

7. Uzaktan eğitimin her derslik veya salonda etkin ve sağlıklı olarak yürütülebilmesi için yalnız bu amaca yönelik hızlı ve paylaştırılmamış en az 4 MB internet bağlantısı (hat-modem temini) yapılacak (gerektiğinde ivedilikle hat tahsisi sağlanacaktır) ve bir MEBBİS yöneticisi görevlendirilecektir.

8. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü uzaktan eğitim yöntemiyle sunulacak konuların sunumu için Bakanlık merkezinde gerekli ortamın hazırlanması, sunumların teknik olarak gerçekleştirilmesi, eğitim merkezlerindeki sistemin kurulumunda gerekli olan teknik desteğin sağlanmasından sorumlu olacaktır. Bu bağlamda eğitim merkezlerindeki sistemin kurulumu ve işleyişi için il MEBBÎS yöneticileri bilgilendirilecektir.

9. Canlı olarak yürütülecek uzaktan eğitim sürecinde katılımcı öğretmenler MEBBÎS yöneticisi aracılığı ile eğitim görevlisine soru sorma imkânına sahip olacaklardır. Yazılı not


şeklinde MEBBİS yöneticisine intikal ettirilecek sorular MEBBÎS yöneticileri tarafından sisteme girilerek ekrana yansıtılması ve öğretim görevlisine intikali sağlanacaktır.
10. Yüz yüze yapılacak eğitim konularıyla ilgili öğretim görevlilerinin tespiti, eğitim programlarında belirtildiği üzere il millî eğitim müdürlüklerinin yetkisine bırakılmıştır. Bu konuda duyulacak öğretim görevlisi ihtiyacının karşılanması için ilinizde bulunan üniversitelerin eğitim fakültelerinden destek istenmiştir. Bu nedenle ilinizde bulunan eğitim fakülteleri ile iş birliği yapılması önem arz etmektedir.

11. Eğitim programında yer alan yüz yüze eğitim konularında görev alan öğretim görevlilerinin, derslik veya salon düzenlemesine bağlı olarak derslik veya salonlar arasındaki değişimi için yüz yüze eğitim konularının gün ve saatlerinde illerce değişiklik yapılabilecektir.

12. Katılımcılar için devam çizelgesi hazırlanacak, sabah ve öğle giriş ve çıkışlarında imzaları alınacaktır. Geçerli bir mazereti nedeniyle eğitime katılamayacak olanların mazeretlerine ilişkin belgeleri devam çizelgesine eklenecektir.

13. Eğitime katılacak aday öğretmenlerin yeme ve barınma ihtiyaçları ile öğretim görevlilerinin yolluk, yevmiye ve ders ücretleri Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı tarafından Orta Öğretim Projesi Bütçesinden, yeterli olmaması halinde 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun ilgili öğretim dairelerine (öğretmenin atandığı okul veya eğitim kurumunun bağlı olduğu birimler) ait ödeneklerden karşılanacaktır.

Bu nedenle;

a) Eğitim Merkezi olan her ilde Valilik Onayı ile bir mutemet görevlendirilecektir.

b) Görevlendirilen mutemet her katılımcıdan ve öğretim görevlisinden; Mutemet Tayin Dilekçesi, Yurtiçi Geçici Yolluk Beyannamesi, ulaşımına ait belge veya rayiç bedel belgesi alacaktır.

c) Yurtiçi Geçici Görev Yolluğu Beyannamesinde belirtilen tutarlar esas alınmak suretiyle (aday öğretmenler görevli oldukları eğitim kurumlarının bağlı olduğu öğretim dairelerine göre gruplandırılarak) tüm katılımcıları gösterir bir liste hazırlanacaktır. Listede; katılımcının adı ve soyadı, brüt tutar (yurtiçi geçici görev yolluğu beyannamesindeki tutar), damga vergisi, gelir vergisi (ders ücretlerinde), ödenecek net tutar yer alacaktır. Bu liste mutemet ve Î1 Milli Eğitim Müdürü ya da yetkilendireceği kişi tarafından imzalanacaktır.

d) Bu belgeler, görevlendirme onayı ve eğitime katılım için yapılan tebliğ belgesi, devam çizelgesi, mutemetlere ait banka adı ve hesap numarası (IBAN), T.C. Kimlik Numarası, var ise vergi numarası da eklenerek biri asıl biri suret olmak üzere 2 nüsha olarak eğitim süreci sonunda Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığına bir üst yazı ile ivedilikle gönderilecektir. Gönderinin posta bedeli il millî eğitim müdürlüklerince karşılanacaktır.


e) Gönderilen dosyalar üzerinde gerekli inceleme yapıldıktan sonra talep edilen tutar ya da karşılığı ödenek illere gönderilecek ve hak sahiplerine ödenecektir.
14. Eğitim süreci, Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığınca değerlendirilecektir. Bu kapsamda geliştirilen anketler Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda eğitim süreci öncesinde veya içinde ulaştırılacaktır. İl millî eğitim müdürlüklerince, eğitimin son 3 gününde, anketlerin eğitime katılan tüm öğretmenler tarafından elektronik ortamda doldurulması ve bu amaçla eğitim merkezi ve konaklama mekânlarında internet erişimli bilgisayar hizmeti verilmesi sağlanacaktır. Elde edilen veriler Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığına en kısa sürede ulaştırılacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.


M. Emin ZARASIZ
Bakan a.
Müsteşar

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 25 Ağu 2011 19:01:47
EYLÜL 2011 DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMALAR

2011-2012 eğitim öğretim yılı Eylül dönemine ait Mesleki Çalışmalar 05-16 Eylül 2011 tarihleri  arasında yapılacaktır

Çevrimdışı tekmen

  • Moderatör
  • *****
  • 21.706
  • 46.674
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 21.706
  • 46.674
  • 3. Sınıf Öğretmeni
# 25 Ağu 2011 22:30:42
Milli Eğitim Bakanlığında (MEB) yarın düzenlenecek törenle 11 bin 544 öğretmenin ataması yapılacak.

MEB Başöğretmen Salonu'nda düzenlenecek törene Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de katılacak. Törende bilgisayar kurasıyla 11 bin 544 öğretmenin ataması gerçekleştirilecek

Çevrimdışı gündeğer

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 88
  • 247
  • 88
  • 247
# 26 Ağu 2011 10:44:26
Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Tören Yönetmeliğinde değişiklik
Haber Resmi
Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Tören Yönetmeliğinde değişiklik

 
26 Ağustos 2011 CUMA Resmî GazeteSayı : 28037

YÖNETMELİK

Karar Sayısı : 2011/2172

Ekli “Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in yürürlüğe konulması; Bakanlar Kurulu’nca 22/8/2011 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Abdullah GÜL

CUMHURBAŞKANI

ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLARDA YAPILACAK TÖRENLER

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 14/8/1981 tarihli ve 8/3456 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin (5) numaralı fıkrasına, aşağıdaki paragraf son paragraf olarak eklenmiştir.

“Ulusal ve Resmi Bayram törenlerine Cumhurbaşkanının katılması halinde, tebrikatı Cumhurbaşkanı kabul eder ve tören geçişini ayakta kabul ederek selamlar.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Çevrimdışı gokselece

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 180
  • 285
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 180
  • 285
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 26 Ağu 2011 12:56:26
Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 650 sayılı KHK ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda da değişiklik yapıldı.

650 sayılı Kanun Hükmünde Kararname bugünkü (26 Ağustos 2011) Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çok sayıda kanun ile 375 sayılı KHK de değişiklik yapan 650 sayılı KHK nin 38. maddesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun memurların ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağını düzenleyen 28. maddesini değiştirmiştir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 28. maddesi şu şekilde idi;




Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı:

Madde 28 –

Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç).

Memurların üyesi oldukları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri ile kanunla kurulmuş yardım sandıklarının yönetim ve denetim kurulları üyelikleri görevleri ve özel kanunlarda belirtilen görevler bu yasaklamanın dışındadır.

Eşleri, reşit olmayan veya mahcur olan çocukları, yasaklanan faaliyetlerde bulunan memurlar bu durumu 15 gün içinde bağlı oldukları kuruma bildirmekle yükümlüdürler,

650 sayılı KHK nin 38. maddesi ile yapılan değişiklik ise şu şekildedir;

            MADDE 38 – 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 28 inci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiş ve ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
            “Memurlar, meslekî faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir işyerinde veya vakıf üniversitelerinde çalışamaz.”

“Memurların üyesi oldukları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve kanunla kurulmuş yardım sandıklarının yönetim, denetim ve disiplin kurulları üyelikleri görevleri, özel kanunlarda belirtilen görevler ile kurumundan izin alınmak kaydıyla yapılan insanî ve sosyal amaçlı gönüllü çalışmalar bu yasaklamanın dışındadır.”
Yapılan bu değişiklik sonucunda 657 sayılı Kanunun 28. maddesi şu hale gelmiştir;


Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı:

Madde 28 –
           Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç).  “Memurlar, meslekî faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir işyerinde veya vakıf üniversitelerinde çalışamaz.”
           
            “Memurların üyesi oldukları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve kanunla kurulmuş yardım sandıklarının yönetim, denetim ve disiplin kurulları üyelikleri görevleri, özel kanunlarda belirtilen görevler ile kurumundan izin alınmak kaydıyla yapılan insanî ve sosyal amaçlı gönüllü çalışmalar bu yasaklamanın dışındadır.”

            Eşleri, reşit olmayan veya mahcur olan çocukları, yasaklanan faaliyetlerde bulunan memurlar bu durumu 15 gün içinde bağlı oldukları kuruma bildirmekle yükümlüdürler,

657 sayılı kanunda yapılan bu değişiklik sonucunda, örneğin; tabip ve diş tabiplerinin muayenehane açmaları açıkça yasaklanmıştır.

Diğer taraftan, kazanç elde etseler dahi , memurların  insanî ve sosyal amaçlı gönüllü çalışmalar yapması ise kurumundan izin alınmak kaydıyla serbest bırakılmıştır.

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 27 Ağu 2011 14:51:26
Üniversiteyi Kazanıp Liseden Mezun Olamayan Öğrenciler Hakkında

Çevrimdışı gokselece

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 180
  • 285
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 180
  • 285
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 28 Ağu 2011 16:21:12
Okul gezilerinde kullanılan otobüsler için 6 yaş sınırı kalktı

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Ticaret ve Turizm öğretimi Genel Müdürlüğü
Sayı : B.08.0.TTÖ.0.09.03.00-821.04.99- SîkO û-W08/201l

Konu : Eğitim Gezileri

GENELGE 2011/48

İlgi : a) MEB tköğrelim ve Ortaöğretim Kurumlan Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği,

b) 21/05/2007 tarihli ve Eğitim Gezileri konulu 2007/46 sayılı Genelge,

c) 16/03/2011 tarihli ve E.2007/7559, K.2011/1025 sayılı Danıştay Onuncu Dairesinin iptal karan.

Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğilim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerimizin ilgi (a) Yönetmelik çerçevesinde gerçekleştirecekleri eğitim gezilerinde istenmedik durumların önlenmesi bakımından ilgi (b) Genelgenin 8 inci maddesinde öngörülen 100 km'yi aşan gezilerde kullanılacak otobüslerin altı (6) yaşından büyük olmayacağına ilişkin hükmünün, Afyon Bolvadin Şoförler Odası Başkanlığı tarafından Bakanlığımız aleyhine açılan davada Danıştay Onuncu Dairesinin 16/03/2011 tarihli ve E.2007/7559, K.2011/1025 sayılı kararı ile iptal edilmiştir.

Söz konusu iptal karan gereğince ilgi (b) Genelgenin, 100 km'yi aşan eğitim gezilerinde kullanılacak otobüslerin allı (6) yaşından büyük olmayacağına ilişkin düzenleme hükümsüz kalmıştır.

Bu nedenle ilgi (a) Yönetmelik kapsamında yapılacak gezilerde Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin otobüslerin yaş şartlan ile ilgili hükümleri esas alınacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Ömer DİNÇER
Millî Eğitim Bakanı

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 29 Ağu 2011 18:15:36
Aşamalı Devamsızlık
2011/47 Sayılı Genelge

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 29 Ağu 2011 18:20:10
CUMHURİYET EĞİTİM GEZİLERİ PROJESİ
2011/49 SAYILI GENELGE

[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 02 Eyl 2011 17:51:51
e-okul nakil ve kesin kayıt işlemleri aktif hale gelmiştir...

İlgililere önemle duyurulur ;)

Çevrimdışı sudamlası_001

  • Yeni Üye
  • 6
  • 0
  • 6
  • 0
# 05 Eyl 2011 11:46:32
arkadaşlar nakil alamıyoruz kontenjan yetersiz diyor,ama kontenjan var.sizde durumlar nasıl

Çevrimdışı mtdemirci

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 10.051
  • 9.256
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 10.051
  • 9.256
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 05 Eyl 2011 20:18:15
Yeni açılan eğitim kurumlarımıza başvurular 07- 15 Eylül 2011 tarihleri arasında Mebbis üzerinden alınacaktır.
İlgililere duyurulur.

Çevrimdışı atasay15

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.484
  • 10.706
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 10.484
  • 10.706
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 05 Eyl 2011 21:56:21
MEB, 1257 adet lisansüstü öğrenim bursu verecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2011-2012 öğretim yılında 1257 adet lisansüstü öğrenim bursu verilecektir. Duyuru, başvuru ve kontenjanlara yerleştirme işlemleri Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak, başvurular 19-26 Eylül 2011 tarihleri arasında alınacaktır.

BASIN DUYURUSU

Bakanlığımızca, 1416 sayılı Kanuna göre üniversitelerimizin öğrenim elemanı, kamu kurum ve kuruluşlarının ise uzman personel ihtiyacının karşılanması amacıyla lisansüstü seviyede öğrenim görmek amacıyla yurtdışına öğrenci gönderilmektedir.

2006 yılında başlanan ve 5 yılda 5000 öğrencinin yurt dışına gönderilmesi projesi ile ilgili olarak 2011 yılında da yurt dışına öğrenci gönderilmesi işlemlerine devam edilmektedir.

2011-2012 öğretim yılında 1257 adet lisansüstü öğrenim bursu verilecektir.

Bakanlığımızca yükseköğretim kurumları adına 1000, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü (TPAO) adına 87, T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) adına 80, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü adına 12, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü adına 37, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü adına 39, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) adına 2 olmak üzere toplam 1257 adet lisansüstü bursu tahsis edilmiştir

Duyuru, başvuru ve kontenjanlara yerleştirme işlemleri Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ce yapılacaktır. Başvurular 19-26 Eylül 2011 tarihleri arasında alınacaktır.

Adayların seçiminde 2008-ALES-Aralık, 2009-ALES-Mayıs, 2009-ALES-Aralık, 2010-ALES-Mayıs, 2010-ALES Aralık ve 2011-ALES Mayıs sınav sonuçlarından en yüksek olanı esas alınacak ve tercih edebileceği programın aday kabul ettiği puan türünün en az 70 olması istenecektir.

Lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik not ortalaması "dört üzerinden 2.75", "on üzerinden 7,00 ", "yüz üzerinden 70,00 " veya daha yukarı olması gerekmektedir.

Başvuruya esas doğum tarihinin:

Bayan adaylar için 1983 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olması,

- Erkek adaylar için

1985ve daha sonraki yıllarda doğmuş olması;

(alanı ile ilgili (tezli veya tezsiz) yüksek lisans derecesine sahip olanlar veya askerliğini yapmış erkek adaylar için

1983 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olması esas alınacaktır.)

2011-2012 ÖĞRETİM YILI RESMİ-BURSLU ÖĞRENCİ ALIMI TAKVİMİ
05 Eylül 2011    Duyurunun yapılması (ÖSYM)
19-26 Eylül 2011    Müracaatların alınması (ÖSYM)
03-07 Ekim 2011    Yerleştirme sonuçlarının açıklanması (ÖSYM)
10-19 Ekim 2011    Yerleşen adayların beyanlarıyla ilgili evraklarının istenmesi
14-23 Kasım 2011    Yüklenme ve kefalet senetlerinin öğrencilerden alınması
26 Aralık 2011    Dil kurslarının başlaması

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.275
  • 16.913
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 08 Eyl 2011 20:45:32
Açık Öğretim Fakültesi kayıtları 12 Eylül'de başlayacak

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açık Öğretim Fakültesi dönemlik-kredili uzaktan eğitim ön lisans ve lisans programlarına 2011 öğrenci seçme ve yerleştirme sistemi (ÖSYS) ile yerleştirilen adayların'' İnternet Başvuru'' ve kayıt işlemleri 12 Eylül 2011 tarihinde başlayacak.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açık Öğretim Fakültesi Nevşehir Bürosu'ndan alınan bilgiye göre, dönemlik-kredili uzaktan eğitim; Bilgi Yönetimi, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Eczane Hizmetleri, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Kimya Teknolojisi, Tıbbı ve Aromatik Bitkiler, Tıbbi Laboratuar Teknikleri Önlisans programları ile merkezi açık öğretim Adalet, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, İlahiyat, Laborant ve Veteriner Sağlık, Tarım önlisans proğramları ve Felsefe, İngilizce Öğretmenliği, Okul öncesi Öğretmenliği, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Lisans programlarına 2011 öğrenci seçme ve yerleştirme sistemi (ÖSYS) ile yerleştirilen adaylar kayıt olabilecek.

ÖSYS dönemlik- kredili programlara yerleştirilen adayların kayıt işlemleri 12-13 Eylül 2011 tarihleri arasında [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] adresinden internet başvuru ve AÖF bürolarından kayıt olmak üzere iki aşamalı yapılacak. Anadolu Üniversitesi'nce kayıt işlemlerinde kolaylık sağlanması amacıyla adayların ÖSYM'ye verdikleri adreslerine bilgilendirme mektubu gönderildi. İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu ile Öğrenci Klavuzu'na uzaktan eğitim programlarına kayıt yaptıracaklar [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] adresinden; merkezi açık öğretim programlarına kayıt yaptıracaklar, [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] adresinden ayrıca, [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] adresinden ulaşabilir.

Adayların mektupta açıklanan kayıt belgelerini hazırlayarak kaydın son günlerini beklemeden illerinde bulunan AÖF bürosuna başvurmaları ve 12-23 Eylül 2011 tarihleri arasında kayıtların mutlaka yaptırmaları gerekiyor. 23 Eylül 2011 tarihinden sonra kayıt yapılmayacak ve mazeret kabul edilmeyecek.

CİHAN HABER AJANSI

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK