Önemli Duyurular!!

Çevrimdışı tekmen

  • Moderatör
  • *****
  • 21.697
  • 46.639
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 21.697
  • 46.639
  • 3. Sınıf Öğretmeni
# 14 Eyl 2011 13:48:44
MEB'de tüm üst düzey personel görevden alındı.
 
İşte yapılan değişiklikler

Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat kanunu tümüyle değişti. Konuya ilişkin 652 sayılı KHK, 14 Eylül 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Yayımlanan yeni KHK'de bir çok yeni değişiklik göze çarmaktadır. KHK'nın geçici maddesine göre, şube müdürü ve il müdürleri dahil olmak üzere tüm üst düzey personelin görevleri sona erdi. Bunların büyük bir kısmı müşavir kadrosuna atandı. Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında çalışan idari personele ek ödeme geldi, öğretmen dışındaki personelin ek ders ücreti alması uygulaması kaldırıldı, eğitim müfettişleri, illere denetmen yapıldı.

Çevrimdışı atasay15

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.483
  • 10.706
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 10.483
  • 10.706
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 14 Eyl 2011 13:54:58
Aşağıda kırmızı ve büyük harfle gösterilen bölümler memurlar.net'in yorumunu; diğer kısımlar ile KHK'daki hükümleri göstermektedir.

OKUL ÖNCESİ VE İLKÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADI ALTINDA BİRLEŞTİRİLDİ

ERKEK, KIZ VE TİCARET VE TEKNİK GENEL MÜDÜRLÜKLERİ "MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" ADI ALTINDA BİRLEŞTİRİLDİ.

MADDE 6 – (1) Bakanlığın hizmet birimleri şunlardır:
a) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü.
b) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü.
c) Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü.
ç) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü.
d) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
e) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü.
f) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü.
g) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü.
ğ) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü.
h) Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü

MİLLİ EĞİTİM DENETÇİLERİNİN İSTEDİĞİ HER TÜRLÜ GİZLİ BELGE VERİLECEK

Rehberlik ve Denetim Başkanlığı

MADDE 17 – (1) Rehberlik ve Denetim Başkanlığının görevleri şunlardır:

(2) Denetime tâbi olan gerçek ve tüzel kişiler, gizli dahi olsa bütün belge, defter ve bilgileri talep edildiği takdirde ibraz etmek, para ve para hükmündeki evrakı ve ayniyatı ilk talep hâlinde göstermek, sayılmasına ve incelenmesine yardımcı olmak zorundadır. Millî Eğitim Denetçileri, görevleri sırasında kamu kurum ve kuruluşları ve kamuya yararlı dernekler ile gerçek ve tüzel kişilerden gerekli yardım, bilgi, evrak, kayıt ve belgeleri istemeye yetkili olup kanunî engel bulunmadıkça bu talebin yerine getirilmesi zorunludur.

TALİM VE TERBİYE KURULUNA EN AZ 10 YIL ÖĞRETMENLİK YAPMIŞ OLANLAR DA ATANABİLECEK

TALİM VE TERBİYE KURULUNA HİZMET SÜRESİ ŞARTI OLMAKSIZIN ÖĞRETİM ÜYELERİ VE KAMU GÖREVLİLERİ DE ATANABİLECEK

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

MADDE 28 – (1) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Bakanlığın bilimsel danışma ve karar organıdır.

(2) Kurul, eğitim sisteminin tüm kademelerini temsil edecek nitelikte bir Başkan ile on üyeden oluşur. Kurul Başkan ve üyeleri dört yıllık süreyle atanır. Bu süre her defasında bir yıl olmak üzere en fazla üç defa uzatılabilir. Kurul Başkanı ve üyeleri, en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş, eğitim alanında yaptığı çalışma ve yayınlarla temayüz etmiş;

a) Eğitim ile ilgili alanlarda öğretim üyeleri,

b) En az on yıl süreyle öğretmenlik veya okul yöneticiliği yapmış olanlar,

c) Kamu görevlileri,

arasından seçilir.

EĞİTİM MÜFETTİŞLERİ, EĞİTİM DENETMENİ OLDU

Taşra teşkilatı

MADDE 30 –

(3) İl millî eğitim müdürlükleri bünyesinde, millî eğitim müdürüne bağlı olarak Eğitim Denetmenleri Başkanlığı oluşturulur.

MADDE 41 – (1) İl millî eğitim müdürlükleri bünyesinde oluşturulan Eğitim Denetmenleri Başkanlığında İl Eğitim Denetmenleri ve İl Eğitim Denetmen Yardımcıları istihdam edilir. İl eğitim denetmen yardımcıları, en az dört yıllık yüksek öğrenimi ve öğretmenlikte sekiz yıl ve daha fazla hizmeti bulunan öğretmenler arasından yarışma sınavı ile mesleğe alınırlar. Bu görevde üç yıllık yetişme dönemini takiben yapılacak yeterlik sınavında başarılı olanlar il eğitim denetmeni kadrolarına atanır.

GEÇİCİ MADDE 3 –
(5) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihte Eğitim Müfettişi ve Eğitim Müfettiş Yardımcısı kadrolarında bulunanlar, İl Eğitim Denetmeni ve İl Eğitim Denetmen Yardımcısı kadrolarına, başka bir işleme gerek kalmaksızın bulundukları kadro dereceleriyle atanmış sayılır. Bunların Eğitim Müfettişi ve Eğitim Müfettiş Yardımcısı olarak geçirdikleri süreler, İl Eğitim Denetmeni ve İl Eğitim Denetmen Yardımcısı olarak geçmiş sayılır.

ÖZÜR GRUBU YER DEĞİŞTİRMELERİ YAZ TATİLLERİNDE YAPILACAK

MADDE 37 –

(3) Öğretmenlerin Bakanlıkça belirlenen hizmet bölge veya alanlarında en az üç eğitim öğretim yılı görev yapması esastır. Bunların yer değiştirme suretiyle atamaları her yıl yapılan atama plan ve programları çerçevesinde eğitim öğretim faaliyetlerini etkilemeyecek şekilde sonuçlandırılır. Bakanlıkça belirlenen özür gruplarına bağlı yer değiştirmeler ise yaz tatillerinde yapılır.

ROTASYON KANUNA GİRDİ. İL VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ DE YER DEĞİŞTİRECEK, YÖNETMELİKLE BELİRLENECEK

MADDE 37 –
(7) İl millî eğitim müdürü, ilçe millî eğitim müdürü, okul ve kurum müdürü olarak görev yapanların yer değiştirmeleri, hizmet süreleri, performans ve yeterlikleri dikkate alınarak bölge hizmeti ve rotasyon esasına göre yapılır. Bunların yer değiştirmelerine ilişkin usûl ve esaslar yönetmelikle belirlenir.

OKUL MÜDÜRLERİNE YİNE SÖZLÜ SINAV İHTİMALİ. BELİRLEME YÖNETMELİKLE YAPILACAK

MADDE 37 –
(8) Okul ve kurum müdürleri; yazılı ve/veya sözlü olarak yapılacak okul veya kurum müdürlüğü sınavında başarılı olmak kaydıyla, hizmet süreleri, performans ve yeterlikleri dikkate alınarak il millî eğitim müdürünün teklifi üzerine vali tarafından atanır. Bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usûl ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.

MİLLİ EĞİTİM UZMAN VE UZMAN YARDIMCISI KADROSU OLUŞTURULDU

MÜFETTİŞLER DENETÇİ YAPILDI

Uzman ve Denetçi istihdamı

MADDE 40 – (1) Bakanlık merkez teşkilatında; Millî Eğitim Uzmanları ve Uzman Yardımcıları ile Millî Eğitim Denetçileri ve Denetçi Yardımcıları istihdam edilir.

(2) Uzman Yardımcılığı ve Denetçi Yardımcılığına atanabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlara ek olarak aşağıdaki şartlar aranır:

a) En az dört yıllık lisans eğitimi veren eğitim, fen-edebiyat, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, iktisat, işletme fakülteleri ile hizmet birimlerinin görev alanına giren ve yönetmelikle belirlenen yükseköğretim kurumlarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

b) Yapılacak yarışma sınavında başarılı olmak.

GEÇİCİ MADDE 3 –
(6) Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı Başmüfettiş, Müfettiş ve Müfettiş Yardımcısı kadrolarında bulunanlar, Rehberlik ve Denetim Başkanlığında ilgisine göre Millî Eğitim Başdenetçisi, Denetçisi ve Denetçi Yardımcısı kadrolarına başka bir işleme gerek kalmaksızın bulundukları kadro dereceleriyle atanmış sayılır. Bunların Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığında Başmüfettiş, Müfettiş ve Müfettiş Yardımcısı kadrolarında geçirdikleri süreler Rehberlik ve Denetim Başkanlığında Başdenetçi, Denetçi ve Denetçi Yardımcısı olarak geçmiş sayılır.

ÜST YÖNETİME KADRO KARŞILIĞI SÖZLEŞMELİ MAAŞI VERİLECEK, BU DÜZENLEME BAŞBAKANLIK VE BAĞLI KURULUŞLARINDA BULUNUYORDU

MADDE 42 – (1) Bakanlık merkez teşkilatında; Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkan ve Üyesi, Genel Müdür, Rehberlik ve Denetim Başkanı, Strateji Geliştirme Başkanı, Bakanlık Müşaviri, I. Hukuk Müşaviri, Grup Başkanı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Özel Kalem Müdürü, Millî Eğitim Uzmanı, Hukuk Müşaviri ve Millî Eğitim Uzman Yardımcısı kadrolarına atananlar, kadroları karşılık gösterilmek suretiyle, 657 sayılı Kanun ve diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki hükümlerine bağlı olmaksızın sözleşmeli olarak çalıştırılabilir.

ÜST YÖNETİM İLE DENETÇİ YAPILAN MÜFETTİŞLERE FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ VERİLECEK

ÖDEME MİKTARINI BAKANLIK BELİRLEYECEK

EN YÜKSEK DEVLET MEMURU AYLIĞI: 9500* MAAŞ KATSAYISI (0,06446)= 612 TL'DİR. AŞAĞIDA YER ALAN ORANLAR EN ÜST ORANLARDIR, NE KADAR OLACAĞINA BAKANLIK KARAR VERECEK

MADDE 42 –
(2) Birinci fıkrada belirtilen kadrolarda fiilen çalışanlar ile Millî Eğitim Başdenetçileri, Denetçileri ve Denetçi Yardımcılarına, 657 sayılı Kanunda belirtilen en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil);

a) 9 ila 7 nci derecelerden aylık alanlara % 25’ini,

b) 6 ila 4 üncü derecelerden aylık alanlara % 30’unu,

c) 3 ila 1 inci derecelerden aylık alanlara % 35’ini,

geçmemek üzere Bakanlıkça tespit edilecek usûl ve esaslar çerçevesinde her ay aylıkla birlikte peşin olarak damga vergisi hariç herhangi bir kesintiye tabi olmaksızın fazla çalışma ücreti ödenir. Fazla çalışma ücretinin usûl ve esasları yönetmelikle düzenlenir.

MEB MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATINDA ÇALIŞAN PERSONELE EK ÖDEME VERİLECEK

YÜZDE 200 ÖDEME; 9500*MAAŞ KATSAYISI*2=1.200 LİRA ANLAMINA GELMEKTEDİR. HANGİ PERSONELE NE KADAR VERİLECEĞİNE BAKAN KARAR VERECEK

EK ÖDEMEYİ ALANLARA 375 SAYILI KHK'YA GÖRE VERİLEN DENGE TAZMİNATI ÖDEMESİ VERİLMEYECEK

MADDE 42 –
(3) Kadro karşılığı sözleşmeli olarak istihdam edilenler ile öğretmen kadrolarında bulunanlar (örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğretmen unvanlı kadrolardaki yöneticiler dâhil) hariç olmak üzere, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında fiilen çalışan personele en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) % 200’ünü geçmemek üzere her ay ek ödeme yapılabilir. Bakanlık merkez teşkilatı ile il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinde görevlendirilen ve ek ders ücreti almayan öğretmenler de bu ek ödemeden yararlanır. Ek ödemenin oranı ile usûl ve esasları; görev yapılan birim ve iş hacmi, görevin önem ve güçlüğü, görev yerinin özelliği, çalışma süresi, personelin sınıfı, kadro veya görev unvanı, derecesi, atanma usûlü ile emsali veya benzeri görev ve unvanlarda bulunan personele malî haklar kapsamında yapılan her türlü ödemeler dâhil almakta oldukları toplam ödeme tutarları gibi kriterler birlikte veya ayrı ayrı dikkate alınarak, Maliye Bakanlığının uygun görüşü üzerine Bakan tarafından belirlenir. Bu ödemelerde 657 sayılı Kanunun aylıklara ilişkin hükümleri uygulanır ve bu ödemelerden damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesinti yapılmaz. Bu fıkrada belirtilen ek ödemeden yararlananlara 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesi uyarınca ek ödeme yapılmaz.

EK DERS ÜCRETİ SADECE ÖĞRETMENLERE VERİLECEK

BU DÜZENLEME GEREĞİNCE, EK DERS ESASLARI DEĞİŞECEK... ŞEF, ŞUBE MÜDÜRÜ, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ, MÜSTEŞAR GİBİ UNVANLARDA YER ALAN PERSONELE VERİLEN EK DERS ÜCRETİ KALDIRILACAK

MADDE 42 –
(4) Öğretmen kadrolarında bulunan ve fiilen öğretmenlik yapanlar (örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen yöneticilik yapanlar dâhil) haricindeki Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personeline, fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti ödenmez

TÜM ÜST DÜZEY PERSONEL GÖREVDEN ALINDI

GENEL MÜDÜR YARDIMCISI, DAİRE BAŞKANI, ŞUBE MÜDÜRÜ VE İL MÜDÜRLERİ ŞAHSA BAĞLI HALE GETİRİLDİ

DİĞER ÜST DÜZEY KADRODA BULUNANLAR MÜŞAVİR YAPILDI

GEÇİCİ MADDE 3 – (1) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihte Bakanlık merkez teşkilatında; Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı ve Üyesi, Genel Müdür, Teftiş Kurulu Başkanı, Strateji Geliştirme Başkanı, I. Hukuk Müşaviri, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı (anahizmet ve yardımcı hizmet birimi), Daire Başkanı, Bakanlık Müşaviri, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Özel Kalem Müdürü, Şube Müdürü kadrolarında bulunanlar ile Bakanlık taşra teşkilatında İl Müdürü kadrolarında bulunanların görevleri hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona erer. Bunlardan Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı (anahizmet ve yardımcı hizmet birimi), Daire Başkanı, Şube Müdürü ve İl Müdürü kadrosunda bulunanlar ilgisine göre ekli (3) sayılı listede şahıslarına bağlı olarak ihdas edilen Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı, Şube Müdürü ve İl Müdürü kadrolarına, diğerleri ise aynı listede ihdas edilen Bakanlık Müşaviri kadrolarına hâlen bulundukları kadro dereceleriyle hiçbir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılır. Bu fıkra ile ihdas edilen Bakanlık Müşaviri kadroları ile şahsa bağlı kadroların herhangi bir sebeple boşalması hâlinde bu kadrolar hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır.

MEB ÇOK SAYIDA MİLLİ EĞİTİM UZMAN YARDIMCISI VE İL EĞİTİM DENETMEN YARDIMCISI ALACAK

GEÇİCİ MADDE 5 –

(2) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl süreyle Millî Eğitim Uzman Yardımcısı, Millî Eğitim Denetçi Yardımcısı ve İl Eğitim Denetmen Yardımcısı kadrolarına yapılacak açıktan atamalar, yılı merkezî yönetim bütçe kanunlarında yer alan açıktan atama sayı sınırlamasına tâbi değildir.

Çevrimdışı nesliati

  • Uzman Üye
  • *****
  • 459
  • 644
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 459
  • 644
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 14 Eyl 2011 14:14:20
Hadi hayırlısı ek derslerimiz kaldırılmıyor. hepimize hayırlı olsun

Çevrimdışı atasay15

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.483
  • 10.706
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 10.483
  • 10.706
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 14 Eyl 2011 14:47:46
MEB Teşkilat Yasası değişiklikleri (1): Yer değiştirmeler

Milli Eğitim Bakanlığının en temel yasalarından olan Teşkilat Yasası, Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirilmiştir. MEB için milat olarak kabul edilebilecek bu kanun hükmünde kararnamenin birçok sakat yanı vardır.

En sakat yanı ise ülke genelini ilgilendiren ve devletlerin geleceği için tartışmasız öncelikli öneme sahip olan eğitim konusunun temel taşlarının Kanun Hükmünde Kararname ile düzenlenmesidir.

Kanun Hükmünde Kararnameler bilindiği üzere Bakanlar Kurulunca yayımlanır. Kanun Hükmünde Kararnamelerin uygulama ve etki açısından kanunlardan bir farkı yoktur fakat bu denli önemli konuların kanun hükmünde kararnamelerle değil de Kanun ile düzenlenmesi daha uygundur.

Bu KHK kanun olarak düzenlenmiş olsa idi;

Her bir maddesi Demokrasinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en temel organı olan Türkiye Büyük Millet Meclisinde tartışılacaktı.

TBMM’de tartışılırken her bir maddenin getirileri ve götürüleri kamuoyun da tartışılabilecek, belki de bir çok hüküm meclis genel kurulunda yada komisyonlarda değişikliğe uğrayarak geçecekti.

Bu gerçekleşmemiş olsa dahi en azından kamuoyunun denetim ve bilgisi dahilinde Meclis Kararı ile bu kanun geçecekti.

Şimdi ise Başta MEB olmak üzere bazı bürokratların, hukukçuların oturup düzenledikleri bir metnin Bakanlar Kurulu tarafından imzalanması ile yürürlüğe girmektedir.

Bu uygulamanın Türkiye Cumhuriyeti’nin; Demokratik, Hukuk devleti olması tanımına da uygun düşmemiştir.

Bunlar tabii ki kamuoyunda çokça tartışılacaktır. Fakat biz gerçekleşen değişiklik doğrultusunda bazı konuları ele almanın uygun olacağını düşünüyoruz.

Bu değişiklikler doğrultusunda bir çok mevzuatta da düzenleme yapılması gerekecektir.

İlk konumuzu yer değiştirmelere ayıracak olursak;

Yürürlükten kaldırılan 3797 sayılı kanun’da yer alan;

“Öğretmenlerin hizmet bölgelerinde en az üç eğitim-öğretim yılı görev yapması esastır. Bunların il içi ve iller arası yer değiştirmeleri Bakanlıkça belirlenecek esaslar doğrultusunda saptanacak hizmet puanı sırasına göre haziran, temmuz ve ağustos aylarında yapılır. (Ek cümle: 30/4/2003-4855/2 md.; Mülga: 2/7/2005-5381/1 md.)

Bakanlıkça belirlenen özürler nedeniyle yapılacak yer değiştirmeler, eğitim ve öğretim faaliyetlerini aksatmamak kaydıyla bu sürelerle sınırlı değildir. Özüre dayalı yer değiştirmeler, özür ve hizmet gereklerinin birlikte karşılanması temelinde gerçekleştirilir. Bu özürler gruplandırılarak önem ve öncelik sırasına konulur ve gruplarına göre puanlandırılır.

Hükmü KHK ile;

(3) Öğretmenlerin Bakanlıkça belirlenen hizmet bölge veya alanlarında en az üç eğitim öğretim yılı görev yapması esastır. Bunların yer değiştirme suretiyle atamaları her yıl yapılan atama plan ve programları çerçevesinde eğitim öğretim faaliyetlerini etkilemeyecek şekilde sonuçlandırılır. Bakanlıkça belirlenen özür gruplarına bağlı yer değiştirmeler ise yaz tatillerinde yapılır.

(4) Öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamalarında uyulacak temel ilkeler, özür grupları, hizmet bölgeleri ve alanları, hizmet puanı ve diğer hususlara ilişkin usûl ve esaslar yönetmelikle belirlenir.

Şeklinde değiştirilmiştir.

Burada geçen yaz tatili ibaresinin hukuki açılımı teşkilat yasasında bulunmamakla beraber Karneler dağıtıldıktan sonra öğretmenlerin izinli (yıllık izin) sayıldıkları dönemin kastedildiği açıktır. Bu tanım hakkında bir açıklama sadece 222 sayılı kanunda yer almaktadır.

Böylece hangi özürlerin yer değiştirmek için geçerli olacağı yönetmelikle düzenlenecektir.

Daha önceki mevzuata göre;

Eş,
Sağlık,
Öğrenim Durumu(yüksek lisans, doktora)
Olağanüstü Hal
Özür grubu olarak belirlenmişken;

Basında yer alan Öğrenim özrünün kaldırılacağına ilişkin hüküm, yönetmelikte kaldırılabilir. Adı eğitim bakanlığı olan bir kurumda kaldırılmasının uygun olmayacağını düşünsek de takdir bakanlığın olacaktır.

Yine bu düzenleme ile tüm özür grupları sadece yaz tatilinde yapılacaktır.

Daha önce Olağanüstü hal ve Sağlık özrü yılda 4 kez, diğer özür grupları ise 2 kez yapılmakta iken bu kez sadece yaz dönemine alınmıştır.

“Bakanlıkça belirlenen özürler nedeniyle yapılacak yer değiştirmeler, eğitim ve öğretim faaliyetlerini aksatmamak kaydıyla bu sürelerle sınırlı değildir.”

Hükmü kaldırıldığından Özür grubu yer değiştirmelerde de isteğe bağlıda olduğu gibi süre şartı aranabilecek. (böyle bir düzenleme beklenmemekle beraber yapılmasının kanunen mümkün olduğunu bakanlığın takdirinde olduğunu belirtmek isteriz.)

KHK ile isteğe bağlı yer değiştirmelerin eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde birkaç kez yapılması da mümkün olabilecektir. Bu konuda en olumlu beklenti; sıraların yaz tatili döneminde birkaç kez, Şubat (yarıyıl) tatili döneminde çalıştırılması şeklinde olabilir. Fakat bu beklentinin yerinde olmadığı genel yaklaşım gözetildiğinde görülmektedir.

KHK ile ilgili diğer hususlar ilerleyen günlerde yeniden ele alınacaktır.

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Çevrimdışı oktay02

  • Uzman Üye
  • *****
  • 7.161
  • 4.937
  • Okul Müdürü
  • 7.161
  • 4.937
  • Okul Müdürü
# 14 Eyl 2011 14:51:26
ek ders kesilmez hocam merak etmeyin hepsi ne kadar ki zaten bu arada e bordro aktf değil eylül ayı

Çevrimdışı berksema

  • Uzman Üye
  • *****
  • 346
  • 2.037
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 346
  • 2.037
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 14 Eyl 2011 16:43:06
sonunda rotasyon gerçekleşti   ya...

Çevrimdışı gazili0606

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 6.542
  • 15.381
  • 6.542
  • 15.381
# 16 Eyl 2011 18:14:01
Milli Eğitim Bakanı Trt Haberde...

Çevrimdışı zalim09

  • Bilge Üye
  • *****
  • 7.885
  • 16.332
  • Öğretmen Adayı
  • 7.885
  • 16.332
  • Öğretmen Adayı
# 17 Eyl 2011 15:52:32
İlk Ders

Çevrimdışı zalim09

  • Bilge Üye
  • *****
  • 7.885
  • 16.332
  • Öğretmen Adayı
  • 7.885
  • 16.332
  • Öğretmen Adayı
# 18 Eyl 2011 14:30:06
 E Okuldan Duyuru:

Resmi ilköğretim okullarında sınıf mevcutlarının 30' a tamamlanabilmesine ait iş ve işlemler neticesinde halen boş kalan kontenjanlar bulunması nedeniyle İÖKY'nin 17/f maddesi kapsamında 15-19 Eylül 2011 tarihleri arasında kayıt bölgesi dışından öğrenci alımına yeniden izin verilmiştir

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.269
  • 16.908
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.269
  • 16.908
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 18 Eyl 2011 15:21:02
Tek Ders Sınavı
2011/52 Genelge

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.269
  • 16.908
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.269
  • 16.908
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 18 Eyl 2011 19:38:54
Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Yeterlik Sınavı Duyurusu

[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.269
  • 16.908
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.269
  • 16.908
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 19 Eyl 2011 17:26:26
EYLÜL 2011-2648 TEBLİĞLER DERGİSİ FİHRİSTİ VE LİNKİ

[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Çevrimdışı songl42

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 84
  • 182
  • 84
  • 182
# 19 Eyl 2011 17:30:44
Sayın TugraÖzyıldız öğretmenim,
Bir sorum olacaktı,  sorumu cevaplarsanız çok sevinirim; çalıştığı okulda 10 yılını dolduran öğretmenlerin bulunduğu bölge içinde yer değiştirmesi zorunlu mu?
şimdiden çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.269
  • 16.908
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.269
  • 16.908
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 19 Eyl 2011 17:31:38
EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİCİLİĞİ SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU.GİRİŞ BELGELERİ İÇİN LÜTFEN BAKINIZ;

[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]


Önemli not:

internet explorer dan sorun yaşayanlar firefoxtan denerlerse (sürümünüz yüksek olmalı her ikisi için de) sorunsuz bir şekilde çıktı alabilirler.

Hayırlı olsun...

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.269
  • 16.908
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.269
  • 16.908
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 19 Eyl 2011 17:34:01
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Sayın TugraÖzyıldız öğretmenim,
Bir sorum olacaktı,  sorumu cevaplarsanız çok sevinirim; çalıştığı okulda 10 yılını dolduran öğretmenlerin bulunduğu bölge içinde yer değiştirmesi zorunlu mu?
şimdiden çok teşekkür ederim.
Özel mesajla cevaplandırmaya çalıştım sayın öğretmenim,kolay gelsin..

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK