denk geldi öğretmenim öğretmenlikte 8. yılım bitti. 6.defa 1 sınıf okuttum 11 yaşında 1 kızım vardı ben aldığımda defalarca sınıfta bırakılmış okuma yok ben öğretebildim mi hayır okula her gün geliyormuydu hayır koca kız utanıyordu elbet ve farklı sebepler vardı neyse sınıf geçti geçmelide benim sınıfımda olmasa sınıfta kalırmıydı evet o kızın akranlarıyla beraber hayatı öğrenmesini oyun oynamasını elinden almışlardı belki ben sınıf geçirdikten sonra okula da gelmemiştir kim bilir . başka bir kızım 3 sınıfta öğrendi okumayı bendeyken 2 yaş büyüktü zaten 3 te de 10 yaşındaydı bu sene okuttuğum sınıfımda 8 yaşına da bir oğlum var okumayı çok çabuk öğrendi ama başarı düzeyi ort. 6 yaşında öğrencilerim var yani fiziksel olarak çok farklılık var. bir de 1.sınıfın çözümü 1.sınıf günlüğünde belirttiğimiz gibi sürekli tekrar 1de olmadı 2 de tekrar 3 te tekrar bırakınca öğrenmeyen zaten öğrenmiyor öğrenen zamanı gelince öğrenir. orhan velinin dediği gibi 2.sınıfta okumağa merak salar öğrenci 3.sınıfta yazmağa belki de hiç almaz merağını hiç öğrenmez okumayı yazmayı belki çocuğun yaşamına ruhuna aykırı okumak yazmak doğu da ya da batıda okuma bilmeyen öğrenemeyen çocukların kaçının annesi babası okuma biliyor ya da kaçı ortaokul lise mezunu ya da okuma öğrenince hayatının neresinde kullanacak ,htiyacı var mı ...HİÇBİRİNİ BİLMİYORUZ. bütün şartlar oluştu da öğrenci ondan mı öğrenmedi hayır. OKUL HAYATIN TA KENDİSİDİR öğrencilei 2-3 defa ya da 1 defa sınıfta bırakıp hayatlarını bırakalım yaşasınlar. hangi öğretmen istemez a diyeyim öğrensin e diyeyim öğrensin, eğer böyle olsaydı kim çözüm üretecek kim öğretecek bir şey öğretmeyelim. biz yapmamız gerekeni yapalım gerisi çocuğa kalsın her şey çok doğru da bir sınıfta bırakmamak mı yanlış yanlış olan bırakmak adı üstünde bırak uğraşma. başkası uğraşsın. şimdiye kadar uğraştım, uğraşıyorum, uğraşacağım. asılolan bırakmak değil, bırakmamak uğraşmak ta ki başarana kadar sağlıcakla kalın.
Hocam açıklamalarınızı ve yazdıklarınızı dikkatle okudum ama yazdıklarınıza katıldığım noktalar da var katılmadığım yerlerde var.Ama baştan yazayım benim amacım polemik oluşturmak değil.
Önemli olan öncelikle Eğitimhane'de görüşlerinizi belirtirken ya da bir konu hakkında fikrinizi yazarken üslubunuza dikkat etmek .Diğer öğretmen arkadaşların nasıl çalıştığını ya da ne gibi durumlarla karşılaştığını bilmeden idrak ya da değişik kelimelerle sataşmalarda bulunmuşsunuz.Bizim kendi meslektaşlarımızla böyle bir tartışmaya ya da atışmaya girmemize gerek yok.
Herkes bu konu başlığında fikrini belirtiyor ister katılırsınız isterseniz katılmazsınız...Önemli olan fikirlere saygılı olabilmek.
Ayrıca ben şimdiye kadar hiçbir öğrencimi bırakmadım bırakmayı düşünmedim bile hiç de pes etmedim bugüne kadar çok şükür.Ama bırakılması gerektiği zaman öğrencinin sınıfta kalması taraftarıyım.Çünkü eminim ki o öğrencinin öğretmeni de elinden geleni yapmıştır ve en son çare olarak buna başvuruyordur.Bundan emin olabilirsiniz...
Zaten sistemi savunan açıklamalar da yapmışsınız.Ben ona da katılmıyorum.Bu memlekette herkes üniversite mezunu olacak da ne olacak?