Şöyle yapılmalı böyle yapılmalı demekle olmaz bu işler.Çok kompleks bir konu bu.Ataması,taşınmsıı,maliyeti,sosyal soruçlarıı,psikolojik sonuçları,ailesi,çocukları,kirası,borcu,kariyeri,gelmişi,geçmişi,amiri,arkadaşı vs vs.Şu olsun bu olsun dediğiniz insanları ana kucağından almışsınız, ilkokul ortaokul lise üniversite okutmuşsunuz,öğretmen yapmışsınız,memleket öğretmen bulamadığı zamanlarda zorunlu hizmet yaptırıp memleket memleket gezdirmişsin ,şimdi ilkokula geçsin ortaokula geçsin liseye geçsin şöyle olsun böyle olsun karıştırıcı bulandırıcı ifadeler fikirler mevcut öğretmenlerin moral ve değerlerini yıpratmaktan,yormaktan,kaygılandırmaktan başka işe yaramaz.Temelsiz fikir ve projeler sadece enerji ve zaman kaybettirir bize.Herkesin iyiniyet ve gayretle elinden geldiğinin eniyisini yapmaya çalıştığına inanıyorum .Zaten hermeslek öyle değilmidir.Herkes kendi işini eniyi şekilde yaptığı gün herşey daha başka olacaktır.Hermeslek erbabı işini eniyi şekilde yapıyordur,yapacaktır.İşte refah,bereket,huzur,sağlık dolu günler.Moraller yüksek olsun.
Alan değişikliği hayırlısıyla olup bitecek. Geçen geçer, kalan kalır.
Bu iş burada bitmez, buna köklü bir çözümü ifade ettim:
İLKOKULDA BRANŞLAŞMA ve
KADEMELER (ilk-orta-lise) ARASI GEÇİŞ İMKANI.
Bu konu avantaj dezavantaj incelenmeli.
Günümüz dünyası her alanda UZMANLIK istiyor. Sınıf Öğretmenliği mevcut halde hiçbir alanda uzman değil. Ne Matematik, ne Türkçe ne Oyun eğitimi ne de Müzik, Görsel sanatlar, Sosyal bilgilerde... Herşeyden biraz bilgi ile gidiyoruz, bunu sağlıksız buluyorum.
Artık neyin öğretmeni olduğumuzu belirleme vakti gelmiştir. Uzmanı olalım bir dersin, sadece o derse yoğunlaşalım. Hem eskiden öğretmen bulma sıkıntısı vardı, şimdi o da yok. Branşlaşacağız inşallah, ilkokula da uzman bir yaklaşım hakim olacak, bu alan değişikliği meselesi de kökten çözülecek.