...
Hiç kimse çıkıpta kardeşim ayıp oluyor, çocuğa da mı küfredilir? diyemedi. Ben ise söylendim. Adam duymadı ama duysaydı, yaptığını çok ayıp olduğunu söylerdim. Muhtemelende kavga çıkardı. Çünkü toplumda hep yanlış yapan haklı oluyor, tepki gösteren yalnız bırakılıyor. İşte konununda özü bu. İnsanlar artık hiçbir yanlış sayılacak bir konuda ya farkına varmıyor, ya umursamıyor ya da ben mi kaldı insanları düzeltecek diyor. Olaki ben kavga etseydim, zarar görseydim. Bütün yakınlarım ve arkadaşlarım hep beni suçlardı, Sana ne!, Sen niye herşeye karışıyorsun?, Sana mı kaldı! Vs
...
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın atasözünün kasıtlı olarak dış mihraklar tarafından kültürümüze işlendiğini duymuştum.
Hayırlı günler dilerim.
Egitimhane üyelerinin açtığınız konuya DUYARSIZ kaldığını göz önünde bulundurursak, günümüzde toplumumuzun en büyük olmasa bile büyük problemlerinden birinin duyarsızlık olduğu teziniz doğrulanmış oluyor.
Mesajınız
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] linkinde açmış olduğum "Olumsuzluk ifadeleri karşısında tavrımız ne olmalıdır?" başlıklı konuyla benzer özellikler taşımaktadır.
Egitimhane üyeleri o konuya da DUYARSIZ kalmışlardı.
Konuya yazdığım mesajdan alıntılar yaparak düşüncelerimi belirtmek istiyorum.
Biberin acı olduğunu söylemenin pek fazla etkisi olmamaktadır.
Yapılması gereken balın tatlı olduğunu ifade etmektir.
- Etki tepki doğurur, tepki tepki doğurur.Olumsuz durumlar için çözüm içermeyen, sadece TEPKİ belirten ifadeler, daha büyük bir tepki olarak geri döner.
Olumsuz durumlara TEPKİ değil ETKİ gösterilmelidir (uygulanmalıdır).
Mesajınızda verdiğiniz örnekten anlaşılacağı gibi, küfür içeren bir davranış karşısında TEPKİ gösterirseniz, daha büyük bir tepki ile karşılaşırsınız.
Yapılması gereken tepki göstermek değil ETKİ yapmaktır.
En güzel ETKİ, benzer bir durumda GÜZEL davranışın uygulanması olur.
Diğer bir deyişle izlediğiniz bir spor karşılaşmasında futbolcunun yaptığı bir hatayı gördüğünüzde (nasıl davranılması gerektiğin gösteren örnek) GÜZEL bir davranış sergilemeniz ETKİLİ olur.
Tepki göstermekten vazgeçip, ETKİLİ olmaya özen göstermeliyiz.